Web Design
Συμβουλές σχεδιασμού ιστοσελίδας

Συμβουλές σχεδιασμού ιστοσελίδας για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό

Ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας δε θα μπορούσε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πεπατημένη μέθοδο, καθώς το γούστο είναι κάτι υποκειμενικό και οι απόψεις διαφέρουν. Αυτό που μπορεί να θεωρηθεί πολύ καλή και καινοτόμα ιδέα, μπορεί ταυτόχρονα από κάποιον άλλο να θεωρηθεί αποτυχία.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας μιας ιστοσελίδας. Στην πραγματικότητα το κύριο θεμέλιο για την αξιοπιστία μιας επιχείρησης είναι η σωστή κατασκευή ιστοσελίδων, η οποία επηρεάζει πολλές μετρήσεις με τη σειρά της, όπως είναι το Web Design, η δημοτικότητα και πολλά άλλα.

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το σχεδιασμό ιστοσελίδας.

Κρατήστε τον σχεδιασμό απλό

Η αντίληψη του μινιμαλισμού αφορά άμεσα τον τομέα της σχεδίασης.Βάσει μελετών, στους επισκέπτες δεν αρέσει η οπτική πολυπλοκότητα. Όσο πιο περίπλοκο το σχέδιό σας, τόσο λιγότερο γίνεται αντιληπτό από τους επισκέπτες ως καλαίσθητο.

Δώστε προτεραιότητα στο scroll έναντι του click

Καλό θα ήταν να μη συμπιέζετε πολλές πληροφορίες σε ένα carousel, καθώς η πληροφορία που πρέπει να περάσει στο κοινό μπορεί να χαθεί.

Προτιμήστε να εντάξετε σε μια μεγάλη σελίδα όλες τις πληροφορίες που σε άλλη περίπτωη μπορεί να παραλειφθούν και έτσι, θα είστε σίγουροι ότι η πληροφορία σας θα περάσει στο κοινό σας όπως εσείς επιθυμείτε.

Τραβήξτε την προσοχή με οπτικές ενδείξεις

Μία από τις κύριες λειτουργίες του Web Design είναι να καθοδηγεί τους χρήστες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό δίνοντας διαφορετικό βάρος σε διαφορετικά στοιχεία, κατευθύνοντας έτσι την προσοχή του χρήστη εκεί που επιθυμείτε.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιο άμεσες οπτικές ενδείξεις για να το πετύχετε. Για παράδειγμα, μια διαφήμιση θα τραβήξει πιο πολύ το ενδιαφέρον των χρηστών όταν το άτομο στη διαφήμιση κοιτάει προς την ίδια κατεύθυνση με τους ίδιους.

 

Οι παραπάνω τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικό, για να εξυπηρετούν καλύτερα τους επισκέπτες σας καθώς και για να βελτιώσουν τη μετατροπή και άλλους δείκτες επιτυχίας του ιστότοπού σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε