Web Design
Πώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας μέσω των Social Media

Πώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας μέσω των Social Media

Τα Social Media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικτυακής εμπειρίας των χρηστών. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αξιοποιήσουν αυτήν την πρόσφατη εξέλιξη και να δραστηριοποιηθούν στον χώρο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της παρουσίας στα Social Media είναι η αύξηση των επισκεπτών στον ιστότοπο μιας επιχείρησης. Η αύξηση της επισκεψιμότητας προϋποθέτει μια βέλτιστη εμπειρία χρήστη, μέσω της κατασκευής ιστοσελίδων, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του χρήστη.

Βελτιστοποιήστε το προφίλ σας στα Social Media

Όταν οι χρήστες προσπαθούν να κατανοήσουν περισσότερα για την εταιρεία σας, στρέφονται στο προφίλ ή στην ενότητα βιογραφικού σας. Όσο πιο ξεχωριστά θα είναι αυτά χωρίς να θυσιάζετε τη σαφήνεια τόσο πιο πιθανό είναι να τραβήξετε την προσοχή και να έχετε απήχηση στο target-audience σας. Μην κάνετε το λάθος να γράψετε ολόκληρη την επιχειρηματική σας ιστορία στο βιογραφικό σας. Αρκούν μερικές γραμμές. Στη συνέχεια, συνδέστε το βιογραφικό στο website σας με ένα CTA για την αρχική σελίδα ή στο landing page σας.

Δημοσιεύστε περιεχόμενο την κατάλληλη ώρα

Δεν μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο website σας εάν δημοσιεύετε κοινωνικό περιεχόμενο με το οποίο δεν ασχολείται κανείς. Επιλέξτε τον πιο αποτελεσματικό χρόνο για βέλτιστες προβολές. Αντί να χρησιμοποιείτε βέλτιστες πρακτικές για το χρονοδιάγραμμα των social posts, κοιτάξτε τα δικά σας δεδομένα. Δείτε πότε το target-audience σας αλληλεπιδρά με τις δημοσιεύσεις σας περισσότερο.

Κάντε προφανή τα CTA κοινοποίησης

Για να ενθαρρύνετε την κοινοποίηση του περιεχομένου σας ενσωματώστε CTA κοινοποίησής κοντά στο περιεχόμενό σας. Δείξτε τον αριθμό των shares μέχρι σήμερα ως απόδειξη ότι  και άλλοι χρήστες θεωρήσαν ότι αξίζει να το μοιραστούν επίσης.

Προωθήστε το περιεχόμενό σας

Συχνά, οι επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν αρκετά τα Social Media για την προώθηση του Blog τους ή άλλου σχετικού περιεχομένου στα websites τους. Δεν θέλετε να διαφημίζετε συνεχώς το περιεχόμενό σας, αλλά θα πρέπει να προωθείτε όλες τα υψηλής ποιότητας αναρτήσεων στο Blog σας για να αυξήσετε την προβολή τους. Για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο website σας, δημοσιεύστε αποσπάσματα ή teasers στα Social Media μαζί με ένα link. Αυτό μπορεί να παρακινήσει τον θεατή να μεταβεί στο website σας για να διαβάσει περισσότερα. Τα Social Media είναι επίσης ένα καλό μέρος για την προώθηση παλαιότερου αλλά ακόμα σχετικού περιεχομένου που θα προσελκύσει νέους followers.

Προσελκύστε το κοινό σας

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας στα Social Media περιστρέφεται γύρω από το target-audience σας αντί για εσάς. Προσφέρετε περιεχόμενο πολύτιμο για αυτούς. Δώστε τους έμπνευση και βοηθήστε τους να πετύχουν τους στόχους τους. Επικεντρωθείτε στην υποβολή ανοιχτών ερωτήσεων κατά τη δημιουργία περιεχομένου για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης.

Απαντήστε στα σχόλια σας

Κάντε μια προσπάθεια να απαντήσετε σε κάθε σχόλιο στις αναρτήσεις του Blog σας. Αυτό κάνει το κοινό σας να αισθάνεται ότι το εκτιμάτε και μερικές φορές η απάντησή σας μπορεί να περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο προς το website σας, ο οποίος προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Χρησιμοποιήστε περισσότερες εικόνες

Οι χρήστες των Social Media ανταποκρίνονται σε οπτικές εικόνες καλύτερα από σε ένα απλό κείμενο. Οι εικόνες είναι ένα κατάλληλο μέσο για να αναπτύξουν μια συναισθηματική σύνδεση ή να προκαλέσουν μια ισχυρή αντίδραση. Μπορούν επίσης να κάνουν το περιεχόμενό σας πιο διαδραστικό.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε