Web Design
αυξήστε τον χρόνο των χρηστών στο website ή το eshop σας

7 τεχνικές για να αυξήσετε τον χρόνο των χρηστών στο website ή το eshop σας

Ένα από τα πιο ανησυχητικά γεγονότα για τους ιδιοκτήτες website είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες εγκαταλείπουν ένα νέο website σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αυτοί οι χρήστες θα δουν πολύ λίγο από το περιεχόμενό σας, επομένως δεν είναι πιθανό να σας θυμηθούν μια μέρα ή μια εβδομάδα αργότερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να αυξήσετε τον χρόνο των επισκεπτών σας στο website.

1.Προχωρήστε στην βέλτιστη κατασκευή της επαγγελματικής ιστοσελίδας σας
Ξεκινήστε τοποθετώντας το πιο σημαντικό περιεχόμενό σας στην πιο πάνω περιοχή του website σας τόσο σε mobile όσο και σε desktop συσκευές. Οι χρήστες σας θα πρέπει να βλέπουν αμέσως το πιο σημαντικό μέρος μιας σελίδας όταν εισέρχονται στο website σας. Η διατήρηση της σχεδίασης του website σας απλή και απαλλαγμένη από ακαταστασία διευκολύνει τους χρήστες να τον κοιτάξουν. Εάν υπάρχουν λιγότερα πράγματα που τους αποσπούν την προσοχή, τότε οι χρήστες είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν και να παραμείνουν στο website σας περισσότερο.

2. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σας
Οι εικόνες υψηλής ποιότητας που τραβούν την προσοχή των χρηστών σας θα τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν στο website σας περισσότερο. Φροντίστε επίσης να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εάν το website σας αργεί να φορτώσει, οι χρήστες σας μπορεί να κουραστούν να περιμένουν και να μεταβούν σε άλλο ιστότοπο.

3. Κάντε το περιεχόμενό σας αναγνώσιμο
Θα χάσετε γρήγορα χρήστες, εάν δεν το φροντίσετε σύντομα. Επομένως βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι ευανάγνωστο και λειτουργεί καλά σε όλες τις συσκευές, ώστε όλοι οι χρήστες να έχουν μια εξαιρετική εμπειρία .

4. Συμπεριλάβετε βίντεο
Τα βίντεο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη βελτίωση του χρόνου παραμονής των χρηστών στο website σας. Καθώς παρακολουθούν βίντεο που είναι ενσωματωμένα στο website σας, επιμηκύνεται ο χρόνος παραμονής τους στο website σας και βελτιώνονται τα metrics σας.

5. Χρησιμοποιήστε εσωτερικά links
Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε πολλούς εσωτερικούς συνδέσμους στο website σας. Προσφέροντας πολλούς εσωτερικούς συνδέσμους, κατευθύνετε τους χρήστες σε άλλα μέρη του website σας και τους ενθαρρύνετε να εξερευνήσουν όλα όσα έχετε να προσφέρετε.

6. Γράψτε ελκυστικό περιεχόμενο
Είναι αυτονόητο ότι οι επισκέπτες του website σας αναζητούν εξαιρετικό περιεχόμενο για κατανάλωση. Εργαστείτε σκληρά για να παρέχετε το πιο ελκυστικό περιεχόμενο που θα λάμψει πάνω από το περιεχόμενο που παρέχουν οι ανταγωνιστές σας.

7. Προσθήκη Pop-Ups πρόθεσης ‘’εξόδου’’
Τα Pop-Ups πρόθεσης εξόδου μπορούν να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τον χρόνο των χρηστών στο eshop ή το website σας. Αυτό το είδος Pop-Ups εμφανίζεται όταν ένας χρήστης προσπαθεί να φύγει από το website σας (συνήθως όταν μετακινεί τον κέρσορα στο επάνω μέρος της οθόνης) και προσπαθεί να τον πείσει να μην πάει.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε