Web Design
εγκαταλελειμμένα καλάθια αγορών της σελίδας e-shop σας

Shopping Cart: Πώς να αποτρέψετε τα εγκαταλελειμμένα καλάθια αγορών της σελίδας e-shop σας;

Σύμφωνα με έρευνες, κατά μέσο όρο, τα Ecommerce καταστήματα χάνουν περίπου το 70% των πωλήσεών τους λόγω της εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών. Εάν θέλετε να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης του καλαθιού σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε γιατί οι χρήστες σας εγκαταλείπουν το καλάθι. Αφού το μάθετε, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς και να βελτιώσετε το ποσοστό conversion σας.

5 Λόγοι Εγκατάλειψης Καλαθιού Αγορών

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα, παραθέτουμε παρακάτω πέντε από τις πιο συνηθισμένες αιτίες εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών.

1. Απροσδόκητα πρόσθετα κόστη

Συχνά, η τιμή που βλέπει ένας χρήστης στη σελίδα του προϊόντος δεν είναι η ίδια με την τιμή που βλέπει στην τελική σελίδα αγοράς. Πολλοί online έμποροι προσθέτουν επιπλέον κόστος στο τελικό σύνολο που δεν περίμενε το κοινό τους, όπως: Έξοδα αποστολής, Φόροι κ.ο.κ. Η λύση σε αυτό είναι απλή: αποφύγετε να συμπεριλάβετε οποιοδήποτε πρόσθετο κόστος στη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς σας. Η τιμή που βλέπει ο πελάτης στη σελίδα του προϊόντος θα πρέπει να αντιστοιχεί στο τελικό σύνολο.

2. Μια άβολη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς

Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος για την εγκατάλειψη του καλαθιού είναι μια άβολη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Στους χρήστες αρέσει η ευκολία, θέλουν να μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης αγοράς που περιλαμβάνουν πρόσθετα βήματα (όπως η υποχρεωτική δημιουργία λογαριασμού) μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο ποσοστό μετατροπών σας. Στην πραγματικότητα, το 24% των χρηστών παραδέχτηκε ότι είχαν φύγει πρόσφατα από ένα Eshop προτού πραγματοποιήσουν μια αγορά επειδή τους ζήτησε να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό.

3. Αργή αποστολή

Οι χρήστες περιμένουν ταχεία παράδοση των προϊόντων τους και δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν. Ως αποτέλεσμα, η αργή αποστολή είναι μια άλλη σημαντική αιτία εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών. Περίπου το 1/5 των πελατών αναφέρουν ότι εγκατέλειψαν το ταμείο πριν κάνουν μια αγορά επειδή η αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης ήταν πολύ αργή. Εάν δεν προσφέρετε ήδη μια υπηρεσία ταχείας αποστολής, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να προσφέρετε παράδοση την ίδια ή την επόμενη ημέρα όπου είναι δυνατόν.

4. Ανησυχίες για την ασφάλεια

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια μπορούν επίσης να αποτρέψουν τους χρήστες από τη συναλλαγή στο website σας. Το 17% των χρηστών είναι απρόθυμοι να παραδώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους σε websites που δεν εμπιστεύονται. Υπάρχουν πολλές πιθανές «κόκκινες σημαίες» που θα μπορούσαν να εγείρουν ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηστών σας και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα «καρότσια» τους, όπως: έλλειψη social proof, εικόνων κ.ο.κ.

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να προσφέρετε το PayPal ως επιλογή πληρωμής. Οι χρήστες γνωρίζουν και εμπιστεύονται το PayPal για την προστασία των χρημάτων τους· είναι ένα γνωστό όνομα που οι περισσότεροι χρήστες έχουν ήδη ακούσει.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι απαραίτητο στοιχείο πριν ξεκινήσετε με οποιαδήποτε καμπάνια είναι η κατασκευή της ιστοσελίδας σας, μέσω της οποίας θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε στον κόσμο του Digital Marketing.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε