Web Design
διατηρήστε τις ιστοσελίδες σας Social Media  φρέσκες και συναρπαστικές αυτό το καλοκαίρι

5 τρόποι για να διατηρήσετε τις ιστοσελίδες σας Social Media φρέσκες & συναρπαστικές το καλοκαίρι

Ας το παραδεχτούμε, το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια εποχή που πολύς κόσμος κάνει ταμείο. Πολλές επιχειρήσεις επιβραδύνουν και η κοινωνική δέσμευση αρχίζει να μειώνεται. Ίσως είναι ο ήλιος, οι διακοπές και οι υπαίθριες δραστηριότητες που μας αποσπούν την προσοχή, αλλά η καλοκαιρινή ύφεση είναι πραγματική και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις επιχειρήσεις και τις πωλήσεις. Διατηρώντας τα Social Media ενεργά και συναρπαστικά μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την καλοκαιρινή ηρεμία και να διατηρήσετε την επιχειρηματική δραστηριότητα πιο συνεπή.

Ακολουθούν 5 τρόποι για να διατηρήσετε τα Social Media σας συναρπαστικά αυτό το καλοκαίρι:

1. Διοργανώστε έναν διαγωνισμό ή ένα Giveaway

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο από εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Ο οργανισμός σας φιλοξενεί εκδήλωση με εισιτήριο; Ή έχετε κάποια επιπλέον προϊόντα που θα ήταν ένα καλό δώρο; Ίσως αξίζει ακόμη και να επενδύσετε σε εισιτήρια για ένα διασκεδαστικό καλοκαιρινό φεστιβάλ, συναυλία ή εκδήλωση για να δημιουργήσετε θόρυβο και να κάνετε το δώρο του Giveaway πραγματικά αξιόλογο. Αν θέλετε να κάνετε κάποιες επιπλέον παραγγελίες ή να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σε ένα συγκεκριμένο κανάλι, ένα κοινωνικό δώρο με ένα μεγάλο κίνητρο βραβείων είναι ένας φανταστικός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας - κάθε κοινωνική πλατφόρμα έχει διαφορετικούς κανονισμούς όσον αφορά τα Giveaways και τα δώρα. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας και να την κρατήσετε νόμιμη!

2. Διαφοροποιήστε το περιεχόμενό σας

Κολλήσατε στους ίδιους ρυθμούς και μοτίβα; Το Social είναι ένα μέρος για να είσαι περιπετειώδης και να το αλλάξεις! Δοκιμάστε νέα πράγματα, ρισκάρετε (εντός λογικής). Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα στρατηγική, το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική στιγμή για να σπάσετε το καλούπι σας και να δοκιμάσετε κάτι νέο. Για παράδειγμα, αν τείνετε να διατηρείτε το περιεχόμενό σας ως επί το πλείστον επιχειρηματικό, αρχίστε να προσθέτετε μερικές αναρτήσεις που συζητούν διασκεδαστικά τοπικά γεγονότα, δημοσκοπήσεις, memes και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι σας ελκύει στις αναρτήσεις στα Social Media - είναι το αστείο meme, οι ερωτήσεις που προκαλούν σκέψη; Προσθέστε κάποια ποικιλία και δείτε τι έχει αποτελέσματα στις σελίδες σας.

3. Συνεργαστείτε με Social Influencers

Το Social Influencer Marketing είναι μια πολύ καυτή τάση - και λειτουργεί. Υπάρχει κάποιο προϊόν που θέλατε να προωθήσετε; Μια καυτή καλοκαιρινή έκπτωση; Ίσως είναι μια καλή στιγμή να συνεργαστείτε με κάποιον που είναι διάσημος για μια πληρωμένη καμπάνια Social Influencer Marketing. Αναζητήστε εκείνους που ταιριάζουν με την επωνυμία σας και θα ήταν σε θέση να προωθήσουν τα προϊόντα σας χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο. Οι έμπειροι social influencers θα έχουν ορίσει όρους και τιμές, αλλά μπορείτε επίσης να διαπραγματευτείτε. Πολλοί Influencers είναι πρόθυμοι να δεχτούν προϊόντα, δωροκάρτες, πίστωση καταστήματος κ.λπ. αντί για πληρωμή με μετρητά. Εάν δεν έχετε συνεργαστεί ποτέ με influencers στο παρελθόν, μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο για να σας βοηθήσει να συντάξετε ένα συμβόλαιο καθώς και να εξοικειωθείτε με τις νομικές παραμέτρους του Social Influencer Marketing.

4. Γίνεται Visual

Το καλοκαίρι είναι μια όμορφη εποχή. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες είναι συνήθως οπτικά ελκυστικές και εμπνευσμένες. Χρησιμοποιήστε την ευκαιρία να ανανεώσετε το υλικό σας και να μοιραστείτε φωτογραφίες, βίντεο, GIFS κ.λπ. στις Social Media πλατφόρμες σας. Συμμετέχετε σε τοπικά γεγονότα, τραβήξτε μερικές ελκυστικές λήψεις και μοιραστείτε τις. Σε όλους αρέσει αυτό που ελκύει τα μάτια τους - πόσο συχνά έχετε δει μια εικόνα της παραλίας και αρχίσατε αμέσως να ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε εκεί; Ενθαρρύνετε το προσωπικό να φωτογραφίσει και να τεκμηριώσει τις καλοκαιρινές του περιπέτειες και ξεκινήστε μια κοινωνική μίνι σειρά που μοιράζεται τις καλοκαιρινές περιπέτειες και ενθαρρύνει τους ακόλουθους να μοιραστούν και τις δικές τους.

5. Επιστρατεύστε τους επαγγελματίες

Τα Social Media δεν είναι το φόρτε σου; Ή ίσως γνωρίζεται ότι είναι σημαντικό, αλλά απλά δεν έχετε το χρόνο, το προσωπικό κ.λπ. για να αφιερώσετε αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Αν αναζητάτε βοήθεια με τα Social Media ή οποιαδήποτε πτυχή των προσπαθειών σας για το Digital Marketing θα θέλαμε να συζητήσουμε μαζί σας πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Η Digital ομάδα της NetPlanet μπορεί να σας βοηθήσει από τη δημιουργική στρατηγική και τη δημιουργία περιεχομένου έως την πλήρη λειτουργία των Social καναλιών σας ακόμα και την κατασκευή του site σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε