Web Design
Digital Marketing για ιστοσελίδες και e-shop μικρών επιχειρήσεων

Digital Marketing: Σημαντικά Tips για ιστοσελίδες και e-shop μικρών επιχειρήσεων

Μόλις ξεκινάτε ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης; Αφού αναπτύξετε ένα τέλειο επιχειρηματικό σχέδιο και έχετε προχωρήσει στην κατασκευή ιστοσελίδων σας, το επόμενο λογικό βήμα στο ταξίδι σας προς την επιτυχία είναι να διαφημιστείτε και να προσελκύσετε χρήστες. Όπως είναι λογικό, όταν η εταιρεία σας βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, η συγκέντρωση των κεφαλαίων που απαιτούνται για την πληρωμή των δαπανών Marketing μπορεί να αποδειχθεί πράγματι μεγάλη πρόκληση.

1. Αναγνωρίστε τη δύναμη των Social Media

Όλοι μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν τα Social Media για την επιχείρησή τους. Εφόσον γνωρίζετε τι να δημοσιεύσετε για να κρατήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο, δεν υπάρχει απολύτως κανένα κόστος που σχετίζεται με αυτό, εκτός από τον χρόνο σας. Έχει να κάνει με τον πειραματισμό με τους τύπους αναρτήσεων, το περιεχόμενο και τις πιο αποτελεσματικές ημέρες και ώρες. Μόλις έχετε ένα αφοσιωμένο κοινό, μπορείτε να ενισχύσετε το μήνυμά σας πολύ γρήγορα.

2. Δημιουργήστε ένα Infographic

Σε όλους λατρεύουν τα γραφήματα! Είναι πολύχρωμα, γεμάτα γεγονότα και, με απλά λόγια, ευχάριστη ανάγνωση. Εάν είστε αρκετά έξυπνοι για να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του ανταγωνισμού για να λειτουργήσει υπέρ σας, θα μπορείτε εύκολα να διαπραγματευτείτε μια καλή τιμή για να φτιάξετε ένα. Το μυστικό για την αληθινή δύναμη των infographics είναι η τάση τους να «αρπάζουν» τα μάτια. Και το καλύτερο από όλα; Είναι εύκολο να τα διανείμετε, επειδή οι χρήστες τα αγαπούν τόσο πολύ – στην ουσία, είναι τουλάχιστον τόσο αποτελεσματικά όσο το να μοιράζεστε χρήσιμο περιεχόμενο και μετά κάποιο.

3. Επαναχρησιμοποίηση διαφημιστικού υλικού όποτε είναι δυνατόν

Η παρακολούθηση επαγγελματικών συνεδρίων και η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι αυτό που κάθε εταιρεία πρέπει να εξετάσει κάποια στιγμή. Μερικές από τις πιο ουσιαστικές επαγγελματικές επαφές μπορούν να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο, αν και το Διαδίκτυο είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο οικονομικούς τρόπους για να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τους χρήστες να σας θυμούνται προσωπικά;

Η απάντηση είναι διαφημιστικό υλικό. Σκεφτείτε εκθεσιακά περίπτερα, επώνυμες κούπες και οτιδήποτε έχει το λογότυπό σας πάνω. Όσο περισσότερες εκδηλώσεις διοργανώνετε ή παρακολουθείτε, τόσο πιο λογικό είναι να τις πραγματοποιήσετε. Εφόσον αυτό είναι ένα εφάπαξ κόστος, τι σας εμποδίζει να επωφεληθείτε από όλη την αναγνώριση που μπορούν να σας δώσουν;

4. Οργανώστε ένα Giveaway Μιλώντας για δωρεάν πράγματα, σε ποιον δεν αρέσει να παίρνει κάτι πολύτιμο; Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα απτό προϊόν είτε ένα κουπόνι για μια υπηρεσία. Οι πιθανότητες είναι ότι θα μπορέσετε να συναντήσετε ένα από αυτά χωρίς καν να χρειαστεί να το ψάξετε. Εάν χρειάζεστε έμπνευση, απλώς ρίξτε μια ματιά στο πώς το κάνουν οι πιο επιτυχημένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ακολουθήστε τα βήματά τους. Δεδομένου ότι τα Giveaway μπορούν εύκολα να γίνουν viral και να προσεγγίσουν χιλιάδες πιθανούς χρήστες, σίγουρα αξίζουν την προσπάθεια.

Όπως μπορείτε να δείτε, η λειτουργία και η διαφήμιση μιας επιχείρησης ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό μπορεί να γίνει εάν είστε αρκετά έξυπνοι για να εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που σας προσφέρει η σύγχρονη εποχή. Με τη βοήθεια αυτών των 4 συμβουλών, μπορείτε επίσης να βρείτε το όνομά σας εκεί έξω και να αποκτήσετε όλους τους χρήστες που στοχεύετε.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε