Web Design
Κρυφό περιεχόμενο: Τι είναι και πώς επηρεάζει το SEO;

Κρυφό περιεχόμενο: Τι είναι και πώς επηρεάζει το SEO;

Ο ανταγωνισμός στον τομέα του Digital Marketing είναι πλέον μεγάλος. Αφού έχετε προχωρήσει στην κατασκευή ιστοσελίδων σας, αρχίζετε να σκέφτεστε το περιεχόμενο που θα δημοσιεύετε σε αυτή, προκειμένου να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να το κατευθύνετε σε ενέργειες που θέλετε. Ένα είδος περιεχομένου είναι και το λεγόμενο κρυφό (hidden content) με το οποίο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς επηρεάζει το SEO σας.

Το κρυφό περιεχόμενο είναι περιεχόμενο κειμένου ή σύνδεσμοι ενός website που εμφανίζεται στο Google αλλά είναι αόρατο στους επισκέπτες του website. Αυτό το περιεχόμενο κειμένου εμφανίζεται στον πηγαίο κώδικα, συχνά μια τεχνική SEO black hat. Το κόλπο αυτό πιστεύεται ότι βελτιώνει την κατάταξη SEO. Ωστόσο, χειρίζεται τον αλγόριθμο της Google και είναι ενάντια στις οδηγίες.

Γιατί πρέπει οι εταιρείες να χρησιμοποιούν κρυφό περιεχόμενο;

Παρόλο που το κρυφό περιεχόμενο μπορεί να φαίνεται ως ανεπιθύμητο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τους ακόλουθους λόγους:

1. Αύξηση της πυκνότητας της ιστοσελίδας

Το SEO είναι μια αργή και δύσκολη διαδικασία. Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε συντομεύσεις. Αυτή η συντόμευση είναι η έγχυση κρυφού περιεχομένου. Ενώ σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία, φροντίστε να συμπληρώσετε το κρυφό κείμενο με λέξεις-κλειδιά. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι λέξεις-κλειδιά μπορούν να βελτιώσουν την κατάταξη του ιστότοπού σας. Ακολουθήστε αυτήν την πρακτική για να προωθήσετε το website σας ή μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

2. Βελτιωμένη χρηστικότητα του website

Ένα σύνθημα του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι η βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Το κρυφό περιεχόμενο είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη χρηστικότητα του website σας. Θυμηθείτε, όσο καλύτερος είναι ο ιστότοπος, τόσο καλύτερη είναι η εμπειρία του χρήστη.

Παρόλο που το κρυφό περιεχόμενο χρησιμοποιείται από πολλούς, ορισμένοι εξακολουθούν να αντιτίθενται στη χρήση του στο SEO. Εάν ανήκετε στην τελευταία ομάδα, μπορείτε να αναζητήσετε τρόπους να βρείτε κρυφό περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Πώς επιδρά το κρυφό περιεχόμενο στο SEO

Ο αλγόριθμος της Google έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η χρήση κρυφού περιεχομένου μπορεί να μην αποφέρει απαραίτητα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτή η πρακτική του black hat παραβιάζει τις Οδηγίες για Webmaster της Google και μπορεί να «τιμωρήσει» το website σας και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην κατάργηση της ιστοσελίδας σας. Τα αποτελέσματα θα είναι για εσάς - διακυβεύεται η φήμη της εταιρείας, η μείωση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου και οι μετατροπές.

Πολλοί πιστεύουν σε αυτόν τον μύθο, ότι δηλαδή το κρυφό περιεχόμενο είναι εξαιρετικό για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Αυτή η πρακτική είναι συνήθως κατάλληλη για εταιρείες που αναζητούν βραχυπρόθεσμες λύσεις SEO. Είναι μια επικίνδυνη τεχνική γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην απώλεια υπαρχόντων χρηστών.

Επομένως, χρησιμοποιήστε το με σύνεση. Με απλά λόγια, ακολουθήστε αυτήν την πρακτική μόνο εάν είναι απαραίτητο.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε