Web Design
Γιατί είναι σημαντικό ένα website για την επιχείρησή σας

Γιατί είναι σημαντικό ένα website για την επιχείρησή σας

Ζούμε σε μία digital εποχή όπου το website για ένα brand ή μια επιχείρηση αποτελεί το νούμερο ένα πλεονέκτημα marketing. Μέχρι τώρα, οι χρήστες αναμένουν και θεωρούν δεδομένο ότι οι εταιρείες θα έχουν μία online παρουσία (συμπεριλαμβανομένου ενός website) και όταν μία εταιρεία δεν έχει, γίνεται ένας από τους λόγους για να μην την επιλέξουν.  

Η άνοδος του brand σας online ξεκινάει με ένα website. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας πείσει, ακολουθούν οι πιο σημαντικοί λόγοι που πρέπει η επιχείρησή σας να έχει ένα website εύκολα προσβάσιμο και φιλικό προς τον χρήστη.

Οι χρήστες και οι δυνητικοί πελάτες σας αναζητούν online

Ένα από τα οφέλη για την ύπαρξη ενός website για τις επιχειρήσεις είναι ότι θα βρίσκεστε εκεί που σας αναζητούν οι χρήστες. Πλέον το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών πριν επιλέξουν μία επιχείρηση για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της, πρώτα την ψάχνουν online για να μάθουν περισσότερα για αυτήν. Όλα στην πραγματικότητα ξεκινούν με ένα search στις μηχανές αναζήτησης. Και το website είναι ένας από τους πιο συχνούς και εύκολους τρόπους για να αλληλεπιδράσουν με την επιχείρησή σας. 

Στην συνέχεια, το πόσο εύκολα θα βρουν τελικά οι χρήστες το website σας σχετίζεται με τις προσπάθειες του SEO σας. 

Η απουσία website μειώνει την αξιοπιστία μίας επιχείρησης 

Η απουσία website κάνει τους χρήστες να σας εμπιστεύονται λιγότερο. Στην πραγματικότητα, το 75% των χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο παραδέχεται ότι κρίνουν την αξιοπιστία μιας εταιρείας βάσει του σχεδιασμού του website της.

Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να συνεργαστούν με μια εταιρεία που εμπιστεύονται και ένα website είναι το πρώτο μέρος για να μάθουν γι' αυτήν και την ιστορία της. 

Ένα website απαντά στις βασικές ερωτήσεις για εσάς στους χρήστες 

Οι χρήστες επισκέπτονται το website σας όταν θέλουν να μάθουν κάτι ή να ολοκληρώσουν κάποια ενέργεια. Αναμένουν επίσης άμεσες απαντήσεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να μπορούν να λάβουν άμεσα τις απαντήσεις που θέλουν για εσάς μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα όταν επισκέπτονται το website σας: 

  • Ποιος είστε;
  • Τι κάνετε / τι υπηρεσίες ή προϊόντα προσφέρετε;
  • Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Ένα βελτιστοποιημένο website και φιλικό προς τον χρήστη θα σας κάνει να ξεχωρίσετε μέσα στον ανταγωνισμό 

Ο χρήστης θα επιλέξει τελικά την επιχείρηση που του προσέφερε την καλύτερη online εμπειρία. Ένα καλά σχεδιασμένο website που θα είναι βελτιστοποιημένο τόσο για τα κινητά όσο και για τους χρήστες είναι το κλειδί. Αυτό θα σας ξεχωρίσει από άλλες εταιρείες ή επιχειρήσεις του κλάδου σας.

Και αυτός θα είναι τελικά ο λόγος που ο χρήστης θα επιλέξει εσάς. Επομένως, είναι σημαντικό να δώσετε μεγάλη έμφαση, όχι μόνο στο να έχετε ένα website, αλλά και στον σχεδιασμό του. 

Το εύρος των social media δεν αρκεί για να κερδίσετε νέους πελάτες

Mία σελίδα Facebook δεν είναι αρκετή για μία επιχείρηση. Είναι απαραίτητη και η ύπαρξη ενός website, καθώς στα social media γίνεται όλο πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους χρήστες. 

Παρόλο που τα social media μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί, δεν μπορούν να είναι το μοναδικό μέσο marketing για να σας φέρουν τα αποτελέσματα που θέλετε. 

 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε