Web Design
Social Media Calendar για το 2022

Πώς να δημιουργήσετε ένα Social Media Calendar για το 2022

Ένα Social Media Calendar είναι σωτήριο για τους πολυάσχολους επαγγελματίες του Marketing σελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων. Είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο αποτελεσματικό  να αφιερώνετε μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα για τη δημιουργία, την προσαρμογή, τη διόρθωση και τον προγραμματισμό αναρτήσεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια επισκόπηση των επερχόμενων αναρτήσεών σας στα Social Media. Συνήθως περιλαμβάνει κάποιο συνδυασμό ορισμένων στοιχείων για κάθε ανάρτηση, όπως η ημερομηνία και η ώρα που θα αναρτηθεί, σε ποιο Social Media θα δημοσιευτεί, με ποιες φωτογραφίες ή βίντεο κ.ά . Η δημιουργία του κρίνεται αρκετά σημαντική, διότι σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε εκ των προτέρων, να ομαδοποιείτε την εργασία σας, να αποφεύγετε τις πολλαπλές εργασίες και να σημειώνετε όλες τις ιδέες περιεχομένου για αργότερα.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους τρόπους  για το πώς να δημιουργήσετε ένα Social Media Calendar

  1. Ελέγξτε τα Social Media και το περιεχόμενό σας

    Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία του Social Media Calendar, πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα των υπαρχόντων λογαριασμών σας στα Social Media. Σημειώστε πόσο συχνά δημοσιεύετε αυτήν τη στιγμή σε κάθε ένα λογαριασμό σας. Επίσης, ανατρέξτε στα analytics σας για τυχόν ενδείξεις σχετικά με το πώς η συχνότητα ή ο χρόνος ανάρτησής σας επηρεάζει το engagement σας.
  2. Επιλέξτε τα Social Media και το περιεχόμενό σας
    Το να αποφασίσετε τι είδους περιεχόμενο θα δημοσιεύσετε είναι ένα βασικό μέρος της στρατηγικής σας στα Social Media και ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός Social Media Calendar. Θα χρειαστεί επίσης να καθορίσετε ποια Social Media θα χρησιμοποιήσετε, για ποιο τύπο περιεχομένου και ποια θα «αφήσετε». Μην ξεχνάτε να προγραμματίζετε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και περιεχόμενο που έχετε επιμεληθεί εσείς, ώστε να μην κουράζεστε δημιουργώντας τα πάντα μόνοι σας.
  3. Σκεφτείτε τι θα περιλαμβάνει το Social Media Calendar σας
    Το Social Media Calendar σας δεν θα μοιάζει ακριβώς με κανένα άλλο. Για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο, συμπληρώστε τις πληροφορίες που είναι πιο σημαντικές για εσάς, όπως σε ποιο Social Media θα αναρτηθεί, ποια ώρα, ημερομηνία κ.ο.κ.
  4. Προσκαλέστε την ομάδα σας να αξιολογήσει και χρησιμοποιήστε τα σχόλιά της για βελτίωση

    Το ημερολόγιό σας είναι πιο αποτελεσματικό όταν είναι λογικό για όλους όσους πρέπει να το χρησιμοποιούν στην εργασία τους. Ζητήστε σχόλια και ιδέες από τα ενδιαφερόμενα μέρη και την ομάδα σας για να βεβαιωθείτε ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων.

Καθώς αρχίζετε να εργάζεστε με το ημερολόγιό σας, αξιολογήστε πώς σας φαίνεται και ζητήστε από την ομάδα να παρέχει feedback. Αν σας φαίνεται δύσκολο στην χρήση, ίσως θέλετε να διορθώσετε μερικές λεπτομέρειες ή ίσως δεν είναι αρκετά λεπτομερές και πρέπει να προσθέσετε μερικές στήλες.

Ωστόσο, εκτός από τον σωστό προγραμματισμό των αναρτήσεων στα Social Media σημαντικό είναι και η αψεγάδιαστη κατασκευή ιστοσελίδας της εταιρείας σας, προκειμένου να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε