Web Design
Negative SEO ιστοσελίδων

Negative SEO: Τι είναι και πώς μπορείτε να το αποφύγετε στο site σας;

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι ένας δυναμικός κλάδος που αλλάζει συνεχώς για να συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών που αναζητούν πληροφορίες. Σήμερα, η κατάταξη της πρώτης σελίδας στην αναζήτηση Google είναι ένα ισχυρό κατόρθωμα που απαιτεί έρευνα λέξεων-κλειδιών, ανάπτυξη περιεχομένου και κοινωνική στρατηγική. Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που προτρέχουν σε αρνητικές τακτικές SEO, στοχεύοντας στο να καταρρίψουν τον έντιμο ανταγωνισμό και να κατακτήσουν αυτές τις πολυπόθητες κορυφαίες θέσεις μέσω εξαπάτησης. Το Negative SEO περιλαμβάνει τη χρήση κακόβουλων τακτικών στον website σας για να «αμαυρώσει» τη φήμη σας στο Google και να κλέψει τις ταξινομήσεις στις μηχανές αναζήτησης για σημαντικές λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιηθούν στο website ενός ανταγωνιστή. Μερικά παραδείγματα Negative SEO είναι τα μη σχετικά links στο περιεχόμενό σας, τα fake Social Media προφίλ και η δημοσίευση ίδιου περιεχομένου σε όλο το Internet.

Πώς να ασφαλίσετε το website σας από αρνητικές επιθέσεις SEO

1. Ενεργοποίηση ειδοποίησης μέσω email στο Google Search Console.
Τώρα όλες οι πληροφορίες και τα θέματα που σχετίζονται με το website σας μπορούν να διατηρηθούν στο προσκήνιο. Μόλις δείτε τι συμβαίνει, μπορείτε να εφαρμόσετε πιο προηγμένες στρατηγικές για να αποτρέψετε το αρνητικό SEO, όπως παρακολούθηση των backlinks ιστότοπων, κατάργηση ύποπτων backlinks και προστασία του website σας από κακόβουλο λογισμικό/χάκερ.

2. Παρακολουθήστε τις αναφορές σας στα Social Media
Παίξτε ενεργό ρόλο στη διαχείριση των Social Media μέσω των Social Media dashboards. Όταν γίνονται αναφορές, βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε τυχόν ανησυχίες άμεσα και έγκαιρα για να αποφύγετε τη διάδοση κακής δημοσιότητας.

3. Επιταχύνετε τον χρόνο φόρτωσης του website σας.
Οι ειδοποιήσεις Google Analytics σας στέλνουν Email όταν ο χρόνος φόρτωσης του eshop ή του website σας επιβραδύνεται, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε πότε και γιατί συμβαίνει. Μπορεί να χρειαστεί να καταργήσετε ρυθμίσεις που συσσωρεύουν πόρους, να βελτιστοποιήσετε τα μεγέθη των εικόνων σας, να απαλλαγείτε από τον υπερβολικό κώδικα ή να λάβετε μέτρα για να αποκλείσετε τη δραστηριότητα των ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

4. Προσέξτε για αντιγραφείς περιεχομένου.
Αναζητήστε και προσπαθήστε να βρείτε άλλα αντίγραφα του περιεχομένου σας σε άλλα website στο Internet, εάν υπάρχουν, βελτιώνοντας στη συνέχεια την ποιότητα της γραφής στο website σας και αποφεύγοντας την τυχαία λογοκλοπή.

5. Προστατέψτε τον ιστότοπό σας από χάκερ και κακόβουλο λογισμικό.
Με όλα τα υψηλού προφίλ hacks και τις δαπανηρές παραβιάσεις δεδομένων στις ειδήσεις αυτές τις μέρες, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να ενισχύσετε την ασφάλεια του website σας έναντι επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολα και οικονομικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε αυτό, όπως: χρήση ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης διαχειριστή, ελέγχου ταυτότητας δύο βημάτων όταν είναι διαθέσιμο, διατήρηση ενημερωμένου ιστότοπου και δημιουργία συστήματος αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εκτός από την αποφυγή του Negative SEO δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η κατασκευή του site σας θα συμβάλλει καθοριστικά στο να πετύχετε τους στόχους της καμπάνιας σας, καθώς αποτελεί τη βάση για να έρθετε σε επαφή με το κοινό σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε