Web Design
Αναπτύξτε την ιστοσελίδα ή το e-shop  σας με το Facebook

Αναπτύξτε την ιστοσελίδα ή το e-shop της επιχείρησής σας με το Facebook Marketplace

Το Facebook Marketplace κυκλοφόρησε το 2016 ως ένα μέρος για να αγοράσουν και να πουλήσουν οι χρήστες στις κοινότητές τους. Αυτές τις μέρες, είναι μια δύναμη του Ecommerce. Η πλατφόρμα δέχεται περίπου ένα δισεκατομμύριο επισκέπτες μηνιαίως. Δεδομένου ότι αυτοί οι χρήστες περιηγούνται ήδη, είναι πιθανότατα δυνητικοί αγοραστές με υψηλά κίνητρα.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Marketplace για την επιχείρησή σας;

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε το Facebook Marketplace για να καταχωρίσετε όλο το απόθεμα λιανικής του καταστήματός σας. Για παράδειγμα, οι εταιρείες ομορφιάς ενδέχεται να αναφέρουν προϊόντα, ενώ οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα μπορούσαν να αναφέρουν τα οχήματα που είναι διαθέσιμα.
Εάν διαθέτετε κατάστημα στο Facebook ή στο Instagram, μπορείτε να προσθέσετε το Marketplace ως κανάλι πωλήσεων και να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες.
Μπορείτε ακόμη να τοποθετήστε διαφημίσεις που προβάλλονται στο Marketplace. Αυτές οι διαφημίσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι προσεγγίζουν χρήστες ενώ αυτοί ήδη ψωνίζουν. Η διαφήμισή σας εμφανίζεται δίπλα σε άλλα σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να μάθουν περισσότερα στο Marketplace κάνοντας κλικ στον ιστότοπό σας.

Ποια είναι μερικά από τα βασικά οφέλη από τη χρήση του Facebook Marketplace για επιχειρήσεις.

1. Αυξήστε την προβολή της εταιρεία σας
Η αύξηση της προβολής της επιχείρησής σας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους αύξησης των πωλήσεων. Και το Facebook Marketplace μπορεί να σας βοηθήσει να εμφανίσετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας σε νέους αγοραστές.

2. Δημιουργήστε ισχυρότερες σχέσεις με τους χρήστες
Το Facebook είναι μια πλατφόρμα peer-to-peer, ώστε να έχετε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε σχέσεις με τους αγοραστές σε πραγματικό χρόνο. Οι πωλήσεις που ξεκινούν στο Facebook Messenger σάς επιτρέπουν να συνδεθείτε απευθείας με το κοινό. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν 53% περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν από μια επιχείρηση που μπορούν να στείλουν μήνυμα.

3. Είναι δωρεάν η λίστα προϊόντων
Το Facebook Marketplace δεν χρεώνει ούτε ένα σεντ στους πωλητές. Η καταχώριση είναι δωρεάν ανεξάρτητα από το πόσα προϊόντα αναφέρετε. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα για να διατηρήσετε έναν λογαριασμό ή καταχωρίσεις προϊόντων. Πληρώνετε μόνο ένα τέλος όταν πουλάτε ένα προϊόν.

4. Δοκιμάστε τις νέες λίστες προϊόντων/υπηρεσιών
Δεδομένου ότι είναι δωρεάν η λίστα προϊόντων, το Facebook Marketplace είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε ιδέες για την πώληση προϊόντων. Το Facebook κάνει τη στόχευση της διαφήμισης για εσάς, επομένως είναι πιο εύκολο να δοκιμάσετε εάν ένα νέο προϊόν έχει απήχηση στο βασικό κοινό-στόχο σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Marketplace για να πειραματιστείτε με διαφορετικές στρατηγικές τιμολόγησης. Στη συνέχεια, δείτε πώς ανταποκρίνεται το κοινό σας στις αυξήσεις τιμών ή τις εκπτώσεις.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι βάση για την επιχείρησή σας αποτελεί η κατασκευή ιστοσελίδων σας. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορέσετε να ηγηθείτε στην αγορά του Digital Marketing.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε