Web Design
Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω του Facebook Marketing

Πώς να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω του Facebook Marketing

Παρόλο που το Facebook είναι μόνο μία από τις πολλές επιλογές για το Social Media Marketing, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προωθήσετε την επιχείρησή σας στην πλατφόρμα.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις, να μοιραστείτε άλλες πληροφορίες του τομέα σας, να αξιοποιήσετε τα Facebook ads, να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας και πολλά άλλα. Με τη σωστή στρατηγική, το Facebook Marketing μπορεί να είναι μια αποτελεσματική επιλογή για κάθε επιχείρηση. Η αξιοποίηση των Social Media, όπως και η κατασκευή ιστοσελίδων, θα δώσει ώθηση στην επιχείρησή σας στον χώρο του διαδικτύου.

Δημοσιεύστε ενημερωτικά posts

Οι αναρτήσεις είναι πολύ σημαντικές για μια στρατηγική Marketing στο Facebook για επιχειρήσεις. Παρέχουν σταθερό περιεχόμενο στους followers σας και τους ενημερώνουν για την επιχείρηση σας.

Οι ενημερώσεις θα μπορούσαν να ενημερώνουν τους χρήστες για τυχούσες μέρες που η επιχείρησή σας είναι κλειστή, να διασκεδάσουν το κοινό σας, να τους ενημερώσουν για ένα νέο προϊόν ή να ανακοινώσουν εκπτώσεις και εκδηλώσεις.

Όταν παρέχετε ενημερώσεις για τους followers σας, τους ενημερώνετε ότι είστε ενεργοί στο λογαριασμό σας και τους ενθαρρύνετε να ασχοληθούν με την επιχείρησή σας, να κάνουν likes, σχόλια ή να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Μοιραστείτε links που οδηγούν στο blog ή στον ιστότοπό σας

Όχι μόνο οι αναρτήσεις σε blog είναι εξαιρετικές για τη στρατηγική Content Marketing του ιστότοπού σας, αλλά είναι επίσης εξαιρετικές για περιεχόμενο στο Facebook.

Όταν μοιράζεστε συνδέσμους προς τις πρόσφατες αναρτήσεις στο blog σας, οι followers σας στο Facebook θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ιστότοπό σας και να τις διαβάσουν, αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Όταν μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας στο Facebook, θα πρέπει πάντα να τις συνοδεύετε το link με μια εικόνα, έτσι ώστε να τραβάει την προσοχή των χρηστών καθώς περιηγούνται στα feed τους.

Δημιουργήστε infographics

Τα infographics είναι ένα από τα καλύτερα είδη αναρτήσεων για κοινοποίηση στο Facebook. Αυτοί οι τύποι γραφικών περιλαμβάνουν πολύπλοκες ιδέες και θέματα και τα παρουσιάζουν με έναν ελκυστικό, κατανοητό τρόπο. Οι χρήστες συχνά απολαμβάνουν να βλέπουν infographics επειδή είναι οπτικά ενδιαφέροντα και τραβούν τα βλέμματα τους.

Χρειάζεται επίσης πολύ λιγότερος χρόνος για να αποκτήσετε γνώση από ένα infographic από ότι από την ανάγνωση ενός ολόκληρου άρθρου σχετικά με ένα θέμα.

Αναφέρετε τον λογαριασμό σας στο Facebook σε άλλες πλατφόρμες

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Marketing στο Facebook, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν ότι δραστηριοποιείστε εκεί.

Αυτό σημαίνει ότι όποτε έχετε την ευκαιρία να αναφέρετε το προφίλ σας στο Facebook στο περιεχόμενό σας ή στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να το κάνετε.

Χρησιμοποιήστε το Facebook Messenger

Το Facebook είναι μία από τις καλύτερες πλατφόρμες για συνομιλίες με το κοινό σας. Μπορείτε να συνομιλήσετε για τις ανάγκες συγκεκριμένων πελατών χρησιμοποιώντας το Facebook Messenger και να απαντήσετε σε ερωτήσεις στα comment threads.

Το Facebook Messenger παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία να μιλήσετε απευθείας με τους πελάτες σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους χρήστες να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω του Messenger εάν έχουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα σας ή την επιχείρησή σας γενικότερα.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Messenger ως ένα είδος εξυπηρέτησης πελατών που επιτρέπει στους πελάτες να επικοινωνούν μαζί σας και να λαμβάνουν άμεση απάντηση. Παρέχει επίσης μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που προτιμούν να μην μιλούν στο τηλέφωνο με έναν εκπρόσωπο.

Απαντήστε στα comment threads

Τα comment threads παρέχουν έναν άλλο τρόπο σύνδεσης με τους χρήστες. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης σχολιάσει θετικά μια φωτογραφία ενός από τα πιο πρόσφατα προϊόντα σας, θα πρέπει να αλληλεπιδράσετε μαζί του ευχαριστώντας τον για το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνετε στους χρήστες ότι νοιάζεστε για τους πελάτες σας.

Από την άλλη πλευρά, εάν βρείτε ένα αρνητικό σχόλιο, μπορείτε να ενθαρρύνετε τον χρήστη να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω Messenger για να μιλήσει μαζί σας για το ζήτημα. Όταν αντιμετωπίζετε αρνητικά σχόλια με ευγένεια και στόχο την επίλυσή τους, αυτό δείχνει ότι νοιάζεστε για τους χρήστες και πελάτες σας.

Δημιουργήστε Ads στο Facebook

Τα Facebook ads, όπως και τα Instagram Ads, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρεθείτε μπροστά στους πελάτες σας εκεί που ήδη βρίσκονται. Μπορείτε να στοχεύσετε τις διαφημίσεις σας βάσει προσωπικών ενδιαφερόντων, αγοραστικής συμπεριφοράς και δημογραφικών στοιχείων.

Οι διαφημίσεις είναι μια φανταστική στρατηγική για Marketing στο Facebook επειδή είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την προσέλκυση χρηστών στη σελίδα σας και τη προώθηση της αλληλεπίδρασης με τις αναρτήσεις σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε