Web Design
Πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο του Βlog της επιχείρησής σας

Πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο του Βlog της επιχείρησής σας

Η κατασκευή ιστοσελίδων μαζί με την δημιουργία ενός Βlog για την επιχείρησή σας μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους Marketing σας. Η δημιουργία περιεχομένου για το Βlog σας θέλει προσοχή και στρατηγικό σχεδιασμό.

Προσδιορίστε το προφίλ του αναγνωστικού κοινού σας

Πρέπει να προσδιορίσετε το κοινό-στόχο σας, να κατανοήσετε τι είδους χρήστες το συνιστούν και ποιες πληροφορίες επιθυμούν να λάβουν από το περιεχόμενο που αναρτείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε το περιεχόμενο, τα μηνύματα και τον τρόπο που γράφετε για να ικανοποιήσετε αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες, συμπεριφορές και ανησυχίες των αναγνωστών σας και, τέλος, να δημιουργήσετε ισχυρές σχέσεις μαζί τους.

Κατανοήστε την πρόθεση αναζήτησης του κοινού σας

Η Google δίνει πολλή προσοχή στην κατανόηση των ερωτημάτων των χρηστών και στην παροχή των σωστών αποτελεσμάτων βάσει αυτών. Ο αλγόριθμος, ο οποίος βασίζεται σε μια σημασιολογική προσέγγιση, άλλαξε δραματικά το πως εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης καθώς δίνει μεγαλύτερη προσοχή σε ένα ερώτημα, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνεται υπόψη ολόκληρη η πρόταση και το νόημα και όχι συγκεκριμένες λέξεις. Ο στόχος είναι οι προτεινόμενες σελίδες να ταιριάζουν με το νόημα, αντί για να ταιριάζουν μόνο με λίγες λέξεις. Τέλος, η πρόθεση αναζήτησης των αναγνωστών καθορίζει τη μορφή περιεχομένου που επιλέγετε, το μήνυμα που μεταφέρετε και το CTA που συμπεριλαμβάνετε.

Βρείτε τη σωστή θεματολογία για το Blog σας

Πριν από τον αλγόριθμο που σχετίζεται με την εμφάνιση των αποτελεσμάτων, όλα σχετίζονταν με λέξεις-κλειδιά. Τώρα, η θεματική έρευνα είναι μια λογική απάντηση στο πώς η Google ερμηνεύει τα ερωτήματα αναζήτησης. Η ανάλυση λέξεων-κλειδιών είναι μόνο ένα βήμα της στρατηγικής περιεχομένου σας. Είναι επίσης απαραίτητο να διερευνήσετε το θέμα με μεγάλη προσοχή για να κατανοήσετε πραγματικά τα ενδιαφέροντα και τις προθέσεις των ανθρώπων. Αυτή η γνώση, σε συνδυασμό με την έρευνα λέξεων-κλειδιών, θα ανταποκριθεί στις πιο συχνές ερωτήσεις των αναγνωστών σας. Για την έρευνα ενός θέματος μπορείτε να εξερευνήστε προτάσεις αυτόματης συμπλήρωσης στο Google, να δείτε τις ερωτήσεις που προκύπτουν γύρω από το θέμα σας σε διάφορα φόρουμ και Social Media, και τέλος να χρησιμοποιήστε εργαλεία για να αυτοματοποιήσετε την έρευνά σας κ.α.

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας για να βρεθείτε στα featured snippets

Τα featured snippets ή zero positions είναι τα πλαίσια που εμφανίζονται ακριβώς κάτω από τον αριθμό των αποτελεσμάτων που βρέθηκαν για το ερώτημά σας στη Google. Τα περισσότερα featured snippets συνήθως μονοπωλούν την πρώτη σελίδα. Ως αποτέλεσμα, η αναλογία click προς αριθμό εμφανίσεων του περιεχομένου σε αυτό αυξάνεται δραστικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οργάνωση του περιεχομένου σας για την εμφάνιση στα featured snippets είναι εξαιρετικά σημαντική.

Βελτιστοποιήστε τον τίτλο σας

Η δημιουργία τίτλων είναι ο τομέας στον οποίο χρησιμοποιείτε στο έπακρο τις δεξιότητες γραφής σας. Ένας καλογραμμένος, συναρπαστικός, συναφής τίτλος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά αν ο χρήστης κάνει click σε έναν σύνδεσμο. Οι μεγαλύτεροι τίτλοι μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες στον χρήστη για το τι αφορά το Blog σας, και ως εκ τούτου να οδηγήσουν έως και διπλάσια επισκεψιμότητα. Επιπλέον, οι αναρτήσεις που περιλαμβάνουν λίστες έχουν περισσότερη επισκεψιμότητα από άλλα είδη αναρτήσεων.

Προσθέστε οπτικά μέσα στις αναρτήσεις σας

Οι δημοσιεύσεις με μία εικόνα λαμβάνουν διπλάσια επισκεψιμότητα από τις αναρτήσεις που περιέχουν μόνο κείμενο. Επιπλέον, τα βίντεο αποδείχθηκε ότι έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο καθώς οι αναρτήσεις που δεν περιείχαν καθόλου οπτικά μέσα έλαβαν  λιγότερη επισκεψιμότητα και  λιγότερες κοινοποιήσεις από εκείνες με τουλάχιστον ένα βίντεο. Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε περιεχόμενο βίντεο, ενημερωτικές εικόνες, γραφήματα ή infographics για να αυξήσετε τον χρόνο που περνούν οι χρήστες στη σελίδα σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε