Web Design
Τι είναι τα Twitter Spaces και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;

Τι είναι τα Twitter Spaces και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε;

Η κατασκευή ιστοσελίδας για μια επιχείρηση όπως και η ενεργή παρουσία της στα Social Media είναι απαραίτητες σήμερα. Ο ανταγωνισμός βρίσκεται online σε διάφορες πλατφόρμες και η δική σας επιχείρηση θέλει να είναι εκεί, ώστε να παραμένει συνδεδεμένη με το κοινό και τις τεράστιες προοπτικές που της προσφέρονται.

Μία από τις πλατφόρμες αυτές, είναι το Twitter, το οποίο δημιούργησε για επιχειρήσεις και μη μία νέα διαθέσιμη λειτουργία, τα Twitter Spaces. 

Τα Twitter Spaces είναι μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν «ζωντανές» συνομιλίες μόνο με ήχο στην πλατφόρμα. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις συζητήσεις σε μια αίθουσα συνομιλίας ήχου που ονομάζεται “Space” και να προσκαλέσουν άλλους χρήστες να συμμετάσχουν.

Οποιοσδήποτε με 600 ή περισσότερους followers μπορεί τώρα να ξεκινήσει ένα “Space” στο Twitter. Τα Twitter Spaces είναι διαθέσιμα τόσο για απλούς χρήστες όσο και για επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν πιο προσωπικές συνδέσεις με το κοινό τους.

Επιπλέον, τα Twitter Spaces είναι ανοιχτά για το κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει ως ακροατής. Έως 13 άτομα μπορούν να μιλήσουν σε ένα Space, συμπεριλαμβανομένου ενός Host και δύο Co-Host.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τα Twitter Spaces;

Οι συζητήσεις στο διαδίκτυο πλέον μπορούν να γίνουν και live. Είναι εξαιρετικό ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να περιορίζουν τις σκέψεις ή τις ερωτήσεις τους στους 280 χαρακτήρες του Twitter. Μπορούν να μιλήσουν για όσο χρόνο επιθυμούν και να λάβουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο από άλλους ομιλητές στο Space.

Αυτό ζωντανεύει τις συζητήσεις και ενθαρρύνει τους χρήστες να έχουν πιο ανοιχτές και άμεσες συζητήσεις. Έχοντας μια λειτουργία όπως το Spaces βοηθά επίσης τους χρήστες να δημιουργήσουν ισχυρότερες συνδέσεις με τις επιχειρήσεις. Είναι λοιπόν ένας πολύ καλός τρόπος για τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν νέους πελάτες ή να χτίσουν μία πιο άμεση σχέση με τους ήδη υπάρχοντες.

Πώς να ξεκινήσετε ένα Twitter Space

Προς το παρόν, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα Twitter Space μόνο από την εφαρμογή Android ή iOS. Δεν υπάρχει επιλογή εκκίνησης από την έκδοση Web, αλλά μπορείτε ακόμα να συμμετάσχετε ως ακροατής.

Για τους hosts, υπάρχουν δύο τρόποι να ξεκινήσετε ένα Twitter Space:

  • Πατήστε παρατεταμένα το ‘’Compose’’ και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο για τα νέα Spaces.
  • Από το feed σας, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στο επάνω μέρος. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα δεξιά και πατήστε την επιλογή για να ξεκινήσετε ένα νέο Space.

Ονομάστε το Space σας

Δώστε στο Space σας ένα όνομα που σχετίζεται με την επερχόμενη συζήτηση. Ή δημιουργήστε ένα hashtag ως όνομα για το Space ως έναν τρόπο για να συνεχίσετε τη συζήτηση και μετά το τέλος του συμβάντος.

Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση των Twitter Spaces

Για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη το Twitter για να δημιουργήσουν μία online κοινότητα, τα Spaces θα βοηθήσει στην ενίσχυση αυτών των προσπαθειών.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Twitter Spaces για όφελος της επιχείρησής σας.

Μοιραστείτε ενημερώσεις ή ανακοινώσεις

Δημιουργήστε έναν χώρο για να μοιράζεστε πληροφορίες σχετικά με ενημερώσεις προϊόντων, νέα ή επερχόμενα προϊόντα, ενημερώσεις λειτουργιών και άλλα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους followers σας σε επαφή με την επιχείρηση σας.

Φιλοξενήστε συζητήσεις για δημοφιλή θέματα

Ενισχύστε την αξιοπιστία της επιχείρησή σας δημιουργώντας συζητήσεις για δημοφιλή θέματα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει σχολιασμό, μελλοντικές προβλέψεις και συμβουλές που σχετίζονται με το θέμα.

Για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη προβολή για το Space σας, προσκαλέστε Industry Influencers ως ομιλητές στην εκδήλωσή σας. Όμως, να γνωρίζετε ότι οι Co-Hosts μπορούν επίσης να διαχειρίζονται αιτήματα, να προσκαλούν ομιλητές, να αφαιρούν συμμετέχοντες και να κάνουν pin Tweets.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε