Web Design
10 λόγοι να δημιουργήσετε ένα Blog για την επιχείρησή σας το 2021

10 λόγοι να δημιουργήσετε ένα Blog για την επιχείρησή σας το 2021

Το Blogging, στις μέρες μας, πιστεύεται ότι είναι λιγότερο σημαντικό και χρήσιμο και πολλοί αναρωτιούνται εάν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει κανείς ένα Blog. Οι άνθρωποι που προβληματίζονται έχουν την ιδέα ότι τα Blogs δεν είναι πλέον δημοφιλή ή ότι είναι δύσκολο να είναι επιτυχημένα επειδή υπάρχουν τόσα πολλά καλά Blogs. Στη πραγματικότητα, το Blogging είναι σημαντικό και στην κατασκευή ιστοσελίδων και θα ενισχύσει την διαδικτυακή σας παρουσία.

Λόγοι για να ξεκινήσετε ένα Blog και μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων

  • Τι ή ποιος με ενέπνευσε να ξεκινήσω ένα Blog;
  • Γιατί θέλω να ξεκινήσω ένα Blog;
  • Ποιος θα είναι ο σκοπός του Blog μου;
  • Πόσο χρόνο μπορώ να αφιερώσω στο Blog μου σε εβδομαδιαία βάση;
  • Επιτρέπει ο τρέχων τρόπος ζωής μου τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία ενός Blog;

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν λόγοι για τους οποίους η παρούσα χρονική περίοδος είναι ιδανική για να ξεκινήσετε ένα Blog.

Έχετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στην δημιουργία ενός Blog

Με την πανδημία του Covid-19 και τα επακόλουθα lockdown και μια γενική στροφή προς τη ζωή στο σπίτι, η δημιουργία ενός Blog είναι πολύ πιο εφικτή. Τα Blogs χρειάζονται χρόνο για να ξεκινήσουν.

Οι χρήστες έχουν χρόνο για να διαβάζουν Blogs

Έχετε ένα  κοινό το οποίο ενδιαφέρεται να περνάει κάπως το χρόνο του. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο είναι τόσο έξυπνο να σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα Blog το 2021.

Οι χρήστες ψάχνουν πράγματα για να απασχολήσουν το χρόνο τους. Αναζητούν επίσης λύσεις στα φλέγοντα προβλήματά τους: άγχος, οικονομικά θέματα, πλήξη, δραστηριότητες με παιδιά στο σπίτι κ.λπ. Εάν δημιουργήσετε περιεχόμενο που ενημερώνει, εμπνέει ή διασκεδάζει, οι χρήστες θα θέλουν να το διαβάσουν.

Μπορείτε να προσφέρετε λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα του χρήστη

Εάν έχετε ιδέες και λύσεις για ζητήματα που μπορεί να ενδιαφέρονται οι χρήστες, τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να γράφετε και να προωθείτε το περιεχόμενο σας, επειδή οι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις.

Ξεκινήστε το συντομότερο δυνατό με τη δημιουργία περιεχομένου. Ομορφύνετε το Blog σας όταν έχετε χρόνο. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός καθώς οι τάσεις αλλάζουν αρκετά γρήγορα καθώς αλλάζει και η κατάσταση της πανδημίας.

Έχετε Δεξιότητες Blogging ή θέλετε να τις αναπτύξετε

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να συμπεριλάβετε το Blog σας στο βιογραφικό σας, με τις βασικές δεξιότητες που μαθαίνετε από το Blogging;

Σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε:

  • Δεξιότητες WordPress
  • Δημιουργία περιεχομένου (συγγραφή άρθρων, έρευνα περιεχομένου, επεξεργασία κ.λπ.)
  • Marketing και προώθηση (χρησιμοποιώντας social media, ή άλλα μέσα)
  • Διαχείριση λίστας newsletter και email marketing
  • Analytics
  • SEO
  • Γραφιστική (Canva, Photoshop)
  • Δημοσιογραφία

Μπορείτε να επιδείξετε τις ικανότητές σας παρέχοντας έναν σύνδεσμο που οδηγεί στο Blog σας.

Σας αρέσει να γράφετε και χρειάζεστε μια δημιουργική διέξοδο

Με όλο αυτό τον επιπλέον χρόνο στα χέρια σας, έχετε την ευκαιρία να γίνετε δημιουργικοί με τις δεξιότητες γραφής σας. Το καλύτερο είναι ότι έχετε τον έλεγχο του περιεχομένου σας. Γράφετε για τον εαυτό σας και το αναγνωστικό κοινό σας.

Σας αρέσει να εργάζεστε μόνοι σας

Ένας άλλος καλός λόγος για να ξεκινήσετε ένα Blog είναι ότι είναι ικανοποιητικό και διασκεδαστικό για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι μόνοι τους. Το Blogging είναι κάτι μοναχικό.

Ένας από τους λόγους για να ξεκινήσετε ένα Blog το 2021 είναι να συνεχίσετε να κάνετε κάτι παραγωγικό. Δεν έχετε περισπασμούς. Παρόλο που θα θέλετε να δικτυωθείτε με άλλους Bloggers μέσω ομάδων στο Facebook (ένας από τους βασικούς τρόπους προώθησης του νέου σας Blog) και άλλων εξειδικευμένων κοινοτήτων, θα κάνετε κυρίως τη δουλειά μόνοι σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε