Web Design
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Community tab του Youtube για περισσότερο engagement

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Community tab του Youtube για περισσότερο engagement

Το YouTube με τη νέα δυνατότητα του Community Tab επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημοσιεύουν ενημερώσεις, να δημιουργούν δημοσκοπήσεις, να μοιράζονται GIF και να αλληλεπιδρούν με συνδρομητές και επισκέπτες. Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να χτίζουν την διαδικτυακή τους παρουσία μέσω της αλληλεπίδρασης με τους χρήστες αλλά και με τη κατασκευή ιστοσελίδων.

Τι είναι το Community tab;

Το Community tab αντικαθιστά το Discussion tab, το οποίο ήταν προαιρετική περιοχή συζήτησης για τα κανάλια YouTube.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Community tab και του παλιού Discussion tab είναι οι δυνατότητες ανάρτησης. Το Community tab επέτρεψε στους δημιουργούς, τους συνδρομητές και τους επισκέπτες να δημοσιεύουν μόνο ενημερώσεις κατάστασης βάσει κειμένου και απαντήσεις με βάση τις ρυθμίσεις συζήτησης του καναλιού.

Το Community Tab δίνει στα κανάλια μια εμπειρία παρόμοια με αυτή στο Facebook και στο Instagram, όπου οι δημιουργοί μπορούν να δημοσιεύουν διάφορους τύπους ενημερώσεων κατάστασης με κείμενο, εικόνες, συνδέσμους και GIF. Οι συνδρομητές και οι επισκέπτες του καναλιού μπορούν να κάνουν likes στις δημοσιεύσεις και να απαντούν.

Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση στο Youtube  Community tab, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε κοινό με τους ακόλουθους τρόπους.

Εισαγάγετε το Community tab σε ένα βίντεο

Επειδή οι συνδρομητές και οι επισκέπτες του YouTube περιμένουν βίντεο από το κανάλι σας, ίσως είναι καλύτερο να εισαγάγετε το Community tab του καναλιού σας με ένα βίντεο.

Για να προσθέσετε ένα link που οδηγεί στο Community tab στην περιγραφή του βίντεο σας, ανοίξτε το tab και αντιγράψτε τη διεύθυνση URL από τη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας. Μοιραστείτε το βίντεο στο Community tab για να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες που βρίσκονται για πρώτη φορά στο tab γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν για να αλληλεπιδράσουν με το κανάλι σας.

Ενθαρρύνετε τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις

Εκτός από το να βοηθήσετε το κοινό σας στο YouTube να γνωρίσει το Community tab, χρησιμοποιήστε ένα βίντεο ή μια ανάρτηση Community για να ενημερώσετε τους συνδρομητές πώς να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την δραστηριότητα του καναλιού σας. Εξηγήστε ότι πρέπει να κάνουν κλικ στο εικονίδιο με το κουδούνι στα δεξιά του κουμπιού που χρησιμοποιούν για να εγγραφούν σε ένα κανάλι.

Προωθήστε τα προϊόντα σας

Μπορείτε να προωθήσετε προϊόντα σε συνδρομητές και επισκέπτες στο Community tab. Δημοσιεύστε μια ενημέρωση κατάστασης στο tab με μια εικόνα του προϊόντος σας και έναν σύνδεσμο στη σελίδα του προϊόντος. Εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ειδικού landing page στον ιστότοπό σας για τους συνδρομητές του καναλιού σας και προσφέρετε μια αποκλειστική έκπτωση μόνο για τους επισκέπτες του YouTube για να μετρηθούν τα αποτελέσματα.

Προωθήστε το τελευταίο σας βίντεο

Μόλις δημοσιεύσατε ένα νέο βίντεο YouTube στο κανάλι σας; Προωθήστε το κοινοποιώντας έναν σύνδεσμο προς το βίντεο στο Community tab. Το YouTube θα προσθέσει την εικόνα thumbnail, τον τίτλο και τον αριθμό των likes στην ενημέρωση ως μέρος της προεπισκόπησης συνδέσμου.

Προσφέρετε ένα sneak peak στο βίντεο σας

Ένας άλλος τρόπος για να προωθήσετε ένα βίντεο στο Community tab είναι να δώσετε στους συνδρομητές ένα sneak peak ή teaser που κεντρίζει το ενδιαφέρον τους και τους κάνει να θέλουν να κάνουν κλικ στον σύνδεσμο του βίντεο. Κάθε βίντεο στο κανάλι σας θα πρέπει να προσφέρει πολλές επιλογές sneak peak και teaser για πολλαπλές αναρτήσεις κοινότητας. Μην ξεχάσετε να προωθήσετε παλιά δημοφιλή βίντεο και σε νέο κοινό!

Διοργανώστε ένα Q&A

Αλληλεπιδράστε με συνδρομητές κάνοντας ένα Q&A στο Community tab. Εάν σκοπεύετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα, προωθήστε τις Ερωτήσεις και απαντήσεις εκ των προτέρων στο Community tab για να μεγιστοποιήσετε τη συμμετοχή. Μπορείτε επίσης να αφήσετε το Q&A ανοιχτό απαντώντας σε όσες ερωτήσεις λαμβάνετε, με βάση τη δημοτικότητα του καναλιού σας.

Εμπνευστείτε για το επόμενο βίντεο σας

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις δημοσκοπήσεις στο Community tab είναι να μάθετε τι θέλουν να δουν στη συνέχεια οι συνδρομητές και οι επισκέπτες του καναλιού σας. Χρησιμοποιήστε δημοσκοπήσεις για να μετρήσετε το ενδιαφέρον γενικά και συγκεκριμένα θέματα για τα επερχόμενα βίντεο σας στο YouTube.

Το Community tab του YouTube επιτρέπει στους δημιουργούς να αλληλεπιδρούν με τους συνδρομητές και τους επισκέπτες του καναλιού τους πέρα από το βίντεο. Χρησιμοποιήστε αυτό το tab όπως θα κάνατε στον τοίχο της σελίδας σας στο Facebook: δημοσιεύστε ενημερώσεις κατάστασης, κάντε ερωτήσεις, ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να κάνουν ερωτήσεις, κάντε δημοσκόπηση στους χρήστες και πολλά άλλα.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε