Web Design
Συμβουλές για να αυξήσετε την απήχησή της ιστοσελίδας σας

Instagram SEO: 5 Συμβουλές για να αυξήσετε την απήχησή της ιστοσελίδας σας

Instagram SEO σημαίνει βελτιστοποίηση του περιεχομένου σας στο Instagram ώστε να ανακαλύπτετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν κάποιος αναζητά μια σχετική λέξη-κλειδί ή ένα hashtag στο πλαίσιο αναζήτησης του Instagram, θέλετε ο λογαριασμός ή το περιεχόμενό σας να εμφανίζεται κοντά στην κορυφή της λίστας.

Ποια είναι λοιπόν τα 5 tips για να αυξήσετε την απήχησή σας;

1.Βελτιστοποιήστε το προφίλ σας στο Instagram για αναζήτηση
Το προφίλ σας στο Instagram (γνωστό και ως το βιογραφικό σας στο Instagram) είναι το καλύτερο μέρος για να συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά και όρους αναζήτησης. Το Instagram bio SEO ξεκινά με το όνομα Instagram SEO. Επιλέξτε ένα όνομα χειρισμού και προφίλ που είναι σχετικά με το περιεχόμενό σας. Εάν είστε γνωστός με το εμπορικό σήμα σας, τότε αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν υπάρχει χώρος για μια λέξη-κλειδί στη λαβή ή το όνομά σας, συμπεριλάβετε και αυτό. Επίσης, φροντίστε να συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό σας. Ποιος είσαι και τι ασχολείσαι; Τι είδους περιεχόμενο μπορούν να περιμένουν οι χρήστες για να σας αναζητήσουν;

2.Χρησιμοποιήστε τα σωστά hashtag
Οι λέξεις-κλειδιά και τα hashtags εμφανίζονται πλέον απευθείας στη λεζάντα για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για αυτό: α) Χρησιμοποιήστε μόνο σχετικά hashtags β) Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό γνωστών, εξειδικευμένων και συγκεκριμένων hashtag (σκεφτείτε επώνυμα ή βάσει καμπάνιας) γ) Περιορίστε τα hashtags σε 3 έως 5 ανά ανάρτηση. 3.

3.Χρησιμοποιήστε τις σωστές λέξεις-κλειδιά
Στο παρελθόν, η αναζήτηση στο Instagram δεν λάμβανε υπόψη τις λέξεις-κλειδιά στα captions, αλλά αυτό έχει πλέον αλλάξει. Το Instagram τώρα συνιστά συγκεκριμένα τη συμπερίληψη σχετικών λέξεων-κλειδιών στα captions των αναρτήσεων για να βοηθήσει στην ανακάλυψη. Αυτό είναι κάτι πολύ βοηθητικό, ιδιαίτερα για τις λιγότερο γνωστές εταιρείες, καθώς δίνει στους χρήστες μια καλύτερη ευκαιρία να βρουν το περιεχόμενό σας χωρίς να αναζητήσουν το όνομα του συγκεκριμένου λογαριασμού σας.

4.Προσθέστε εναλλακτικό κείμενο στις εικόνες
Το εναλλακτικό κείμενο στο Instagram είναι ακριβώς όπως το εναλλακτικό κείμενο στον Ιστό. Είναι μια περιγραφή κειμένου μιας εικόνας ή ενός βίντεο που κάνει το περιεχόμενο προσβάσιμο σε άτομα με προβλήματα όρασης. Παρέχει επίσης μια περιγραφή του περιεχομένου σε περίπτωση που η ίδια η φωτογραφία δεν φορτώσει. Το εναλλακτικό κείμενο του Instagram έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι βοηθά το Instagram να κατανοήσει καλύτερα τι υπάρχει στο περιεχόμενό σας και επομένως να κατανοήσει καλύτερα αν σχετίζεται με μια συγκεκριμένη αναζήτηση.

5. Διατηρήστε έναν ποιοτικό λογαριασμό
Τα αποτελέσματα αναζήτησης του Instagram βασίζονται επίσης στα Instagram Recommendations Guidelines. Αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί που αντιβαίνουν σε αυτές τις οδηγίες θα εμφανίζονται χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης ή δεν θα εμφανίζονται καθόλου στην αναζήτηση. Η αναζήτηση στο Instagram αποφεύγει να προτείνει περιεχόμενο που είναι «χαμηλής ποιότητας ή ευαίσθητο», καθώς και περιεχόμενο που «μπορεί να είναι ακατάλληλο για νεότερους θεατές».

Εκτός από την βελτίωση του Instagram SEO, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η κατασκευή του site σας αποτελεί την βάση για κάθε καμπάνια.

 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε