Web Design
εμπνευστείτε από τα social media για το web design της ιστοσελίδας σας

Πώς να αξιοποιήσετε τα Social Media για να εμπνευστείτε για το web design της ιστοσελίδας σας

Στη σημερινή εποχή, πολλοί περνούν τον χρόνο τους κάνοντας αναζητήσεις και scroll στα Social Media. Εκτός από την αναμενόμενη πηγή πληροφοριών και ψυχαγωγίας που παρέχουν το Instagram, το Pinterest, το TikTok και άλλα Social Media, μπορούν επίσης να παρέχουν μια ατελείωτη ροή έμπνευσης. 

Τα Social Media ως πηγή έμπνευσης

Από εργαλεία που αφορούν φίλτρα επεξεργασίας φωτογραφιών μέχρι λεπτομέρειες design, οποιοσδήποτε με smartphone μπορεί να προσθέσει εντυπωσιακά οπτικά εφέ στις αναρτήσεις του. 

Ιδέες σχεδιασμού ιστοσελίδας εμπνευσμένες από τα Social Media 

Τα Social Media μπορούν να επηρεάσουν το σχεδιασμό ιστοσελίδας σας με ποικίλους τρόπους όπως:

1. Τραβώντας την προσοχή των χρηστών

Καθημερινά, τα Social Media προσφέρουν περισσότερο περιεχόμενο από ό,τι θα μπορούσε ο μέσος χρήστης να "καταναλώσει" ρεαλιστικά σε όλη του τη ζωή, και έτσι έχει γίνει συνήθεια η γρήγορη ανάγνωση και σάρωση στους ιστότοπους για τις αναγκαίες πληροφορίες. Εμπνευστείτε από τα Social Media, για την κατασκευή ιστοσελίδας σας,  χρησιμοποιώντας οπτικά εφέ που τραβούν την προσοχή για να μπορέσετε να ανταγωνιστείτε ενάντια στην υπερφόρτωση πληροφοριών. 

2. Προσκαλώντας αλληλεπίδραση

Οι διαδικτυακές φόρμες, οι έρευνες και άλλα διαδραστικά στοιχεία όχι μόνο επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συλλέγουν πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες των πελατών τους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους χρήστες να εστιάσουν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται, προσθέτοντας έτσι αυτό το επιπλέον στοιχείο της εξατομίκευσης που είναι τόσο περιζήτητο στις μέρες μας. 

Βελτιστοποίηση στις κινητές συσκευές

Το Mobile-first είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες σχεδιασμού ιστοσελίδων. Και, φυσικά, τα Social Media προσφέρουν ένα επίπεδο πρώτης κλάσης σε περιεχόμενο που είναι εύκολο να καταναλωθεί εν κινήσει. Καθώς όλο και λιγότεροι χρήστες περιηγούνται σε ιστότοπους στους προσωπικούς και φορητούς τους υπολογιστές, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων πέρασαν τα τελευταία χρόνια βελτιστοποιώντας τις ιστοσελίδες για κινητά και δημιουργώντας συμβατές σελίδες σε μια προσπάθεια να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Καθώς τα Social Media συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να κυριαρχούν στον ψηφιακό χώρο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την εξέλιξη του σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε