Web Design
Μοναδικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σου!

Μοναδικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σου!

Καθημερινά συναντάμε περιπτώσεις ειδησεογραφικών ιστοσελίδων (Web Portals – Διαδικτυακές Πύλες) να αναμεταδίδουν περιεχόμενο από άλλα αντίστοιχα Web Portals και να μην έχουν δικό τους περιεχόμενο. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια ψευδής είδηση αναμεταδόθηκε στις ελληνικές διαδικτυακές πύλες, μιας και η δημοσίευσή της δεν έγινε από εξακριβωμένες πηγές, αλλά απλό «Copy–Paste».

Αυτό όμως δεν κάνει ένα Web Portal σημαντικό! Ακόμη και αν μπούμε στη διαδικασία του «μαγειρέματος» της είδησης «ανακατεύοντας» τις λέξεις, οι μηχανές αναζήτησης είναι «έξυπνες» και μπορούν να καταλάβουν ποιος αντιγράφει ποιόν, ποια είδηση είναι η «πρωτότυπη» και ποια η «αντιγραφή».

Το κακό, όμως, με αυτές τις μηχανές αναζήτησης είναι ότι δεν μιλάνε! Απλά «πυροβολούν σιωπηλά» και σιγά σιγά διαχωρίζουν αυτές τις ιστοσελίδες σε κατηγορίες. Σε αυτές με πρωτότυπο περιεχόμενο, αλλά και σε αυτές που απλά αντιγράφουν! Και όσο πιο πολύ αντιγράφεις, τόσο πιο χαμηλά θα πέσεις στην πορεία και μάλιστα θα το καταλάβεις όταν θα είναι πλέον αργά. Η αντιγραφή της είδησης όμως, έχει γίνει επιστήμη δημιουργώντας νέες κατηγορίες… κλοπής!

Συνεπώς, μπορούμε να καταχωρήσουμε τις ενημερωτικές ιστοσελίδες στις παρακάτω κατηγορίες.

1. Σε αυτές που δημιουργούν πρωτότυπο περιεχόμενο (Rich Content).
2. Σε αυτές που αντιγράφουν, ξαναγράφοντας το κείμενο με διαφορετικές λέξεις.
3. Σε αυτές που αντιγράφουν με τη μέθοδο του «Copy-Paste».
4. Σε αυτές που «μεταφράζουν» το περιεχόμενο από ξένες ιστοσελίδες (π.χ. από Αγγλικά σε Ελληνικά).

Που βρίσκεται όμως η πηγή του κακού;

Στο Budget!

Ένα μικρό Web Portal είναι αδύνατον να συντηρήσει δημοσιογραφική ομάδα η οποία θα δημιουργεί γι αυτό, συνεχόμενα, πρωτότυπο περιεχόμενο!

Μη έχοντας, λοιπόν, το κατάλληλο Budget, ο ιδιοκτήτης του μικρού Web Portal χάνει αμέτρητες ώρες στο να «αντιγράφει» και δεν καταλαβαίνει ότι θα ήταν προτιμότερο να δημιουργήσει στον ίδιο χρόνο 2-3 καλά και αυθεντικά άρθρα, από το να αντιγράψει 50!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι πολύ ποιο εύκολο και γρήγορο το να αντιγράφεις από το να δημιουργείς!

Αυτός ο ιδιοκτήτης λοιπόν, δημιουργεί την «έξυπνη ιστοσελίδα»! Δε θα σας κρύψω ότι είναι πάρα πολλές οι φορές που οι πελάτες μας ζήτησαν να δημιουργήσουμε Scripts ή Software που θα κλέβουν περιεχόμενο, ώστε να μη μπαίνουν καν στη διαδικασία του «Copy–Paste».

Άρα, κάτι το ανύπαρκτο (ή μικρό) Βudget και κάτι η «κλοπή», δημιουργούν ενημερωτικές ιστοσελίδες οι οποίες είναι γεμάτες σκουπίδια και κακές αντιγραφές. Φτάνουν μάλιστα, πολλές φορές σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που κάποια μικρά και «no-name» Blogs έχουν μεν πολύ λίγα άρθρα, αλλά πραγματικά δημιουργήματα δε, ασχέτως αν μας αρέσουν ή αν ταυτιζόμαστε με τις απόψεις του εκάστοτε Blogger.

Και τώρα έρχονται ξαφνικά αυτές οι «χαζές» μηχανές αναζήτησης και βάζουν –επιτέλους- τον καθένα στη θέση του! Είναι δεδομένο πλέον, ότι η αντίστροφη μέτρηση για όσους δεν έχουν δικό τους περιεχόμενο έχει αρχίσει! Πόσος χρόνος τους απομένει; Οι ίδιοι το βλέπουν στα στατιστικά τους, αν και οι περισσότεροι δε ξέρουν να τα διαβάζουν!

Είναι αστείο να πιστεύουμε ότι μια εταιρεία σαν π.χ. την Google δε βλέπει την αντιγραφή (όταν έχει δικό της αλγόριθμο που αναγνωρίζει ήχους, βίντεο, εικόνες),ή ότι δεν αναγνωρίζει το περιβόητο «Black Hack», κλπ.

Γι αυτό, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η λύση είναι μία. Μοναδικό περιεχόμενο (Rich Content)! Χίλιες φορές να δημιουργείς ή να κατασκευάζεις κάτι δικό σου και άσε τους άλλους να σε …αντιγράφουν!

Θα μου πεις, στα λόγια είναι όλα εύκολα, όμως τι γίνεται στην πράξη;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ζητάς σε κάποιον να ξεκινήσει να δουλεύει και να οργανώνει ένα ολόκληρο Web Portal, όταν αυτός έχει γνωρίζει το αντικείμενο και απλά «αντιγράφει». Γι αυτό, όμως, υπάρχουμε εμείς!

Οι ελληνικές εταιρείες Internet, στη βάση τους είναι εταιρείες που δουλεύουν ασταμάτητα 365 μέρες το χρόνο και όταν κάποιος ξέρει τι σημαίνει πολλή δουλειά, έχει αποκτήσει και την εμπειρία να οργανώσει, αλλά και να διαχειριστεί! Αυτές, λοιπόν, οι εταιρείες μπορούν να προτείνουν λύσεις που να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε επίπεδο Βudget.

Ξεκίνα, λοιπόν, σήμερα το δικό σου μοναδικό περιεχόμενο, είτε μόνος σου, είτε με τη βοήθεια μιας Εταιρείας Διαδικτύου και μάθε ότι με πολλή δουλειά και υπομονή, τα νούμερα θα έρθουν! Αν πάλι δεν έρθουν, μην απογοητεύεσαι! Σκύβεις το κεφάλι, αναθεωρείς, ψάχνεις την αιτία του κακού και ξεκινάς και πάλι από την αρχή!

Και αν κουράζεσαι να ψάχνεις και δε βρίσκεις τους κατάλληλους συνεργάτες, η NetPlanet είναι εδώ και σε περιμένει για να δημιουργήσουμε μαζί το δικό σου Web, ακριβώς όπως εσύ το φαντάστηκες!

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε