Web Design
τυπικές αποτυχίες website

Πώς να αποφύγετε τυπικές αποτυχίες website;

Αφού έχετε προβεί στην κατασκευή ιστοσελίδων σας, αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο οποιασδήποτε προσπάθειας Digital Marketing. Είναι όπου οι επιχειρήσεις χτίζουν ή καταστρέφουν μια φήμη. Σχεδιάστε καλά και θα γλυτώσετε από την αμηχανία μιας κακής εμπειρίας χρήστη. Το τελικό αποτέλεσμα: μπορείτε να μετατρέψετε το website σας σε ένα πολύ επιτυχημένο εγχείρημα.

1) Μη δομημένες πληροφορίες

Οι περισσότεροι επισκέπτες του website σας βρίσκονται εκεί για κάποιο σκοπό. Είτε αναζητούν να λάβουν απάντηση στο ερώτημά τους, είτε να γνωρίζουν ένα προϊόν είτε να κάνουν μια αγορά. Αν δυσκολεύονται να εντοπίσουν πράγματα, φεύγουν. Δεν είναι μια ευνοϊκή κατάσταση για καμία επιχείρηση, σωστά; Είναι κρίσιμο να σχεδιάζετε τη ροή ενός website πολύ πριν μπει στο σχεδιασμό. Έχοντας υπόψη τις ανάγκες των χρηστών, είναι σημαντικό να τοποθετούνται οι ιστοσελίδες σε σειρά ανάλογα με τη σημασία τους.

2) Δεν έχει βελτιστοποιηθεί για κινητά

Σύμφωνα με μελέτη, περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας επισκεψιμότητας website προέρχεται από κινητές συσκευές. Εάν ένα website δεν είναι έτοιμο για κινητά, είναι βέβαιο ότι θα χάσει ένα κομμάτι πολύτιμης επισκεψιμότητας και χρήστες από τους ανταγωνιστές.

3) Αργή φόρτωση σελίδας

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της συνολικής εμπειρίας χρήστη. Η Google έχει ανακοινώσει την «Speed Update» κάνοντας την ταχύτητα φόρτωσης παράγοντα κατάταξης στην αναζήτηση για κινητά. Η ιδανική ταχύτητα φόρτωσης σελίδας είναι 3 δευτερόλεπτα ή μεγαλύτερη. Βασικά Tips για τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας του website σας είναι το Web Hosting, Image optimization.

4) Δεν υπάρχουν CTA buttons

Ένα website χωρίς Call To Actions είναι χάσιμο χρόνου. Τα CTA buttons είναι στρατηγικά τοποθετημένα για να καθοδηγούν τους χρήστες σε συγκεκριμένες σελίδες προορισμού όπου μπορούν να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια, όπως τη συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας. Είναι πρακτικά αδύνατο για έναν επιχειρηματικό ιστότοπο / e-shop να δημιουργήσει δυνητικούς πελάτες ή πωλήσεις χωρίς τα κατάλληλα κουμπιά CTA.

5) Σελίδες σφαλμάτων

Έχετε δει ποτέ μια ιστοσελίδα που λέει "404 error" ή "αυτή η σελίδα δεν υπάρχει". Μια σελίδα 404 είναι το πιο συνηθισμένο από τα σφάλματα της ιστοσελίδας. Δεν είναι ευχάριστο πράγμα για τον χρήστη ή την επιχείρηση. Τα προβλήματα σελίδας είναι αρκετά συνηθισμένα, αλλά είναι καλό να τα επιλύσετε γρήγορα. Οι τακτικοί έλεγχοι ιστότοπων μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό τέτοιων αποκλίσεων.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε