Web Design
Link Building: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη του για την επιχείρησή σας

Link Building: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη του για την επιχείρησή σας

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Link Building συμπεριλαμβάνει τη διαδικασία δημιουργίας links προς τον ιστότοπό σας.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από την απλή τοποθέτηση links που οδηγούν στην ιστοσελίδα σας παντού στο διαδίκτυο. Αυτή η προσέγγιση δεν θα αυξήσει την κατάταξή σας από μόνη της. Αντ'αυτού, πρέπει να εξισορροπήσετε τη στρατηγική σας και να δημιουργήσετε σχέσεις , τοποθετώντας links μόνο όταν είναι χρήσιμα και συναφή με το περιεχόμενο που καταναλώνουν οι χρήστες σας. Το Link Building προϋποθέτει την άρτια κατασκευή ιστοσελίδων σας.

Τα links σας δίνουν αξιοπιστία

Τα links παρέχουν στον ιστότοπό σας αξιοπιστία, καθώς λειτουργούν ως δείκτες τρίτων για την εγκυρότητα του domain σας. Η Google στοχεύει να παρέχει στους χρήστες τα πιο συναφή αποτελέσματα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ποιοτικών links που κατευθύνουν τους χρήστες προς τον ιστότοπό σας, τόσο υψηλότερος είναι ο συντελεστής αξιοπιστίας σας.

Η Google λειτουργεί με βάση ότι οι δημιουργοί περιεχομένου θα συνδέονται με το περιεχόμενό σας επειδή θα βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών τους. Στόχος είναι η δημιουργία links μόνο από έγκυρους και αξιόπιστους ιστότοπους.

Η Google χρησιμοποιεί links για την κατάταξη του ιστότοπού σας

Χωρίς τη τοποθέτηση links, δεν υπολογίζεστε για πάνω από τις μισές εκτιμήσεις κατάταξης της Google. Τα links είναι πολύ σημαντικά για την Google, στην πραγματικότητα, είναι σχεδόν αδύνατο για την Google να κατατάξει τον ιστότοπό σας εάν δεν παρέχετε links προς αυτόν, ανεξάρτητα από το πόσο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο στις ιστοσελίδες σας. Για να καταταγείτε υψηλότερα από τους ανταγωνιστές σας, χρειάζεστε περισσότερα backlinks από αυτά που έχουν εκείνοι.

Χρησιμοποιήστε πρακτικές που οι αλγόριθμοι της Google εξετάζουν ευνοϊκά, δηλαδή την οικοδόμηση της αξίας που παρέχει ο ιστότοπος σας στους χρήστες. Δημιουργήστε μοναδικό και πρωτότυπο περιεχόμενο και μοιραστείτε το. Δημιουργήστε αξιόπιστα, ποικίλα και σχετικά links για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Τα backlinks θα σας αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας

Η δημιουργία links είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσετε κοινό από άλλους ιστότοπους. Με τη στόχευση σχετικών ειδών κοινού θα βελτιώσετε την επισκεψιμότητα από εξωτερικές πηγές, και η επισκεψιμότητα στον ιστό είναι ένας καλός δείκτης της υγείας του ιστότοπού σας.

Μεγαλύτερες ευκαιρίες εσόδων και περισσότερες πωλήσεις

Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και καλύτερες μετρήσεις σημαίνουν περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία εσόδων. Ο ιστότοπος σας θα εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, οδηγώντας περισσότερους δυνητικούς πελάτες σε εσάς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να προωθείτε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και να δημιουργείτε νέους διαύλους εσόδων.

Βελτιωμένες σχέσεις στον τομέα σας

 Κάνοντας ό,τι συνιστά η Google, δηλαδή εστιάζοντας στo link building εντός του industry σας, όχι μόνο θα δημιουργείτε σχετικά links αλλά θα συνδέεστε πιο στενά με φορείς εξουσίας στον τομέα σας. Αυτό μπορεί να ανοίξει ευκαιρίες και για άλλους δρόμους συνεργασίας.

Αυξημένη έκθεση της επιχείρησής σας

Εκτός από τη χρήση links για την αύξηση της κατάταξης αναζήτησης, μπορεί να υποστηρίξει αξιόπιστη δημιουργία δυνητικών πελατών. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσεγγίσετε ένα κοινό σε μια νέα γεωγραφική τοποθεσία, το Link Building θα σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό αυξάνοντας την έκθεση σας σε αυτήν την τοποθεσία. Αυτό μπορεί να έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην επιχείρησή σας και να σας βοηθήσει να καθιερωθείτε γρήγορα ως αξιόπιστοι.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε