Web Design
Responsive Web Design για να αποκτήσετε περισσότερες μετατροπές

Πως σας βοηθά το Responsive Web Design να αποκτήσετε περισσότερες μετατροπές

Το Responsive Web Design εστιάζει στη κατασκευή των ιστοσελίδων που έχουν καλή εμφάνιση και λειτουργικότητα σε οποιαδήποτε συσκευή. Εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε την κατάταξή σας στο SEO, υπάρχει ένας παράγοντας που δεν μπορείτε να αγνοήσετε: πόσο φιλικός προς κινητά είναι ο ιστότοπός σας. Οι κινητές συσκευές αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές διαδικτυακές αναζητήσεις και οι ιστότοποι φιλικοί προς κινητά κατατάσσονται υψηλότερα από αυτούς που είναι βελτιστοποιημένοι μόνο για επιτραπέζιους υπολογιστές. Κανείς όμως δεν έχει το χρόνο να δημιουργήσει διαφορετικούς ιστότοπους για διαφορετικές συσκευές, γι' αυτό και το Responsive Web Design είναι τόσο σημαντικό.

Το Responsive Web Design διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο και οι εικόνες του ιστότοπού σας παρέχουν μια συνεπή εμπειρία στους χρήστες σε όλους τους τύπους συσκευών. Για να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας έχει ρυθμιστεί για επιτυχία στο διαδίκτυο, αφιερώστε χρόνο για να κατανοήσετε πραγματικά τι είναι το Responsive Web Design και πώς μπορεί να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να μετατρέψει περισσότερους επισκέπτες σε δυνητικούς πελάτες.

Πώς σας βοηθά το Responsive Web Design να λάβετε περισσότερες μετατροπές;

Όταν κάποιος επισκέπτεται τον ιστότοπο της επιχείρησής σας, περιμένει να βρει αυτό που ψάχνει αμέσως. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Google, σχεδόν οι μισοί από τους επισκέπτες του ιστότοπου θα φύγουν εάν ο ιστότοπός σας δεν φορτώσει σε τρία δευτερόλεπτα. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει ή είναι δύσκολη η πλοήγηση στον ιστότοπό σας, πιθανότατα θα χάσετε δυνητικούς πελάτες.

Δεδομένου ότι έχετε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα για να μετατρέψετε έναν επισκέπτη ιστότοπου σε δυνητικό πελάτη, πρέπει να παρέχετε έναν ιστότοπο που να λειτουργεί ομαλά σε όλες τις συσκευές. Ένας ιστότοπος με responsive σχεδιασμό ιστοσελίδων δεν χρειάζεται χρονοβόρες ανακατευθύνσεις. Οδηγεί ξεκάθαρα, εύκολα και γρήγορα τα προγράμματα περιήγησης στο προϊόν ή την υπηρεσία που αναζητούν. Ως αποτέλεσμα της παροχής αυτής της απρόσκοπτης εμπειρίας χρήστη, οι πιθανότητες μετατροπής αυτού του ατόμου σε πελάτη είναι σημαντικά υψηλότερες.

Δεν είναι μυστικό ότι οι αναζητήσεις για κινητές συσκευές είναι περισσότερες από αυτές που πραγματοποιούνται σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες Marketing της εταιρείας σας για κινητά θα είναι πιο αποτελεσματικές εάν ο ίδιος ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά και έχει ανταποκρινόμενο σχεδιασμό ιστού. Εκτός από τις μετατροπές, ας δούμε δύο πλεονεκτήματα της υιοθέτησης του Responsive Web Design.

1. Έκκληση δυνητικών πελατών

Ο αριθμός των χρηστών που έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους και αναζητούν στο Διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών έχει αυξηθεί σταθερά την τελευταία δεκαετία και θα συνεχίσει να το κάνει. Και είτε χρησιμοποιούν τηλέφωνο, tablet ή επιτραπέζιο υπολογιστή, αυτά τα προγράμματα περιήγησης περιμένουν μια βέλτιστη εμπειρία προβολής σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτονται.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν ανταποκρίνεται σε κινητά ή είναι δύσκολο να πλοηγηθούν σε αυτόν, θα εγκαταλείψουν γρήγορα τον ιστότοπό σας για έναν άλλο που προσφέρει καλύτερη εμπειρία. Με απλά λόγια, θέλετε ο ιστότοπός σας να έχει απήχηση στους δυνητικούς πελάτες και να παρέχει μια πολύτιμη εμπειρία. Ο Responsive σχεδιασμός διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή, με αποτέλεσμα ικανοποιημένους χρήστες και αυξημένες μετατροπές.

2. Ευνοϊκότητα της Google

Η Google, η πιο κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης και μια τεράστια πηγή επισκεψιμότητας ιστότοπου, προτιμά τον responsive σχεδιασμό ιστότοπου επειδή δεν δημιουργεί δύο αντίγραφα του ίδιου ιστότοπου: μια έκδοση για κινητά και μια έκδοση για υπολογιστές. Αντίθετα, με την αποκριτική σχεδίαση ιστού, έχετε έναν ενιαίο ιστότοπο με την ίδια διεύθυνση URL και HTML που μπορεί να προσαρμόζεται, να ταιριάζει και να ανασύρεται για να φιλοξενεί διαφορετικούς τύπους συσκευών.

Στη Google αρέσει αυτού του τύπου ιστότοποι για διάφορους λόγους. Πρώτον, παρέχει στον χρήστη μια βέλτιστη εμπειρία, επειδή μπορεί να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση URL μιας επιχείρησης και ο ιστότοπος θα προσαρμοστεί αυτόματα ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος της οθόνης της συσκευής του. Επιπλέον, η αποκριτική σχεδίαση ιστού είναι πιο αποτελεσματική για την Google, επειδή δεν απαιτεί από αυτήν να ανιχνεύσει πολλούς ιστότοπους για την επωνυμία σας, προκειμένου να εκχωρήσει ακριβείς ιδιότητες ευρετηρίασης. Επομένως, ο ιστότοπός σας πιθανότατα θα κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάτι που θα κάνει και την καμπάνια Marketing για κινητά πιο επιτυχημένη.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε