Web Design
hashtags για να αυξήσετε τους Followers

Twitter: Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τα hashtags για να αυξήσετε τους Followers σας?

Το Twitter έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό Social Media για τα eshop επιχειρήσεων. Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές του, πρέπει να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία που παρέχει. Και τα hashtags είναι από τα πιο δυνατά!

Ξεκινώντας με έναν σύντομο ορισμό, το hashtag είναι μια λέξη-κλειδί ή μια φράση που χρησιμοποιείται στα Social Media. Mπορεί να σχετίζεται με ένα συναίσθημα, με κάποια αναφορά στην pop culture , με κάποιο trend ή πρακτικά, οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με την ανάρτηση. Οι επιχειρήσεις και οι χρήστες χρησιμοποιούν hashtags για να κάνουν το περιεχόμενό τους πιο ευανάγνωστο και να το χαρακτηρίσουν. Αν το hashtag παρουσιάσει ενδιαφέρον για τους χρήστες σας, μπορεί να φτάσει να γίνει ακόμα και trend.

Πώς όμως να χρησιμοποιήσετε τα hashtag στο Twitter σωστά;

  1. Τα hashtag πρέπει να είναι σχετικά με το περιεχόμενο της ανάρτησης
    Ο πιο σημαντικός κανόνας όταν επιλέγετε ένα hashtag είναι να επιλέξετε κάτι σχετικό. Σκεφτείτε πώς θέλετε οι χρήστες να ανακαλύψουν το προφίλ και το περιεχόμενό σας και ερευνήστε τις λέξεις-κλειδιά Twitter που χρησιμοποιούν κατά την περιήγησή τους εκτός του δικού τους timeline. Αυτό θα σας βοηθήσει αρκετά και στον τρόπο που θα προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας.
  2. Δημιουργήστε πρωτότυπα Hashtags για συζητήσεις
    Εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια πρωτότυπη συνομιλία στο Twitter όπου δικτυώνεστε και συζητάτε σημαντικά θέματα με τους Followers σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό hashtag για την περίσταση. Με αυτόν τον τρόπο, θα διευκολύνετε την παρακολούθηση από τους χρήστες σας, καθώς το κοινό-στόχος σας θα είναι το μόνο που θα κάνει tweet και θα βλέπει την τάση.
  3. Διατηρείστε τα hashtag σας σύντομα
    Τα σύντομα hashtags διευκολύνουν τη ζωή του κοινού σας, επειδή θυμούνται και τα αναζητούν γρήγορα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Twitter επιτρέπει μόνο 280 χαρακτήρες ανά tweet. Μεγαλύτερα hashtag σημαίνει ότι έχετε λιγότερο χώρο για το περιεχόμενο και το link σας.
  4. Δημιουργήστε Industry Keywords
    Υπάρχουν εργαλεία που σας επιτρέπουν να αναζητήσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά του κλάδου. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά από τη λίστα και να τις χρησιμοποιήσετε στο περιεχόμενό σας στο Twitter. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τι θέλουν να μάθουν οι χρήστες για τον κλάδο σας, τον τρόπο αναζήτησης
  5. Περιορίστε τον αριθμό των hashtag

Αν αναρωτιέστε πόσα hashtags στο Twitter θεωρούνται πάρα πολλά, η  απάντηση είναι - ένα ή δύο είναι αρκετά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, αλλά ο κορυφαίος είναι ότι, εάν τα χρησιμοποιείτε υπερβολικά, οι αναρτήσεις σας αρχίζουν να φαίνονται spam και μπορεί να απομακρύνουν τους χρήστες σας.

  1. Δημιουργείστε branded hashtag

Εσείς σαν εταιρεία μπορείτε να δημιουργήσετε branded hashtags που είναι μοναδικά για την επιχείρηση ή/και τα προϊόντα σας και να ενθαρρύνετε το κοινό σας να τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, για να πετύχετε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα στην καμπάνια σας, σημαντικό είναι η σωστή και ποιοτική κατασκευή ιστοσελίδας , ώστε να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους χρήστες.

  1. Ξεκινήστε ένα κίνημα

Για να μπορέσετε να το επιτύχετε και να έχετε αντίκτυπο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα που είναι σχετικό με την επιχείρησή σας και έχει σημασία για το κοινό σας. Τα πιο επιτυχημένα κινήματα επικεντρώνονται συνήθως σε μια κοινωνική ή περιβαλλοντική αιτία, ένα τρέχον ζήτημα ή ένα κοινό ενδιαφέρον που μοιράζονται το κοινό και η επιχείρηση.

  1. Μην «υποκλέβετε» τα hashtag άλλων επιχειρήσεων

Η χρήση των hashtag κάποιας άλλης επιχείρησης με σκοπό την δική σας προώθηση είναι ανήθικη. Το Twitter δεν θα σας απαγορεύσει να το κάνετε αυτό, αλλά δεν είναι καλή επιχειρηματική πρακτική. Μπορεί να σας δώσει αυτό το προσωρινό boost, αλλά μακροπρόθεσμα η επιχείρησή σας είναι πιθανό να υποφέρει.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε