Web Design
βελτιώστε τα αποτελέσματα του SEO του site σας

Social Media SEO: 7 Τρόποι να βελτιώσετε τα αποτελέσματα του SEO του site σας

Τα social media δεν συμβάλλουν άμεσα στην κατάταξη του SEO, αλλά οι σύνδεσμοι που μοιράζεστε στα social media αυξάνουν την έκθεση του brand σας. Προστίθενται και επηρεάζουν τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης σε έξι κατευθύνσεις:


1) Εκτεταμένη διανομή περιεχομένου
2) Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των αναρτήσεών σας
3) Βελτιώστε την online προβολή και το organic traffic.
4) Αυξήστε την αναγνώριση του brand σας.
5) Βελτιώστε τη φήμη του brand σας
6) Ενισχύει την τοπική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)


Οι κοινοποιήσεις σας στα social media δεν έχουν θέση στην κατάταξη SEO. Ωστόσο, όταν περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται το περιεχόμενό σας στα social media, αυτό δημιουργεί μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που υποδεικνύουν ότι οι αναρτήσεις σας είναι χρήσιμες για την αγορά-στόχο σας.Γιατί είναι σημαντικά τα social media για το SEO; Δεδομένου ότι τα social media επηρεάζουν έμμεσα τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη αναζήτησης, είναι σημαντικό επειδή έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν ποιοτική επισκεψιμότητα ιστού στο ιστολόγιό σας.Όταν δημιουργείτε και δημοσιεύετε ποιοτικό υλικό που συνδέεται με τους αναγνώστες-στόχους σας, γίνονται υποστηρικτές. Γιατί; Γιατί τους προσφέρεις κάτι πολύτιμο. Σημαίνει ότι το κοινό σας θα διαβάσει και θα μοιραστεί τα άρθρα με τους φίλους και τους ακόλουθούς του.Οι ακόλουθοί τους θα κάνουν το ίδιο και ο κύκλος συνεχίζεται. Λάβετε υπόψη ότι η συγγραφή/δημιουργία περιεχομένου είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερα βλέμματα στον ιστότοπό σας. Επίσης μια σωστή κατασκευή ιστοσελίδων θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση ατόμων.

Το περιεχόμενο μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε μορφή, αρκεί να προσελκύει το κοινό σας. Μερικοί τύποι περιεχομένου που αυξάνουν την επισκεψιμότητα και τις κοινοποιήσεις κοινωνικών δικτύων είναι:
• Blog
• Βίντεο
• Infographics
• Podcasts


Αυτά τα υλικά προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες στην προσωπικότητα marketing που τους κάνουν να επιστρέφουν συνεχώς και τελικά να οδηγούν σε δυνητικούς πελάτες. Αυτό είναι το content marketing — η κοινή χρήση πολύτιμων δεδομένων που βοηθούν τον αναγνώστη. Αλλά δεν θα έχετε κανένα σημαντικό αντίκτυπο εάν δεν τα διανείμετε σωστά.
Εκεί είναι που μπαίνουν στην εικόνα τα social media. Έτσι, όταν μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας, το κοινό σας ενισχύει το περιεχόμενό σας κοινοποιώντας το περαιτέρω. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνετε την προβολή, βελτιώνετε την επισκεψιμότητα του eshop σας και δημιουργείτε backlinks.

Αυτά είναι μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης που ειδοποιούν την Google ότι το περιεχόμενο του ιστότοπού σας είναι καλό. Αυτά τα σήματα θα μπορούσαν έμμεσα να βελτιώσουν την κατάταξη αναζήτησής σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε