Web Design
Web Design
Do
wn
 
U
P
View more
Do
wn

Οι πελάτες σας επιλέγουν το Internet! Εσείς θα μείνετε πίσω;

Στο σημερινό επεισόδιο, θα δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Internet έχει αλλάξει τον τρόπο ενημέρωσης των ανθρώπων, και αυτό επηρρεάζει τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τον ίδιο τον καταναλωτή.

Ένα άρθρο που δημοσίευσε το Protothema.gr αναφέρει ότι η διαΝΕΟσις πραγματοποιήσε μία έρευνα κατά την περίοδο της πανδημίας, η οποία απέδειξε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων επιλέγει να ενημερώνεται καθημερινά μέσω του Internet, ειδικά στις ηλιακές ομάδες μεταξύ 17 και 39 ετών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το 40,1% των νέων μεταξύ 17 και 24 ετών επιλέγει τα ηλεκτρονικά μέσα για την ενημέρωσή του. Παράλληλα, το 29,6% ενημερώνεται από την τηλεόραση, ενώ το 12,2% ενημερώνεται από τα Social Media.

Ταυτόχρονα, τονίζει ότι στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό παρατηρείται μηδενική ενημέρωση από το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.

Πηγαίνοντας στο επόμενο ηλικιακό group μεταξύ των 25 και 39 ετών, τα digital μέσα αποσπούν ποσοστό 41,2% στην ενημέρωση, με την τηλεόραση να βρίσκεται στο 24,5%, τα Social Media στο 13,4%, το ραδιόφωνο στο 2,4%, και τις εφημερίδες στο 1,5%.

Στην αντίπερα όχθη, η τηλεόραση προτιμάται κυρίως από άτομα που διαθέτουν πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ή έχουν ηλικία άνω των 65 ετών.

Όσο λοιπόν η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, και οι εφημερίδες χάνουν το κοινό τους, παρατηρούμε μία ταχύτατη άνοδο στην επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων και των ηλεκτρονικών καταστήματων, τα οποία βρίσκουν σημαντικές ευκαιρίες να διαφημίζονται μέσα στα digital κανάλια.

Έτσι λοιπόν, η αλληλεπίδραση που έχουν οι άνθρωποι με τα Web Portals, τα Social Media, και τα διάφορα Blogs που επισκέπτονται καθημερινά, δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στα brands που θα επιλέξουν να διαφημιστούν στο Internet με στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Άλλωστε, η εμπιστοσύνη του κόσμου στο Online Shopping έχει αυξηθεί σε μέγιστο βαθμό.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας λόγω του Covid-19, τα ηλεκτρονικά καταστήματα έδωσαν τη δυνατότητα να καλύψουμε πολλαπλές ανάγκες της καθημερινότητάς μας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δημοτικότητά τους, αλλά και η εξοικείωση του χρήστη με αυτά.

Τα Eshops ενσωματώθηκαν στις ζωές ακόμη και των πιο δύσπιστων καταναλωτών, αποδεικνύοντας στις επιχειρήσεις ποιό είναι τελικά το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μερικά επιπρόσθετα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την ίδια έρευνα, αποδεικνύουν ότι η προτίμηση στη digital ενημέρωση ανεβαίνει προοδευτικά όσο αυξάνει και το εισόδημα των ερωτηθέντων.

Πιο συγκεκριμένα, το 19,9% των ανθρώπων που τα μηναία έσοδα τους είναι μέχρι τα 500€, προτιμάει να ενημερώνεται μέσα από τα Websites.

Για τους ανθρώπους που τα έσοδά τους είναι μέχρι τα 1.000€ το μήνα, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 20%, ενώ για τις κατηγορίες των ανθρώπων με εισόδημα έως 1.500€ και 2.000€, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 24,1% και 31,9% αντίστοιχα.

Μέχρι τα 3.000€ το ποσοστό αυξάνεται στο 37,7%, ενώ από τα 3.000€ και πάνω, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 40%.

Συμπερασματικά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μαζί με τους επιχειρηματίες και τους επιστήμονες, υποστηρίζουν τη digital ενημέρωση σε ποσοστό 53,7%, έναντι του 26,2% που δίνουν στην τηλεόραση, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι σε ποσοστό 36,8% έχουν ως βασική πηγή ενημέρωσης τις ιστοσελίδες, με την τηλεόραση να έχει μερίδιο 33,9%ό.

Έχοντας λοιπόν διαθέσιμα αυτά τα νούμερα, οι επιχειρήσεις είναι πλέον διατεθειμένες να επενδύσουν ολοένα και περισσότερο στην online διαφήμιση, με στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητά τους, αλλά και να επιβιώσουν ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους. Εσείς θα μείνετε πίσω;

Η NetPlanet, ως πιστοποιημένη Premier Google Partner, διαθέτει την πολυετή εμπειρία, αλλά και τα εξειδικευμένα και πιστοποιημένα άτομα, που θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε τις πωλήσεις της επιχείρησής σας, μέσω των στοχευμένων Digital διαφημίσεων.

Μέχρι το επόμενο Web Next, να είστε όλοι καλά!

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε