Web Design
Instagram Explore Ads: Τι είναι και πώς να τα αξιοποιήσετε

Instagram Explore Ads: Τι είναι και πώς να τα αξιοποιήσετε

Είναι γεγονός ότι το Instagram προσθέτει στην εφαρμογή συνεχώς νέες τοποθετήσεις διαφημίσεων. Τη τελευταία περίοδο έχουν προστεθεί διαφημίσεις στα Stories, διαφημίσεις IGTV και διαφημίσεις στα Reels. Τώρα δημιουργήθηκε η δυνατότητα διαφήμισης και στη σελίδα Explore του Instagram.

Τα Explore Ads του Instagram επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να εμφανίζουν χορηγούμενο περιεχόμενο στη σελίδα Explore, όπου οι χρήστες πηγαίνουν για να περιηγηθούν σε εικόνες και βίντεο που τους εμφανίζει η εφαρμογή με βάση την προηγούμενη δραστηριότητα και τα ενδιαφέροντά τους. Αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική επιλογή τοποθέτησης διαφημίσεων, επειδή προσεγγίζουν άτομα που δεν σας ακολουθούν ήδη, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία ανακάλυψης. Η κατασκευή ιστοσελίδων, όπως και η ισχυρή παρουσία στα Social Media, θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές σας.

Τι είναι τα Instagram Explore Ads;

Οι διαφημίσεις στο Explore page του Instagram εμφανίζονται όταν περιηγείστε στο περιεχόμενο του Explore page. Αυτή τη στιγμή, θα εμφανίζονται όχι απαραίτητα στην ίδια την ενότητα Explore, αλλά στις "παρόμοιες αναρτήσεις" που βλέπετε αφού κάνετε κλικ σε μια ανάρτηση Explore.

Γιατί να τοποθετήσετε διαφημίσεις στη σελίδα Explore του Instagram;

Είναι μια πρόσθετη ευκαιρία τοποθέτησης διαφημίσεων

Όσο περισσότερες ευκαιρίες τοποθέτησης έχετε για τις διαφημίσεις σας, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να συνδεθείτε με περισσότερα τμήματα του κοινού που στοχεύετε και επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δημιουργικά που χρησιμοποιείτε ήδη για διαφημίσεις Facebook και Instagram χωρίς να χρειάζεται να τα τροποποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος δυνητικής κλιμάκωσης των καμπανιών σας.

Είναι ένα  μέρος για να προσεγγίσετε νέους followers

Οι χρήστες πηγαίνουν στην ενότητα Explore όταν θέλουν να βρουν κάτι νέο. Πιθανότατα έχουν ήδη περιηγηθεί στο δικό τους feed και θέλουν να δουν τι άλλο υπάρχει στην πλατφόρμα. Θέλουν να βρουν νέο περιεχόμενο, συγκεκριμένα από λογαριασμούς που δεν ακολουθούν ήδη.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα αφοσιωμένο, ενδιαφερόμενο κοινό που είναι ανοιχτό στη σύνδεση με νέες επιχειρήσεις και νέες εμπειρίες. Οι περισσότερες διαφημίσεις στα Social Media προσπαθούν να προσελκύσουν τους χρήστες ενώ περιηγούνται στο περιεχόμενο στο οποίο έχουν επιλέξει να βλέπουν, καθιστώντας το ενοχλητικό, μια αναπάντεχη διαφήμιση να διακόψει αυτήν τη ροή.

Οι χρήστες είναι έτοιμοι για αγορές

Η πλειονότητα των χρηστών του Instagram χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να ερευνήσει και να ανακαλύψει νέες πιθανές αγορές και πολλοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να πραγματοποιήσουν αυτές τις αγορές απευθείας από εκεί. Οι χρήστες στην ενότητα Explore δεν διαφέρουν, εκτός από το ότι είναι ακόμη πιο ανοιχτοί στην εύρεση νέων υπηρεσιών και προϊόντων.

Συμβουλές για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαφημίσεων στο Instagram Explore

Οι διαφημίσεις Explore του Instagram είναι σχετικά νέες, αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές για να λάβετε υπόψη κατά την έναρξη των νέων διαφημιστικών σας καμπανιών:

  • Χρησιμοποιήστε αυτήν την τοποθέτηση για να προσεγγίσετε cold audience. “Cold Audience” ονομάζεται το κοινό το οποίο δεν έχει αλληλεπιδράσει ακόμα με εσάς. Μέρος αυτού που οι χρήστες βρίσκουν ενδιαφέρον στην ενότητα Explore είναι ότι ανακαλύπτουν νέες επιχειρήσεις, προϊόντα και περιεχόμενο. Ψάχνουν σκόπιμα νέα πράγματα. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προσπαθήσετε να συνδεθείτε με cold audience.
  • Δοκιμάστε διαφορετικά δημιουργικά. Αυτό είναι πάντα μια καλή πρακτική και μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένα εικαστικά ή λεκτικά έχουν καλύτερη απόδοση στην ενότητα Explore παρά στo feed ή αντίστροφα. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο δημιουργικό και για τις δύο τοποθετήσεις, ποτέ δεν γνωρίζετε τι θα λειτουργήσει καλύτερα σε ένα νέο κοινό.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε περιεχόμενο σε μορφή Reels. Τα Reels είναι μια απίστευτα δημοφιλής λειτουργία που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών στο Instagram. Η δημιουργία διαφημίσεων που μοιάζουν με Reels μπορεί να σας βοηθήσει να εμφανιστείτε σε Reels Ads και στο Explore Ads και να προσελκύσετε την προσοχή και με τους δύο τρόπους.

Το Instagram είναι μία από τις πιο ισχυρές τοποθετήσεις διαφημίσεων γενικά στο σύστημα διαφημίσεων του Facebook και η απόκτηση μιας πρόσθετης τοποθέτησης μέσω Instagram είναι πολύ χρήσιμη. Δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες τοποθέτησης για να ανταπεξέλθει με την συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, και είναι ένα μέρος στο οποίο οι χρήστες θα είναι ιδιαίτερα πιθανό να είναι ανοιχτοί στο να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε