Web Design
Image SEO στο e-shop ή το website σας

Image SEO: 4 Tips για περισσότερο Traffic στο e-shop ή το website σας

Μετά την κατασκευή του website σας, αρχίζετε το σχεδιασμό για να δείτε τι περιεχόμενο θα ανεβάζετε προκειμένου να προσελκύσετε περισσότερους χρήστες. Ενώ οι λέξεις είναι αφηρημένες, τα γραφικά είναι συγκεκριμένα και τραβούν την προσοχή πολύ πιο αποτελεσματικά. Για αυτόν τον λόγο, η προσθήκη σχετικών, πρωτότυπων εικόνων στις σελίδες και τις αναρτήσεις του website σας είναι μια έξυπνη ιδέα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες με τρόπο που να μεγιστοποιεί τις επισκέψεις στο website σας.

Εκεί είναι χρήσιμο το SEO εικόνας. Όταν πρόκειται για την κατάταξη αναζήτησης του περιεχομένου σας, οι εικόνες του website είναι εξίσου σημαντικές με τις λέξεις-κλειδιά, τους συνδέσμους και τις τακτικές στη σελίδα. Βελτιστοποιώντας τις εικόνες, μπορείτε να οδηγήσετε περισσότερους επισκέπτες στο website σας.

Λοιπόν, τι ακριβώς είναι το SEO εικόνων; Με μια γενική έννοια, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι μια συλλογή τεχνικών που προορίζονται να βοηθήσουν τις σελίδες του website σας να κατατάσσονται υψηλότερα σε σχετικές αναζητήσεις σε πλατφόρμες όπως η Google. Το SEO εικόνων αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στη διαδικασία βελτιστοποίησης των εικόνων του website σας. Για αρχή ας εστιάσουμε στο πώς το SEO εικόνας είναι ζωτικής σημασίας για κάθε website που θέλει να δημιουργήσει μεγαλύτερο κοινό.

1.Συμπιέστε τις εικόνες σας

Οι εικόνες είναι φανταστικές για να τραβήξουν την προσοχή και να κάνουν το website σας πιο φιλικό προς τον χρήστη. Ταυτόχρονα, η χρήση πολλών φωτογραφιών (ιδιαίτερα αν είναι υψηλής ποιότητας) μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας, καθώς τα αρχεία τείνουν να είναι αρκετά μεγάλα. Η ταχύτητα της σελίδας επηρεάζει το SEO, επομένως αυτό δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συμπίεση για να μειώσετε τον αντίκτυπο των εικόνων σας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η συμπίεση αφαιρεί τα περιττά δεδομένα από τα αρχεία εικόνας σας, μειώνοντας τα μεγέθη τους και καθιστώντας τα πιο γρήγορα για την εμφάνιση του website σας.

2. Προσθέστε εναλλακτικό κείμενο στις εικόνες σας

Το εναλλακτικό κείμενο είναι ένα σύντομο απόσπασμα που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια συγκεκριμένη εικόνα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το εναλλακτικό κείμενο είναι παρόν και περιγράφει με ακρίβεια την εικόνα στην οποία ανήκει.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι μηχανές αναζήτησης ευρετηριάζουν το εναλλακτικό κείμενο. Χωρίς αυτό, δεν μπορούν να «δουν» ή να αναγνωρίσουν τις εικόνες σας. Το εναλλακτικό κείμενο λέει στα bots των μηχανών αναζήτησης τι περιέχει κάθε εικόνα και πώς σχετίζεται με το περιεχόμενο κειμένου σας. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την προσβασιμότητα, καθώς οι επισκέπτες με οπτικές δυσκολίες που χρησιμοποιούν προγράμματα ανάγνωσης οθόνης βασίζονται σε εναλλακτικό κείμενο.

3. Επιλέξτε μια βέλτιστη μορφή εικόνας

Υπάρχουν πολλές μορφές αρχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εικόνες. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι PNG, JPEG και GIF. Γνωρίζοντας το σωστό για να επιλέξετε μπορεί να βελτιώσετε το SEO και την επισκεψιμότητα του website σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τύποι αρχείου που χρησιμοποιείτε παίζουν μεγάλο ρόλο στο πόσο γρήγορα φορτώνονται οι εικόνες σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες σας ανταποκρίνονται και σε mobile devices

Οι αναζητήσεις για κινητές συσκευές υπερβαίνουν πλέον τις αναζητήσεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές, γι' αυτό είναι σημαντικό να κάνετε τον ιστότοπό σας φιλικό προς τα κινητά. Όταν η Google ανιχνεύει τις σελίδες σας, ένα από τα πράγματα που ελέγχει είναι η "ανταπόκριση". Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες πρέπει να προσαρμόζονται αυτόματα ανάλογα με τον τύπο της οθόνης που προβάλλονται. Η δημιουργία εικόνων φιλικών προς κινητά απαιτεί κάποια κατανόηση του HTML και του CSS. Ωστόσο, μην ανησυχείτε εάν δεν έχετε προγραμματιστή στην ομάδα σας .

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε