Web Design
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram για Video Marketing

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Instagram για Video Marketing

Ο αλγόριθμος του Instagram ευνοεί τα βίντεο σε σχέση με τις εικόνες. Μια δυναμική παρουσία στα Social Media μαζί με την άρτια κατασκευή ιστοσελίδων θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την διαδικτυακή σας παρουσία. Είναι γεγονός, ότι η δημιουργία Video Content είναι πιο απαιτητική αλλά σε πλατφόρμες όπως το Instagram μπορεί να σας βοηθήσει να αναδειχθείτε και να ξεχωρίσετε.

Ακολουθήστε τις τάσεις

Ένας από τους τρόπους για να γίνει κάτι viral στο Instagram είναι η δημιουργία περιεχομένου σχετικό με trends. Το περιεχόμενο  που ακολουθεί τις τάσεις τείνει να καταλήγει ψηλά στην αναζήτηση σε σχετικά hashtags και στη σελίδα Explore. Οι χρήστες είναι επίσης πιο πιθανό να ασχοληθούν με trends. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να δώσετε προσοχή στις τελευταίες τάσεις στο Instagram και δείτε τι είναι trending και αν τα βίντεο σε αυτές τις τάσεις πάνε καλά. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ιδέες για περιεχόμενο που θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε τις τάσεις με μοναδικό τρόπο.

Να έχετε μια ποικιλία διαφορετικού περιεχομένου

Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Instagram είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους περιεχομένου βίντεο όπως stories, reels, βίντεο στο feed, διαφημίσεις και IGTV. Επωφεληθείτε από όλα αυτά αντί να μείνετε μόνο σε έναν τύπο περιεχομένου.

Προσθέστε ένα καλό thumbnail

Οι χρήστες του Instagram έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Αντί να βλέπουν απευθείας τα βίντεο, οι χρήστες θα βλέπουν ένα thumbnail. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν θέλετε περισσότερες προβολές, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό thumbnail που θα προσελκύσει περισσότερα κλικ. Μπορείτε εύκολα να το δημιουργήσετε λαμβάνοντας μια φωτογραφία από το βίντεο και τοποθετώντας πάνω του κάποιο overlay κείμενο, όπως τον τίτλο του βίντεο.

Βελτιστοποίηση για κινητά

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Instagram σε κινητές συσκευές, μέσω της εφαρμογής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βελτιστοποιήσετε την προβολή από κινητά. Πριν μοιραστείτε το βίντεο σας στη σελίδα σας, δημοσιεύστε το σε μια δοκιμαστική σελίδα για να δείτε πώς φαίνεται σε μια κινητή συσκευή. Εάν φαίνεται σωστά, μπορείτε να το μοιραστείτε στην επίσημη σελίδα σας. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις.

Προσθέστε υπότιτλους

Ένα τεράστιο ποσοστό χρηστών κινητών συσκευών παρακολουθεί τα βίντεο σας σε σίγαση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε τα βίντεο για αθόρυβη προβολή προσθέτοντας υπότιτλους. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά.

Χρησιμοποιήστε hashtags

Το Video Marketing στο Instagram δεν αφορά μόνο το βίντεο. Θα πρέπει να δώσετε έμφαση σε άλλα μέρη όπως η λεζάντα και η περιγραφή. Έτσι, αφιερώστε αρκετό χρόνο δημιουργώντας αυτά τα μέρη και προσθέστε επίσης hashtags. Μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την έκθεσή σας και να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις προβολές στα βίντεό σας.

Προωθήστε τα βίντεό σας

Επειδή τα βίντεο είναι πιο δημοφιλή, δεν θα αυξήσετε αυτόματα τις προβολές. Πρέπει επίσης να τα προωθήσετε. Αφιερώστε αρκετό χρόνοι για την προώθηση των βίντεό σας. H συνεργασία με Influencers και οι επι πληρωμή διαφημίσεις είναι μια πολύ καλή αρχή. Οι περισσότεροι δεν προωθούν τα βίντεο τους και γι’ αυτό δεν έχουν τα αποτελέσματα τα οποία επιθυμούσαν.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε