Web Design
YouTube Live: Γιατί είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας

YouTube Live: Γιατί είναι σημαντικό για την ιστοσελίδα σας και τι πρέπει να προσέχετε

Το βίντεο YouTube Live είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ξεχωρίσετε και να προσφέρετε μοναδικές, συναρπαστικές εμπειρίες βίντεο, διότι υπάρχουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες στην πλατφόρμα, τους οποίους μπορείτε να προσελκύσετε σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό περιεχόμενο χωρίς να το σκέφτεστε υπερβολικά.


Παρακάτω θα δείτε μερικά tips για ένα επιτυχημένo YouTube Live


1. Βάλτε έναν στόχο
Γιατί, συγκεκριμένα, θέλετε να κάνετε ροή βίντεο στο YouTube Live; Εάν μπορείτε να αφιερώσετε λίγα λεπτά στο να σκεφτείτε τους στόχους της ζωντανής ροής σας στο YouTube, θα μπορείτε να σχεδιάσετε ακριβώς τι να κάνετε.

2. Προετοιμαστείτε σωστά
Αφού περιγράψετε τη στρατηγική σας, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα ελέγχου και να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το Live σας. Θα εργαστείτε μόνοι σας ή με ομάδα; Σκοπεύετε να έχετε καλεσμένους; Δεν είναι κακή ιδέα να κάνετε ένα χαλαρό σενάριο για τη ροή, ακόμα κι αν είναι απλώς σημειώσεις σε μορφή σημείου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τον «κενό» αέρα.

3. Προωθήστε το Live σας
Δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για stream αλλά θα μπορείτε να πάρετε μια κατά προσέγγιση ιδέα κοιτάζοντας τα YouTube Analytics και υπολογίζοντας πότε οι χρήστες παρακολουθούν τα βίντεό σας περισσότερο. Μόλις εντοπίσετε μια στιγμή, η προώθηση του stream σας πρέπει να γίνει «εμμονή» σας. Διαφημίστε το σε όλα τα Social Media σας. Δημιουργήστε διαφημίσεις, αφίσες, ιστορίες IG και βίντεο για να συνδέσετε τη stream. Τοποθετήστε ένα banner στη σελίδα σας στο YouTube ή δημιουργήστε ένα τρέιλερ για stream Συνδέστε το παντού.

4. Επενδύστε στην αισθητική
Η διαφορά μεταξύ ενός μέτριου stream και μιας φανταστικής εκπομπής με επαγγελματική εμφάνιση μπορεί συχνά να οφείλεται στο αισθητικό κομμάτι . Αν θέλετε να ξεχωρίσετε, πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσετε στην εμφάνιση της εκπομπής σας. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από ένα εξαιρετικό thumbnail σε backdrops, εάν χρησιμποποιείτε ένα κωδικοποιητή.

5. Απευθυνθείτε στο κοινό σας
Είναι γνωστό πλέον ότι μία από τις καλύτερες πτυχές του YouTube Live είναι η δυνατότητα αφοσίωσης του κοινού. Προετοιμάστε ερωτήσεις που θα κάνετε κατά τη διάρκεια του stream, παρακολουθήστε τη συνομιλία για να μπορείτε να αναγνωρίσετε τους σχολιαστές ή ακόμα και να δημιουργήσετε δημοσκοπήσεις για να ψηφίσουν οι θεατές σας. Όλοι αυτοί είναι υπέροχοι τρόποι για να κρατήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο, καθιστώντας το πιο πιθανό να προσκαλέσει τους φίλους του πίσω την επόμενη φορά.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι με την κατασκευή ιστοσελίδων σας, το κοινό σας θα μάθει περισσότερα για σας και θα αλληλεπιδράσει καλύτερα με το προϊόν και την εταιρεία σας.

 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε