Web Design
Πώς να ξεκινήσετε την δημιουργία Podcasts για την επιχείρησή σας και τί πρέπει να γνωρίζετε

Πώς να ξεκινήσετε την δημιουργία Podcasts για την επιχείρησή σας και τί πρέπει να γνωρίζετε

Η δημιουργία Podcasts γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ενώ ταυτόχρονα αποκτάει όλο και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση από τους χρήστες κατά την δημοσίευσή του. 

Τα Podcasts μπορούν να έχουν οποιοδήποτε περιεχόμενο και στυλ θέλετε. Μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες για την επιχείρησή σας, για τα προϊόντα σας, μπορούν να έχουν tips σχετικά με τον κλάδο στον οποίο ανήκει η επιχείρησή σας, ή να είναι μόνο για διασκέδαση.

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να επιλέξετε εσείς αναλόγως τι στόχο έχετε και θέλετε να επιτύχετε μέσω της δημιουργίας Podcasts.

Πώς όμως μπορείτε να ξεκινήσετε την δημιουργία ενός Podcast και τί πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε;

Πριν ξεκινήσετε για να μπορέσετε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει να δημιουργήσετε μία Στρατηγική και ένα Πλάνο σχετικά με το περιεχόμενό του και σε ποιο κοινό απευθύνεστε ή θέλετε να απευθυνθείτε.

Δημιουργήστε ένα πλάνο και έναν σχεδιασμό

Για να καταφέρετε να κρατήσετε το ενδιαφέρον του χρήστη και να ακούσει το Podcast σας ολόκληρο είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα θέμα, το οποίο γνωρίζετε καλά. Οι χρήστες μπορούν να ξεχωρίσουν από τον τόνο της φωνής και το ύφος εάν ο ομιλητής γνωρίζει καλά γι’ αυτό που μιλάει και αν το ενδιαφέρει πραγματικά.

Προσπαθήστε να είστε συνοπτικοί και να προσφέρετε πραγματικά πληροφορίες με αξία στους χρήστες χωρίς άσχετες πληροφορίες που είναι πιθανόν να τους κουράσουν και να τους κάνουν να φύγουν.

Κατά τον σχεδιασμό του Podcast σας είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα παρακάτω:

  • Ποιος θα είναι ο τίτλος της σειράς των Podcasts σας
  • Πόση ώρα θέλετε να είναι το επεισόδιο Podcast
  • Πόσο συχνά θέλετε να δημοσιεύετε Podcasts
  • Πόσα Podcasts θα περιλαμβάνει η κάθε σειρά
  • Ποιος θα είναι ο τίτλος του κάθε Podcast σας

Έχοντας ήδη σκεφτεί αυτά, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε πιο προσεκτικά το περιεχόμενό σας. Η οργάνωση είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός από χρόνο που θα εξοικονομήσετε, θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε τελικά περισσότερους χρήστες για την επιχείρησή σας.

Χρησιμοποιείστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Το πιο σημαντικό σημείο κατά την δημιουργία ενός Podcast είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε πολύ καλό ήχο. Αυτό είναι ένα από τα πιο κομβικά σημεία για το αν ένας χρήστης θα παρακολουθήσει όλο το Podcast της επιχείρησής σας ή όχι. 

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολλά για να το επιτύχετε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνο από το κινητό, το tablet ή το laptop σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να επενδύσετε κάποιο ποσό για το καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να αγοράσετε ειδικά ακουστικά που έχουν και μικρόφωνο για να επιτύχετε την καλύτερη ποιότητα ήχου χωρίς παράσιτα.

Επίσης, για να είστε σίγουροι ότι ο ήχος είναι καλός μπορείτε να κάνετε ένα test και να καταγράψετε ένα μικρό απόσπασμα πριν την καταγραφή του Podcast που θα δημοσιεύεσετε για να διασφαλίσετε ότι ακούγεστε καλά. 

Δημιουργήστε συνεντεύξεις

Μπορείτε να προσκαλέσετε κάποιον συνεργάτη σας, κάποιον Influencer ή κάποιον ειδικό του χώρου σας. Ζητήστε ερωτήσεις από το κοινό σας στα Social Media που θα ήθελαν να μάθουν γι’ αυτό το πρόσωπο και ξεκινήστε το Podcast σας.

Αυτός είναι ένας τρόπος να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό που θα ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει περισσότερα για τον καλεσμένο αλλά και για την επιχείρησή σας. Επίσης, είναι πιο πιθανό να κρατήσει αφοσιωμένο το κοινό σας, καθώς η συνομιλία με κάποιον είναι πάντα πιο ενδιαφέρουσα από έναν μονόλογο για τους χρήστες.

Νέο περιεχόμενο για το Website σας

Μπορεί να μην είναι απαραίτητη η κατασκευή ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας κατά την δημιουργία ενός Podcast. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό για την κάθε επιχείρηση να έχει ένα Website. Η κατασκευή ιστοσελίδων για μία επιχείρηση είναι η αρχή και η βάση κάθε Στρατηγικής Marketing σήμερα. 

Με την δημιουργία Podcasts μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το περιεχόμενο και να το δημοσιεύσετε και στο Website σας, ή να το χρησιμοποιείτε και να δημιουργήσετε σχετικά Blog Posts. Αυτό θα συμβάλει στο SEO του Website σας, το οποίο θα βελτιώσει την θέση σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και επομένως θα είναι πιο εύκολο για τους χρήστες να σας βρουν.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε