Web Design
Tips για να κάνετε διάσημο τον TikTok λογαριασμό σας

6 πρακτικά Tips για να κάνετε διάσημο τον TikTok λογαριασμό σας

Το TikTok φιλοξενεί περήφανα περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες και αποτελεί την 7η μεγαλύτερη εφαρμογή Social Media στον κόσμο, η οποία έχει εξελιχθεί αρκετά μόλις μέσα σε 5 χρόνια. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να «επενδύσετε» χρόνο σε αυτή την πλατφόρμα, ώστε η εταιρεία σας να γίνει αναγνωρίσιμη στο κοινό-στόχο σας και ταυτόχρονα να πετύχετετε την  προώθηση της σελίδας eshop σας.

Πώς μπορεί να γίνει ο TikTok λογαριασμό σας διάσημος;

1. «Χτίστε» ένα αναγνωρίσιμο brand

Οι περισσότεροι διάσημοι Influencers του TikTok επιλέγουν ένα niche κοινό και «χτίζουν» το brand τους γύρω από αυτό. Επισκεφτείτε οποιοδήποτε από τα προφίλ των διάσημων Influencers και θα δείτε το ένα βίντεο μετά το άλλο με το ίδιο είδος περιεχομένου. Επιλέξτε ένα θέμα για το οποίο γνωρίζετε πολλά και εκτελέστε το με συνέπεια.

2. Βρείτε το κοινό niche σας

Στο TikTok, οι χρήστες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με προτεινόμενο περιεχόμενο και λογαριασμούς που δεν ακολουθούν ήδη από ό,τι σε άλλα Social Media. Αυτό συμβαίνει επειδή η αρχική η σελίδα «For You», είναι μια εξατομικευμένη ροή περιεχομένου που ο αλγόριθμος πιστεύει ότι θα σας αρέσει.

Με άλλα λόγια, για να γίνετε διάσημοι στο TikTok, πρέπει να:

- Γνωρίστε τα trending hashtags που χρησιμοποιούνται από το niche κοινό σας.
-Χρησιμοποιήστε αυτά τα hashtag με συνέπεια όταν δημοσιεύετε βίντεο.
- Κάντε τα follow τα για να παρακολουθείτε τις αναδυόμενες trends στο niche κοινό σας.

3. Ενημερωθείτε για τα TikTok Trends

Για να γίνετε διάσημοι, πρέπει να ακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στα trends της πλατφόρμας. Πώς θα τα ανακαλύψετε αυτά; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όπως κάνοντας Follow τα #trendalert και #tiktokchallenge hashtags, ελέγχοντας τις αναρτήσεις που έχουν συγκεντρώσει καλή απόδοση στα προφίλ των ανταγωνιστών, κάνοντας scrolling στην σελίδας σας «For You» ή χρησιμοποιώντας την επιλογή «Discover»

4. Κάντε συχνά posts
Κάθε φορά που δημοσιεύετε στο TikTok, δημιουργείτε μια νέα ευκαιρία να εμφανιστείτε στις προσωπικές σελίδες των χρηστών «For You» και αρκετοί TikTokers έχουν παραδεχτεί ότι η καθημερινή δημοσίευση περιεχομένου υψηλής ποιότητας είναι το μυστικό της επιτυχίας του TikTok.

5. Αλληλεπιδράστε με τους Followers σας
Από πολλές απόψεις, το TikTok δεν μοιάζει με άλλα Social Media αλλά όταν πρόκειται για Engagement, είναι το ίδιο. Ακριβώς όπως το Facebook και το Instagram, ο αλγόριθμος του TikTok επιβραβεύει το περιεχόμενο και τους δημιουργούς που εμπνέουν Engagement με τα posts.
Στο TikTok με τον όρο Engagement εννοούμε, likes, comments, shares, saves, favorites
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε  το Engagement στα posts σας είναι να απαντάτε τακτικά στους Followers σας.

6. Αλληλεπιδράστε με άλλους χρήστες TikTok

Όπως και σε άλλα Social Media, οι εταιρείες μπορούν εύκολα να μοιράζονται user-generated content  στους λογαριασμούς τους στο TikTok. Μέσω της αλληλεπίδρασής σας μαζί τους μπορείτε να τους δείξετε  το περιεχόμενό σας και ίσως να εμφανιστείτε στην σελίδα τους και να ακολουθήσετε δημοφιλή βίντεο και αναδυόμενα trends.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάτε και την άπταιστη κατασκευή ιστοσελίδας σας, η οποία αποτελεί τη «βάση» για την καμπάνια σας

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε