Web Design
Digital Marketing και Social Media Marketing  ιστοσελίδας

Διαφορές μεταξύ Digital Marketing και Social Media Marketing

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Digital Marketing και τo Social Media Marketing εναλλακτικά. Πιστεύουν ότι η ενασχόληση με διαφορετικές πλατφόρμες των Social Media είναι Digital Marketing, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος του.

Το Digital Marketing είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει όλους τους τύπους δραστηριοτήτων του Marketing και που εκτελεί μια εταιρεία διαδικτυακά, τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης, για την προώθηση των υπηρεσιών ή των προϊόντων της ιστοσελίδας της.

Τo Social Media Marketing, από την άλλη πλευρά, είναι ένα από τα κανάλια του Digital Marketing. Περιλαμβάνει το Marketing σε πλατφόρμες Social Media, όπως είναι το Facebook, το Instagram, το Twitter και άλλα.

Τι είναι το Digital Media Marketing;

Γενικά, το Marketing είναι μια δράση προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών μιας επιχείρησης για να γίνουν πιο αισθητά στο κοινό και για να αυξηθούν οι πωλήσεις τους. Η προσθήκη της λέξης «Digital» στο Marketing σημαίνει τη χρήση καναλιών Digital Media για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών.

Το Digital Marketing αφορά την εφαρμογή μιας ποικιλίας προσαρμοσμένων καναλιών του Digital Media Marketing για την επίτευξη οποιουδήποτε από τους ακόλουθους στόχους: Για να αυξήσετε τις πωλήσεις και τα κέρδη των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας, για να δημιουργήσετε την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σας και για να φτιάξετε μια ισχυρή σχέση με το κοινό-στόχο σας, για να δημιουργήσετε και για να  προσθέσετε αξία στην επιχείρησή σας, για να προωθήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και πολλά άλλα.

Να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε όλα τα διαθέσιμα κανάλια Digital Media Marketing στην καμπάνια σας. Οι επαγγελματίες του Digital Marketing αναπτύσσουν μια προσαρμοσμένη Marketing Strategy που περιλαμβάνει τα καταλληλότερα κανάλια Digital Marketing για την επιχείρησή τους, το κοινό-στόχο και φυσικά τον προϋπολογισμό τους.

Η χρήση όλων των καναλιών του Digital Marketing δεν είναι μια σοφή απόφαση και δεν έχει το σωστό αντίκτυπο. Η επιλογή των καναλιών Digital Media εξαρτάται από τον κλάδο, την επιχείρησή σας και τον τύπο του κοινού σας. Εξαιτίας αυτού, συχνά χρειάζεται να δοκιμάζετε να κάνετε αλλαγές, να επαναλάβετε και να μετρήσετε τα αποτελέσματα των καμπανιών του Digital Marketing για να προσδιορίσετε ποια λειτουργεί καλύτερα για την εταιρεία ή την επιχείρησή σας. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, μπορείτε να απορρίψετε αυτά τα κανάλια του Digital Marketing, τα οποία αποτυγχάνουν να προσφέρουν την ικανοποιητική ανάπτυξη ή απόδοση της επένδυσης.

Γιατί πρέπει να συμπεριλάβετε το Digital Μedia Μarketing στην καμπάνια Digital Μarketing;

Στη σημερινή εποχή, οι χρήστες του διαδικτύου καταναλώνουν περισσότερο χρόνο στις πλατφόρμες των Social Media. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας μπροστά στο κοινό και να επεκτείνετε την απήχησή σας παγκοσμίως, εκτός από την κατασκευή ιστοσελίδας, το Digital Media Marketing είναι απαραίτητο για την επιχείρησή σας.

Digital Marketing έναντι Social Media Marketing.

Το Digital Marketing χρησιμοποιεί τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης ψηφιακά μέσα για να προσεγγίσει το κοινό-στόχο, ενώ το Social Media Marketing περιορίζεται στα διαδικτυακά όρια. Η καμπάνια σας στο Digital Marketing μπορεί να χρησιμοποιεί ως μια ποικιλία καναλιών, όπως διαφημίσεις για κινητά, τηλεόραση, διαδικτυακή διαφήμιση, SMS και άλλα, ενώ το Social Media Marketing μπορεί να επικεντρωθεί σε ένα ή περισσότερα κανάλια όπως είναι το Twitter, το Facebook, το YouTube και άλλα.

Η επιτυχία της καμπάνιας Social Media Marketing εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στρατηγική του περιεχομένου σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσετε να δημοσιεύετε φρέσκο ​​και μοναδικό περιεχόμενο στους λογαριασμούς σας στα Social Media για να αλληλεπιδράσετε και να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας. Από την άλλη, το Digital Marketing μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις διαφημίσεις banner μόνο σε διαφορετικές ψηφιακές πλατφόρμες όπως την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τις διαφημιστικές πινακίδες που προωθούν το προϊόν, τις υπηρεσίες ή γενικά την εταιρείας σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε