Web Design
Social Media Sites: Ποια είναι τα tips για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό περιεχόμενο

Social Media Sites: Ποια είναι τα tips για να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό περιεχόμενο

Η σημασία της δημιουργίας δυνατού περιεχομένου για τα Social Media δεν μπορεί να υποτιμηθεί και δίνει στους χρήστες έναν λόγο να κάνουν follow, like,comment και τελικά να αγοράσουν από το eshop σας. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι το περιεχόμενο μπορεί να επηρεάσει τη στρατηγική σας, θετικά ή αρνητικά.

Ποια είναι τα top tips για να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο;

Εντάξτε τα γραφικά στα post σας
Τα υπέροχα γραφικά είναι τόσο καλά όσο η κοινωνική στρατηγική που τα υποστηρίζει. Το δημιουργικό σας μπορεί να ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές, αλλά χωρίς σκοπό, συγχρονισμό και άλλα στρατηγικά στοιχεία, το καλλιτεχνικό κομμάτι σας θα υποβαθμιστεί.

Δώστε έμφαση στις βασικές πρακτικές

Δεν υπάρχει μονάχα ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε τα γραφικά σας. Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η επιλογή ενός μόνο σημείου εστίασης στην εικόνα σας, η χρήση φυσικού φωτός, η ισορροπία των αντιθέσεων κ.ά.

Κατανοήστε τα πνευματικά δικαιώματα εικόνας

Η ανάσυρση εικόνων δεν είναι πάντα εύκολη — ειδικά όταν πρόκειται για την κατανόηση των πνευματικών δικαιωμάτων. Αλλά είναι σημαντικό, ειδικά επειδή υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για κακή χρήση. Για αυτό το λόγο, διαβάστε όλα τα «ψιλά γράμματα» όταν χρησιμοποιείτε φωτογραφίες άλλων. Εάν κάτι είναι ασαφές, ρωτήστε τον κάτοχο της εικόνας ή τον ιστότοπο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Προσοχή στις διαστάσεις των γραφικών

Οι εικόνες με λάθος λόγο διαστάσεων ή χαμηλές αναλύσεις μπορούν να περικοπούν και να παραμορφωθούν υπερβολικά, κάτι το οποίο θα έχει αρνητικές συνέπειες για την εταιρεία σας.Κάθε πλατφόρμα έχει τις δικές της προδιαγραφές και θα πρέπει να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας ανάλογα.

Προσθέστε το logo σας, όπου κρίνετε ότι χρειάζεται

Το context είναι τα πάντα εδώ. Για παράδειγμα, κάθε ανάρτηση στο Instagram δεν χρειάζεται logo. Εάν το avatar σας στο Twitter, το LinkedIn ή το Facebook είναι το logo σας, μπορεί να μην χρειαστείτε ένα ούτε στο cover banner σας.

Βελτιστοποιείστε το SEO

Τα γραφικά μας μπορούν και πρέπει να βελτιστοποιηθούν και για το SEO. Ειδικά δεδομένου ότι η δημοτικότητα της visual search συνεχίζει να αυξάνεται με εργαλεία όπως το Pinterest Lens, το Google Lens και το StyleSnap της Amazon. Ωστόσο, το Googlebot δεν μπορεί να "διαβάσει" εικόνες, επομένως πρέπει να του πείτε τι υπάρχει στην εικόνα μέσω alt tags.

Εκτός από τη βελτίωση του περιεχομένου στα Social Media, απαραίτητο για την υλοποίηση της καμπάνιας σας είναι η ποιοτική κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε