Web Design
Πώς να βελτιώσετε το SEO του site σας με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών;

Πώς να βελτιώσετε το SEO του site σας με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών;

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής SEO συνήθιζαν να ακολουθούν κάθε κίνηση που έκανε η Google, προσπαθώντας να διασφαλίσουν με αυτόν τον τρόπο ότι χρήστες τους θα εμφανίζονταν στην κορυφή μιας Search Engine Results Page (SERP). Αλλά σήμερα, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) έχει αλλάξει. Σήμερα, το SEO δεν έχει να κάνει με τον τρόπο κατευνασμού του αλγόριθμου της Google, αλλά με το πώς να ανταποκριθείτε σε αυτό που θέλουν να μάθουν οι χρήστες.

Δείτε 5 Tips για το πώς να βελτιστοποιήσετε στο eshop / ιστοσελίδα σας το περιεχόμενό σας για τη μηχανή αναζήτησης

1. Αναρωτηθείτε για ποιον δημιουργείτε περιεχόμενο


 Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνετε όταν γράφετε περιεχόμενο είναι "Σε ποιον απευθύνεται πραγματικά αυτό το περιεχόμενο;" Η Google δεν χρειάζεται άλλο περιεχόμενο χωρίς νόημα στον ήδη κορεσμένο κόσμο της. Μπορείτε να κάνετε μια εύκολη αναζήτηση για να το καταλάβετε. Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες και συντάξτε το περιεχόμενό σας με βάση τις ανάγκες. Γιατί στο τέλος της ημέρας, είστε εκεί για να εξυπηρετήσετε τον χρήστη, όχι την Google.

2. Απαντήστε σε ερωτήσεις

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν φράσεις όπως «Τι είναι "κοντά μου"». Ουσιαστικά, αυτές είναι ακόμα ερωτήσεις που θέλουν να απαντηθούν, επομένως εσείς πρέπει να τις απαντήσει! Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Ελέγξτε το Google Search Console για να δείτε τις ερωτήσεις για τις οποίες εμφανίζεται το website σας. Μπορείτε να κοιτάξετε στην καρτέλα των αποτελεσμάτων αναζήτησης και, στη συνέχεια να ελέγξετε χαρακτηριστικές λέξεις ερωτήσεων, όπως: ποιος, πού, πότε, τι, γιατί.

3. Συμπεριλάβετε keywords

Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να γράφετε περιεχόμενο που είναι εύκολο να διαβαστεί και να κατανοηθεί. Χρησιμοποιήστε πλήρεις προτάσεις, κατάλληλη γραμματική και σχετικά keywords για το συγκεκριμένο θέμα. Μην γράφετε αντίγραφο που ακούγεται σαν ρομπότ. Σήμερα, δεν υπάρχει βέλτιστος αριθμός keywords ή πλήθους λέξεων για χρήση όταν γράφετε για τo web. Τα keywords σας θα πρέπει πραγματικά να εξαρτώνται από το τι είναι σχετικό με το κοινό σας και το copy σας θα πρέπει να είναι όσο χρειάζεται για να πείτε αποτελεσματικά σε κάποιον για το προϊόν σας χωρίς να τον κάνετε να βαρεθεί.

4. Βελτιστοποιήστε το τρέχον copy σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το SEO του website σας είναι να βελτιστοποιήσετε τις τρέχουσες σελίδες, αντί να δημιουργείτε νέο περιεχόμενο.

Όταν οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν το website σας, κοιτάζουν τις τρέχουσες σελίδες σας για να δουν αν έχουν ενημερωθεί. Η ενημέρωση περιεχομένου ενημερώνει την Google ότι διατηρείτε σχετικό περιεχόμενο στο website σας και ότι εργάζεστε για μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

5. Ξεχωρίστε στην Google

Εάν ανησυχείτε ότι το περιεχόμενο σας δεν προσεγγίζει τους σωστούς χρήστες στην αγορά τους, επειδή είναι σαν δεκάδες άλλα website με το ίδιο μη πρωτότυπο περιεχόμενο, αναζητήστε ένα τμήμα κειμένου σας στην αναζήτηση Google. Δείτε πόσοι άλλοι ιστότοποι έχουν το ίδιο ακριβές copy. Είναι πραγματικά ανησυχητικό το πόσο αυθεντικό είναι το copy σας, εκτός αν φτιάξετε τον ιστότοπό σας κατευθείαν από την αρχή!

Φυσικά δεν αρκεί μόνο η βελτιστοποίηση του SEO σας για την καμπάνια σας. Για να πετύχετε τους στόχους σας, απαραίτητη είναι και η σωστή κατασκευή του site σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε