Web Design
ακόλουθοι στις σελίδες Facebook και Instagram

Πως να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις περισσότερους ακόλουθους στις σελίδες Facebook και Instagram.

Εάν η επιχείρησή σας έχει μια ιστοσελίδα στο Facebook ή στο Instagram, πιθανότατα αυτό σημαίνει ότι επιθυμείτε να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους. Όσο περισσότερους ακόλουθους έχει η σελίδα σας, τόσο περισσότερους χρήστες μπορείτε να προσεγγίσετε και τόσο περισσότερο η επιχείρησή σας είναι πιθανό να επωφεληθεί από αυτό. 

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες σημαντικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας.

Προσαρμόστε το προφίλ σας.

Όταν ένας ακόλουθος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη σελίδα σας, πιθανότατα θα κοιτάξει το προφίλ σας για να δει ποιος είστε και τι κάνετε. Αυτή είναι η πρώτη σας ευκαιρία για να κάνετε εντύπωση. Δημιουργήστε ένα συναρπαστικό βιογραφικό της εταιρείας σας μέσω του οποίου θα μοιράζεστε την ιστορία σας, θα αφηγήστε στους πιθανούς σας ακόλουθους ποιοι είστε και θα τους δίνετε ένα λόγο για να σας ακολουθήσουν. Φροντίστε να συμπεριλάβετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρησή σας και να επιλέξετε μια φωτογραφία προφίλ υψηλής ποιότητας. Επιπλέον, καθώς έχετε ολοκληρώσει την κατασκευή ιστοσελίδας σας, μη ξεχάσετε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο προφίλ σας στα Social Media που θα οδηγεί στον ιστότοπό σας.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο.

Οι πιο επιτυχημένες σελίδες στα Social Media μπορεί να φαίνονται διασκεδαστικές, αλλά μάλλον ακολουθούν μια ολοκληρωμένη Social Media στρατηγική. Αναθέστε κάποιον να επιβλέπει τις προσπάθειές σας στα Social Media, να ορίσει τους στόχους σας, να δημιουργήσει ένα ημερολόγιο σύνταξης, να βρει οδηγίες για τον τόνο, τον τύπο ανάρτησης και τη συχνότητα των δημοσιεύσεων και βεβαιωθείτε ότι όλες οι αναρτήσεις σας είναι σύμφωνες με τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική σας.

Καθορίστε το κοινό-στόχο σας.

Η γνώση του κοινού-στόχου σας θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε τους κατάλληλους ακόλουθους για την επιχείρησή σας. Δημιουργήστε προσωπικότητες πελατών για κάθε ένα από τα κανάλια σας στα Social Media και προσαρμόστε τις αναρτήσεις σας στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντά τους. Χρησιμοποιήστε ό,τι γνωρίζετε για τον ιδανικό πελάτη σας προκειμένου να καθοδηγήσετε τους χρόνους ανάρτησης, τα θέματα αναρτήσεων και το πρόγραμμα δημοσίευσης.

Δημιουργήστε εξαιρετικό περιεχόμενο.

Για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους, οι σελίδες σας στα Social Media χρειάζονται ελκυστικό περιεχόμενο που θα τραβήξει την προσοχή τους και θα τους κάνει να θέλουν να συνεχίσουν να επιστρέφουν σε αυτήν. Εάν δεν έχετε το εύρος ζώνης για να δημιουργήσετε όλο το περιεχόμενο των Social Media από την αρχή, τότε χρησιμοποιήστε επιμελημένες αναρτήσεις για να καλύψετε τα κενά.

Χρησιμοποιήστε hashtags.

Η προσθήκη σχετικών hashtags στις αναρτήσεις σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτεθείτε σε ένα ευρύτερο κοινό και να προσεγγίσετε πιθανούς νέους ακόλουθους, επειδή όταν κάποιος κάνει μια αναζήτηση ή ένα click σε ένα hashtag θα δει όλες τις αναρτήσεις με την ετικέτα αυτού του hashtag. Μπορείτε να συμπεριλάβετε έως και 30 hashtags σε αναρτήσεις στο Instagram.

Μάθετε καθώς προχωράτε.

Οι σελίδες σας στα Social Media είναι ένα έργο σε εξέλιξη και θα πρέπει να τις βελτιώνετε συνεχώς. Παρακολουθήστε το engagement και τις αλληλεπιδράσεις στις σελίδες σας για να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι όσον αφορά τη συχνότητα δημοσίευσης, τους χρόνους ανάρτησης, τον τύπο περιεχομένου και άλλα. Προσδιορίστε τι έχει μεγαλύτερη απήχηση στους ακόλουθούς σας και εστιάστε στο είδος του περιεχομένου που λειτουργεί καλύτερα.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε