Web Design
χαρακτηριστικά Pinterest Shopping

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά Pinterest Shopping για να προσεγγίσετε το κοινό σας;

Τα εργαλεία αγορών Pinterest είναι ένας ισχυρός τρόπος για να προσελκύσετε χρήστες με δωρεάν και επί πληρωμή λύσεις, ειδικά τώρα που το Social Commerce αυξάνεται ραγδαία! Μάλιστα υπολογίζεται ότι το 2026 οι χρήστες θα φτάσουν να ξοδεύουν περίπου 2,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ποια είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά Pinterest Shopping που θα απογειώσουν τις πωλήσεις σας;

Product Pins
Τα Product Pins μοιάζουν με τα κλασσικά Pins αλλά έχουν μια μοναδική μορφή για να επισημαίνουν τις πληροφορίες του προϊόντος σας, συμπεριλαμβανομένου ενός ειδικού τίτλου και περιγραφής, τιμής και διαθεσιμότητας αποθεμάτων. Η τιμή στη γωνία καθιστά σαφές ότι αυτά τα είδη είναι διαθέσιμα για αγορά. Μερικές φορές, μπορεί να έχουν ειδικές ετικέτες, όπως "Best Seller", ανάλογα με τη δραστηριότητα πωλήσεών τους στην κατηγορία προϊόντων τους.

Shopping List

Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν κάθε Product  Pin που έχουν αποθηκεύσει στα δικά τους boards. Ενθαρρύνει επίσης τους Pinners να επισκέπτονται ξανά αυτά τα προϊόντα ειδοποιώντας τους όταν πέφτουν οι τιμές σε κάποιο από αυτά.

Shop in search

Ενώ τα Product Pins εμφανίζονταν πάντα στα αποτελέσματα αναζήτησης για Pinners,  το νέο Tab "Shop’’ το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Αφού ένας χρήστης αναζητήσει έναν όρο, εμφανίζει Product Pins που σχετίζονται με αυτόν τον όρο. Σε mobile συσκευές, το Pinterest προσφέρει σχετικές προτάσεις αναζήτησης για να περιορίσετε αυτό που αναζητούν οι χρήστες.

Shop with Lens

Εδώ πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό! Οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία ενός προϊόντος που τους αρέσει με την κάμερα της εφαρμογής Pinterest και να δουν παρόμοια προϊόντα από πωλητές στο Pinterest.

Shop from Boards

Αυτό είναι βασικά το ίδιο με τη λειτουργία Shopping List, αλλά σε κάθε επιμέρους board. Εάν υπάρχουν αποθηκευμένα Product Pins στο board, θα εμφανιστούν εδώ.

Shopping Spotlights
Κάθε μέρα, το Pinterest επιλέγει Product Pins προϊόντων για να εμφανίζονται σε μια ενότητα "favorite picks". Επηρεάζεται από δημοφιλείς αναζητήσεις και μπορείτε να το βρείτε στο Tab ‘’Today’’

Pinterest Shopping Ads
Εδώ μπορείτε να προωθήσετε τα Pins των προϊόντων σας με πολλούς τρόπους, όπως να κάνετε «boost» υπάρχοντα Product Pins, «Collection Ads», που μοιάζουν με το Carousel-Style και περιλαμβάνουν ένα βίντεο, δυναμικές retargeting διαφημίσεις κ.ο.κ.  

Shop from Pins

Το Pinterest έχει επενδύσει πολλά στις δυνατότητες οπτικής αναζήτησης. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να βρουν Product Pins για να ψωνίσουν από στατικές Pin Images. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε ένα Pin θα δει προϊόντα που μπορεί να αγοράσει και τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που εμφανίζονται στην εικόνα.

Σημαντικός παράγοντας για να προσεγγίσετε το κοινό σας αποτελεί και η σωστή κατασκευή σάιτ της εταιρείας σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε