Web Design
5 Συμβουλές για το Web Design της επιχείρησής σας

5 Συμβουλές για το Web Design της επιχείρησής σας

Ένα Website είναι απαραίτητο ώστε το κοινό σας να μπορέσει να φτάσει στην επιχείρησή σας και να την ανακαλύψει. Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι η βάση για την ανάπτυξη κάθε επιχείρησης, αλλά και για να μπορείτε να οδηγήσετε τους χρήστες στο Website σας εάν θέλετε να την προωθήσετε μέσω του Marketing. Ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τα Blog Posts, η αύξηση της επισκεψιμότητας στο Website σας είναι ακόμα πιο πιθανή.

Ο σχεδιασμός μίας ιστοσελίδας, είναι αυτό που θα κρατήσει τον χρήστη στο Website σας περισσότερο χρόνο. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες το click του χρήστη στο Website σας να καταλήξει σε ένα Conversion.

Παρακάτω παρατίθενται οι πιο σημαντικές συμβουλές για τον καλό σχεδιασμό ενός Website.

Ο σχεδιασμός πρέπει να ταιριάζει με το ύφος της επιχείρησής σας

Το Website μιας επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα μία επέκταση της εικόνας σας online. Ο σχεδιασμός του θα πρέπει να συνάδει με το αντικείμενο και το ύφος της.

Κατά τον σχεδιασμό ιδιαίτερα σημαντικό είναι και η επιλογή χρωμάτων στο Website σας, τα οποία θα σας ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και θα κάνουν το κοινό να σας θυμάται.

Δημιουργήστε μία απλή Homepage

Η Homepage σας είναι το μέρος που οι χρήστες περιμένουν να βρουν εύκολα και γρήγορα περισσότερες πληροφορίες για εσάς. Να ψάξουν την ιστορία σας, το ποιοι είστε, με τι ασχολείστε, τι υπηρεσίες προσφέρετε.

Κρατήστε την απλή, γιατί εάν ο χρήστης χρειάζεται να ψάξει για μία πληροφορία τότε απλά θα φύγει. Επιλέξτε έναν απλό και καθαρό σχεδιασμό χωρίς πολλά στοιχεία και πληροφορίες που δεν έχουν αξία.

Για να αποφασίσετε την επιλογή των στοιχείων για την Homepage σας, λάβετε υπόψιν το κοινό σας και το τι θα το ενδιέφερε και περίμενε να δει σε αυτήν. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε κάποια visual διακριτικά στοιχεία που δεν θα μπερδέψουν τον χρήστη, αλλά θα τον κρατήσουν Engaged.

Responsive Σχεδιασμό

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία σχεδιασμού σήμερα για ένα Website είναι να είναι Responsive.

Αυτό σημαίνει ότι το Website σας θα εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια μορφή σε κάθε συσκευή. Από όπου και αν επισκεφτεί ο χρήστης το Website σας, οι πληροφορίες, τα στοιχεία, οι γραμματοσειρές θα βρίσκονται στην ίδια θέση χωρίς να εμποδίζουν τον χρήστη να διαβάσει ή να βρει τις πληροφορίες που ψάχνει άμεσα.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να ενδιαφέρονται για την εμπειρία του χρήστη, γιατί αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Προσθέστε εικονίδια για τα Social Media σας

Τα Social Media κάθε επιχείρησης είναι ένας τέλειος τρόπος να χτίσετε μία πιο άμεση και ουσιαστική σχέση με το κοινό σας.

Όταν σχεδιάζετε την ιστοσελίδα σας συμπεριλάβετε τα εικονίδια από τα Social Media σας που θα οδηγούν τον χρήστη σε αυτά. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να αυξήσετε την απήχηση των σελίδων σας και την αλληλεπίδραση του κοινού σας με αυτά.

Εάν οι χρήστες ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιεχόμενό σας και σας ακολουθήσουν, μετά υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες όταν αναζητούν ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που προσφέρετε, να επιλέξουν εσάς και όχι κάποιον ανταγωνιστή σας.

Προσθέστε CTA

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται ένα Website και βλέπει πληροφορίες για μία επιχείρηση πρέπει να έχει μία κατεύθυνση σχετικά με το τι περιμένετε εσείς να κάνετε.

Θέλετε να συμπληρώσει μία φόρμα επικοινωνίας, να εγγραφεί στο Newsletter σας, να αγοράσει;

Είναι σημαντικό λοιπόν, να προσθέσετε CTA σε διάφορα σημεία στο Website σας που θα παροτρύνουν τον χρήστη να προβεί σε μία ενέργεια.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε