Web Design
Social Media Marketing ιστοσελίδων και e-shop.

Πώς τα Twitter Analytics σας βοηθούν στην στρατηγική Social Media Marketing ιστοσελίδων και e-shop.

Twitter Analytics είναι ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε Marketer Social Media. Ίσως να είναι και το μυστικό για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες ανάπτυξης των Social Media. Μέσω των Analytics μπορείτε να εντοπίσετε τι θέλει το κοινό σας, ποια Tweet είχαν την καλύτερη απόδοση και να ξεκλειδώσετε τις βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη στρατηγική Social Media Marketing.

Τι είναι τα Twitter Analytics;
Το Twitter Analytics σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε και να προβάλλετε βασικά Metrics, όπως νέοι/απώλειες Followers, Impressions, Engagement Rate, Retweets και άλλα. Το εργαλείο υπάρχει από το 2014 και είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Twitter, συμπεριλαμβανομένων τόσο των προσωπικών όσο και των επαγγελματικών λογαριασμών. Οπλισμένοι με δεδομένα, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας στο Twitter για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερους ακόλουθους χωρίς να μαντεύετε εάν το σχέδιό σας θα λειτουργήσει ή όχι.

Τα 3 κύρια οφέλη από τη χρήση του Twitter Analytics είναι:

- Μαθαίνετε τι πραγματικά θέλει το κοινό σας
Μέσω των Twitter Analytics, θα βρείτε πολύτιμες πληροφορίες κοινού που θα σας πουν τι ανταποκρίνονται περισσότερο οι ακόλουθοί σας. Φωτογραφίες; Βίντεο; Δημοσκοπήσεις;
Χωρίς δεδομένα, δεν θα ξέρετε ποτέ με βεβαιότητα ποιος τύπος περιεχομένου θα είναι επιτυχημένος και ποιος δεν θα φέρει καθόλου αποτελέσματα.

- Παρακολουθείτε την ανάπτυξή σας
Αφαιρέστε τα υπολογιστικά φύλλα σας και αφήστε τα μαθηματικά στα αναλυτικά στοιχεία του Twitter. Παρακολουθήστε τα κέρδη ή τις απώλειες των ακολούθων σας ανά μήνα και δείτε τις τάσεις ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου. Η κατοχή δεδομένων αναλυτικών στοιχείων σάς επιτρέπει να δείτε ποιοι τύποι περιεχομένου αποκτούν νέους Followers.

- Βρείτε την καλύτερη στιγμή για δημοσίευση
Το μυστικό είναι ότι δεν υπάρχει τέλειος χρόνος για όλους. Εξαρτάται πότε το κοινό σας είναι συνδεδεμένο και αν καλύπτει πολλές ζώνες ώρας. Με τα αναλυτικά στοιχεία Twitter, μπορείτε να καταλάβετε πότε τα Tweet σας έχουν το μεγαλύτερο Engagement.
Mε τα Twitter Analytics μπορείτε να παρακολουθείτε μεταξύ άλλων: Α) το Dashboard Page, το οποίο το βλέπετε όταν πλοηγείστε για πρώτη φορά στα Twitter Analytics. Σας δείχνει μια μηνιαία επισκόπηση των κορυφαίων στατιστικών σας, συμπεριλαμβανομένου Top Tweet, Top mention, Top Media Tweet, Top Follower. Β) Tweets page στην οποία μπορείτε να εξετάσετε Engagement rate, τα Link clicks, Retweets, Likes, Replies Γ) Video Page, με τα Views, τη διάρκεια κ.ο.κ

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα Social Media πρέπει να φροντίσετε και για την κατασκευή του site σας μέσω της οποίας θα βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε