Web Design
ιδέες κατασκευής περιεχομένου ιστοσελίδων

Social Media: Δημιουργικές ιδέες κατασκευής περιεχομένου ιστοσελίδων

Γνωρίζετε ότι πρέπει να συλλέξετε νέες ιδέες Social Media περιεχομένου για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των Followers σας και να προσελκύσετε νέους χρήστες στον λογαριασμό σας, αλλά αυτό μπορεί να είναι εντελώς κουραστικό να είστε δημιουργικοί κάθε μέρα και να προσφέρετε έξπνο και πρωτότυπο περιεχόμενο σε πολλές πλατφόρμες. Για το λόγο αυτό, τα παρακάτω tips μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την αφοσίωση του κοινού σας.

1. Δημιουργήστε μια καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία σειρά δημοσιεύσεων
Μια εξαιρετική ιδέα μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη για περισσότερο εξαιρετικό περιεχόμενο, αν τη μετατρέψετε σε επαναλαμβανόμενη σειρά. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείτε έναν ειδικό επισκέπτη ή ένα θέμα για να συνδέσετε μια προϋπάρχουσα μορφή παρά να ξεκινήσετε από το μηδέν κάθε εβδομάδα, και το κοινό σας μπορεί να απολαύσει λίγη συνέπεια.

2. Διοργανώστε έναν διαγωνισμό
Είναι γεγονός ότι οι χρήστες αγαπούν τα δωρεάν πράγματα και πως ένα δώρο είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να γεμίσετε κάποιο κενό στο ημερολόγιο περιεχομένου σας αμέσως. Πετάξτε μια φωτογραφία προϊόντος και μερικές οδηγίες για το πώς να λάβει μέρος το κοινό σας.

3. Φιλοξενήστε ένα AMA
Αξιοποιήστε την ακόρεστη περιέργεια του κοινού σας με μια συνεδρία ζωντανής ροής “ask me anything”. Συμβουλή: δοκιμάστε να εστιάσετε το AMA σε ένα συγκεκριμένο θέμα, με μια πρόσκληση για ερωτήσεις σχετικά με την τελευταία σας συλλογή ή ερωτήσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Μερικοί θέλουν να κάνουν μια ζωντανή ροή Instagram, TikTok ή Facebook, απαντώντας σε ερωτήσεις απευθείας από τα σχόλια τη στιγμή.

4. Εκτελέστε ένα Social Media takeover
Είτε συνεργάζεστε με έναν μεγάλο influencer με μεγάλο κοινό είτε έναν micro-influencer με ειδική βάση, μεταβιβάζοντας τα κλειδιά του λογαριασμού σας στα Social Media σε κάποιον με παθιασμένους θαυμαστές μπορεί να φέρει τον λογαριασμό σας περισσότερη αφοσίωση, πωλήσεις και Followers αι μπορεί να σας απαλλάξει από μια μέρα ή εβδομάδα προγραμματισμού περιεχομένου.

5. Μοιραστείτε κάποιο σχετικό περιεχόμενο
Το επιμελημένο περιεχόμενο είναι περιεχόμενο που δημιουργείται από άλλους και το οποίο επιλέγετε να μοιραστείτε στα Social Media. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύτιμη ανάρτηση ιστολογίου από μια εταιρεία στον τομέα σας, συμβουλές ειδικών από σχετικό ηγέτη σκέψης ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι το κοινό σας θα εκτιμήσει και θα απολαύσει.

6. Επαναπροσδιορίστε το δικό σας περιεχόμενο
Εάν έχετε μια καταπληκτική ανάρτηση blog, γιατί να μην δημιουργήσετε μερικά γραφικά με εισαγωγικά για το Instagram; Ή να δημιουργήσετε ένα βίντεο εμπνευσμένο από το περιεχόμενο για να το μοιραστείτε στο Facebook; Όταν μοιράζεστε περιεχόμενο απλώς σε μια πλατφόρμα, χάνετε την ευκαιρία να προσεγγίσετε κοινό που σας ακολουθεί αλλού.

7. Διοργανώστε challenge
Οι προκλήσεις που τείνουν να γίνονται viral στο Διαδίκτυο συνήθως περιλαμβάνουν χορευτικές κινήσεις ή φαγητό κάτι τρομερό, αλλά δεν χρειάζεται να πάτε τόσο μακριά. Μπορείτε απλώς να ζητήσετε από το κοινό σας να μοιραστεί φωτογραφίες ή βίντεο με το προϊόν σας.

Φυσικά εκτός από τη σωστή αξιοποίηση των Social Media απαραίτητο πριν ξεκινήσετε είναι η κατασκευή ιστοσελίδας, μέσω της οποίας το κοινό θα μάθει περισσότερα για σας και τo προϊόν σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε