Web Design
οι εικόνες είναι σημαντικές για το website σας

4 κύριοι λόγοι για τους οποίους οι εικόνες είναι σημαντικές για το website σας

Οι εικόνες στον ιστότοπο σας εξυπηρετούν πολύ περισσότερο έναν σκοπό από το να κάνουν το σχέδιό σας να φαίνεται ωραίο. Εάν χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά, η επιχείρησή σας μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερη επισκεψιμότητα και συνεπώς μετατροπές, είτε πρόκειται για πωλήσεις είτε για απόκτηση ερωτημάτων. Εδώ είναι οι 4 κύριοι λόγοι για τους οποίους οι εικόνες είναι σημαντικές για την κατασκευή website σας:

 1) Περισσότερες προβολές και clicks

Ως άνθρωποι, είμαστε πολύ οπτικά όντα, επομένως οι εικόνες όχι μόνο προσελκύουν την προσοχή μας, αλλά προκαλούν επίσης συναισθήματα και μας τραβούν την προσοχή. Εξαιτίας αυτού, εάν ο ιστότοπός σας έχει ελκυστικές εικόνες, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τον δουν και να κάνουν κλικ. Μόλις μπουν στον ιστότοπο, οι εικόνες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και να βοηθήσουν στην παρουσίαση σημαντικών πληροφοριών με πιο εύπεπτο τρόπο. Βελτιώνοντας αυτό, οι επισκέπτες θα είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στον ιστότοπό σας και θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να μετατραπούν σε έρευνα ή πώληση!

2) Δίνει ζωή στο προϊόν σας

Φυσικά το περιεχόμενο είναι απαραίτητο για να εξηγήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αλλά οι εικόνες σας βοηθούν να κάνετε την καλύτερη πρώτη εντύπωση. Ζωντανεύουν την προσφορά σας και δίνουν στους επισκέπτες σας τη δύναμη να οραματιστούν και να φανταστούν ότι τις χρησιμοποιούν. Αυτό δημιουργεί μια μεγαλύτερη ευκαιρία για πωλήσεις στο eshop σας και για την ανάδειξη της επωνυμίας σας.

3) Υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης

Γνωρίζατε ότι οι εικόνες μπορούν να ωφελήσουν την ευρετηρίασή σας στις μηχανές αναζήτησης; Οι λεζάντες με τις οποίες επισημαίνετε τις εικόνες σας είναι περισσότερο περιεχόμενο για λόγους SEO. Εάν πρόκειται για μια γνήσια περιγραφή της εικόνας, με ενσωματωμένες ορισμένες πρόσθετες λέξεις-κλειδιά, το περιεχόμενο θα εμφανιστεί τόσο για αναζητήσεις ιστού όσο και για αναζητήσεις εικόνων, δίνοντάς σας περισσότερες ευκαιρίες να βρείτε.

4) Τροφοδοτεί τα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικά για όλες τις επιχειρήσεις στις μέρες μας και οι εικόνες έχουν αντίκτυπο στη θέση σας σε όλες τις πλατφόρμες. Περισσότερα άτομα πρόκειται να αλληλεπιδράσουν με τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν συμπεριλάβετε εικόνες, επειδή δημιουργούν ένα συναισθηματικό έναυσμα που οδηγεί σε μια απάντηση, όπως ένα «μου αρέσει», ένα «σχόλιο» ή μια  «κοινοποίηση». Όλες αυτές οι ενέργειες είναι σημαντικές για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να ενθαρρύνετε περισσότερους επισκέπτες.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε