Web Design
Τι είναι τα Social Signals και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για καλύτερη κατάταξη στη Google

Τι είναι τα Social Signals και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για καλύτερη κατάταξη στη Google

H δύναμη των Social Media είναι αδιαμφισβήτητη και μαζί με την κατασκευή ιστοσελίδων θα ενισχύσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο και θα βελτιώσει την εικόνα της επιχείρησής σας. Τα Social Media επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με πολλούς χρήστες. Οποιοδήποτε είδος αλληλεπίδρασης με το κοινό στα social media ονομάζεται Social Signal, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για το SEO.

Τι είναι τα Social Signals;

Τα Social Signals είναι οποιαδήποτε αλληλεπίδραση λαμβάνει το περιεχόμενό σας, συμπεριλαμβανομένων shares, σχολίων, likes, views και κριτικών σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Παρόλο που τα Social Signals δεν επηρεάζουν άμεσα την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους παράγοντες που θα βελτιώσουν την κατάταξή σας στη Google.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Social Signals για τη βελτίωση της κατάταξή σας στη Google

Στην ανταγωνιστική αγορά της σημερινής εποχής, είναι απαραίτητο για τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά εργαλεία SEO που παρακολουθούν τις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης και παρέχουν οργανική επισκεψιμότητα για τη βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου. Αυτά τα εργαλεία παρακολουθούν τις συμπεριφορές των ανταγωνιστών, παρακολουθούν τις αλληλεπιδράσεις στα Social Media και προσφέρουν λύσεις για τη βελτίωση της κατάταξης σας στο Google.

Σε αυτό το σημείο, τα Social Signals θεωρούνται σημαντικά για τις επιχειρήσεις για να συνδεθούν με το κοινό τους. Όσο περισσότερη αλληλεπίδραση λαμβάνει το περιεχόμενό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να βελτιώσει το SEO σας και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας.

Tοποθετήστε το link του ιστοτόπού σας στα Social Media

Τα Social Media έχουν απίστευτη επίδραση στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο σας. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε τον σύνδεσμο του ιστότοπού σας στους λογαριασμούς σας στα Social Media για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στη σελίδα σας. Τα άτομα που επισκέπτονται το προφίλ σας τείνουν να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας.

Δημοσιεύστε ενδιαφέρον περιεχόμενο

Μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικά Social Signals για SEO όταν μοιράζεστε ενδιαφέρον περιεχόμενο για να προσελκύσετε περισσότερη προσοχή.

Χρησιμοποιώντας περιεχόμενο που περιλαμβάνει Call-to-Actions, μπορείτε να ενθαρρύνετε τα άτομα να αντιδράσουν, να απαντήσουν ή να σχολιάσουν το περιεχόμενό σας. Μπορείτε να τους ζητήσετε να κάνουν like, share ή retweet τις αναρτήσεις σας για να αυξήσετε την αλληλεπίδραση. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσετε μια καλή σχέση με το κοινό σας και να αυξήσετε τους followers σας.

Αλληλεπιδράστε με το κοινό σας

Εάν γνωρίζετε το κοινό-στόχο σας, μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο το οποίο θα ενισχύσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών. Σας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσετε οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Πρώτον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς για να το μάθετε:

  • Ποιο αποτελούν το κοινό-στόχο σας και
  • τι περιεχόμενο μπορείτε να μοιραστείτε για να προσελκύσετε την προσοχή τους.

Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του κοινού σας για να βρείτε το περιεχόμενο που προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον. Όταν προσελκύετε ένα κοινό που ενδιαφέρεται για την επιχείρησή σας, είναι πιο πιθανό να έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε μαζί του για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη της Google.

Παρόλο που τα Social Signals δεν έχουν άμεση επιρροή στη βελτιστοποίηση της κατάταξης SEO, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους παράγοντες που αυξάνουν την κατάταξη της Google. Η συνετή χρήση των πλατφορμών Social Media σας βοηθά να εμπλέξετε περισσότερο κοινό και να προωθήσετε την επιχείρησή σας.

Τα Social Signals για τo SEO μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα της επιχείρησής σας και να αυξήσουν τη αλληλεπίδραση των χρηστών μέσω ενδιαφέροντος και υψηλής ποιότητας περιεχομένου που δημοσιεύεται τακτικά. Για να έχετε υψηλότερα ποσοστά conversions και να βρεθείτε ψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη των Social Media.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε