Web Design
Το YouTube Marketing ιστοσελίδας

Ο πλήρης οδηγός του YouTube Marketing για το 2022.

Το YouTube Marketing χρησιμοποιείται για την προώθηση της ιστοσελίδας μιας εταιρείας, ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας στο YouTube. Όταν έχετε μεγάλο κοινό μπορείτε πιο εύκολα να προωθήσετε την επιχείρησή σας στο YouTube. Παρ' όλα αυτά, χρειάζεστε μια στρατηγική για να το πετύχετε ακριβώς.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια βήματα που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε το YouTube Marketing το 2022.

Δημιουργήστε ένα κανάλι στο YouTube.

Δεδομένου ότι το YouTube είναι ένα μέρος της Google, τότε θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google για να εγγραφείτε σε ένα από τα κανάλια του YouTube. Η διαχείριση του καναλιού σας στο YouTube είναι μια βελτιστοποιημένη προώθηση.

Ένας λογαριασμός μιας εταιρείας επιτρέπει σε πολλά άτομα από την εταιρεία να διαχειρίζονται και να ενημερώνουν το κανάλι σας στο YouTube.

Μάθετε για το κοινό σας

Εκτός από την κατασκευή ιστοσελίδων, εάν θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας και στο YouTube, θα πρέπει να παράγετε αυτό που θέλουν οι πελάτες-στόχοι σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θέλουν πραγματικά οι χρήστες σας. Δεν είναι μόνο αυτό που νομίζετε ότι θέλουν. Αυτό είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν πάρα πολλές επιχειρήσεις.

Για να καταλάβετε τι πραγματικά θέλει το κοινό σας, πρέπει να απαντήσετε σε δύο ερωτήσεις:

1) Για ποιον φτιάχνετε τα Videos;

2) Τι παρακολουθούν ήδη στο YouTube;

Για να το ξεκινήσετε αυτό, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ορισμένα βασικά δημογραφικά στοιχεία του YouTube. Το YouTube έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες. Οι ηλικίες 15-35 ετών χρησιμοποιούν το YouTube και σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες των Social όπως πχ το Instagram, δεν υπάρχει μεγάλη πτώση σε αυτό το ποσοστό για τους μεγαλύτερους χρήστες.

Αφιερώστε λίγο χρόνο ερευνώντας ποιον ακολουθεί ήδη στο YouTube το κοινό-στόχος σας. Τι είδους Video παρακολουθεί; Αυτό θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τα δημογραφικά στοιχεία και τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Μπορείτε να δείτε πόσοι χρήστες βρίσκουν τα Video σας μέσω της αναζήτησης, βλέποντάς τα στην προτεινόμενη ροή ή από άλλες πηγές.

Βελτιστοποιήστε τα Video σας για να έχετε προβολές

Οι 2 δισεκατομμύρια χρήστες του YouTube παρακολουθούν περίπου 1 δισεκατομμύριο ώρες περιεχομένου Video κάθε μέρα. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε τον αλγόριθμο του YouTube να εμφανίζει τα Videos σας;  

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το SEO και τον αλγόριθμο της Google, το YouTube λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με 1 βασική διαφορά: Την Εξατομίκευση.

Ανεβάστε και προγραμματίστε τα Videos σας

Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να ανεβάσετε το ολοκληρωμένο Video σας απευθείας στο YouTube Studio και είτε να το δημοσιεύσετε αμέσως είτε να το προγραμματίσετε για αργότερα. 

Αναλύστε και προσαρμόστε

Όπως συμβαίνει με όλο το Marketing, πρέπει να παρακολουθείτε αναλυτικά τα στοιχεία του YouTube τουλάχιστον κάθε μήνα. Χρησιμοποιήστε τις ενσωματωμένες αναφορές του YouTube για να δείτε τι παρακολουθεί το κοινό σας, τι του αρέσει περισσότερο, από πού προέρχεται η επισκεψιμότητα σας και πολλά άλλα.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε