Web Design
4 τακτικές Digital Marketing που πρέπει να λάβετε υπόψη στη συνολική στρατηγική σας

4 τακτικές Digital Marketing που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη σελίδα σας

Καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν πιο αποτελεσματικές στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση με το κοινό τους, οι τεχνικές πρέπει επίσης να εξελίσσονται με τη διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση του μάρκετινγκ. Κατά τη διάρκεια των ημερών που η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ήταν τα κύρια κανάλια μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ δεν ήταν τόσο δύσκολο και οι επιχειρήσεις μπορούσαν να προσεγγίσουν αποτελεσματικά το κοινό τους χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Ωστόσο, με την έλευση της νέας τεχνολογίας, την εμφάνιση πολλών πλατφορμών και τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό, έχει γίνει πολύ πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν το κοινό τους, καθώς οι εταιρείες ανταγωνίζονται διαρκώς για αυτόν τον χώρο. Αν ψάχνετε τρόπους για να αποκτήσετε περισσότερη ευαισθητοποίηση με τον καταναλωτή σας, ακολουθούν 4 τακτικές Digital Marketing που αξίζει να εξετάσετε για την επιχείρησή σας.

1.Messaging Apps

Οι έμποροι αναζητούν πάντα αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσουν τα brand τους. Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος για να έρθετε μπροστά στο κοινό-στόχο σας, ενώ βρίσκεστε σε ένα κανάλι με το οποίο είναι ήδη εξοικειωμένοι και χρησιμοποιούν καθημερινά. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές παρέχουν έναν καλύτερο τρόπο για τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν και με τους καταναλωτές τους. Οι γνωστές εφαρμογές όπως το Facebook Messenger, το WhatsApp, το Instagram Messenger και το WeChat δεν περιορίζονται μόνο στην επικοινωνία με φίλους και μέλη της οικογένειας. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να στοχεύσουν τους πιθανούς καταναλωτές τους με εξατομικευμένες διαφημίσεις. Καθώς υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν ήδη αυτές τις εφαρμογές για επικοινωνία, αυτά τα εργαλεία ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν γίνει ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις εταιρείες να διαφημίζουν το κοινό τους.

2.Εμφάνιση τιμών προϊόντων σε τοπικά νομίσματα

Οι διαδικτυακοί αγοραστές τείνουν να εγκαταλείπουν τους ιστότοπους όταν οι τιμές των προϊόντων εμφανίζονται σε παγκόσμιο νόμισμα, επειδή δεν γνωρίζουν την αντίστοιχη τιμή που πρέπει να πληρώσουν με το τοπικό τους νόμισμα. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε όλη αυτή τη διαδικασία με εργαλεία όπως η Αυτόματη εναλλαγή νομισμάτων. Αυτή είναι μια ειδικά σχεδιασμένη επέκταση για την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Magento που αναγνωρίζει την τοποθεσία των χρηστών από τις διευθύνσεις IP τους και μετατρέπει τις τιμές των προϊόντων στο νόμισμα που έχει εκχωρηθεί στην περιοχή τους.

3.Φωνητική αναζήτηση

Με την εμφάνιση των ψηφιακών βοηθών, η δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο έχει αλλάξει δραστικά. Περίπου το 50% όλων των αναζητήσεων πραγματοποιεί φωνητικά. Οι ψηφιακοί βοηθοί όπως η Alexa, η Cortana και η Siri έχουν αποδειχθεί ότι αλλάζουν το παιχνίδι καθώς έχουν τραβήξει με επιτυχία την προσοχή των ατόμων που ανήκουν σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

4.Live Streaming και Video Content

Γνωστές πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο όπως το YouTube και το TikTok έχουν κάνει τη ροή βίντεο εξαιρετικά δημοφιλή, ειδικά μεταξύ των νεότερων κοινών. Το βίντεο εξακολουθεί να είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να προσελκύσετε τους επισκέπτες σας και να εξανθρωπίσετε την επωνυμία σας. Social Media πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter χρησιμοποιούνται επίσης για την κοινή χρήση περιεχομένου βίντεο σε ένα ευρύ φάσμα κοινού. Μερικοί από τους λόγους για την υιοθέτηση περιεχομένου live streaming και video είναι να έχετε έναν τρόπο να συνδεθείτε με το κοινό σας με πιο ουσιαστικό τρόπο σε ένα κανάλι στο οποίο βρίσκεται ήδη καθημερινά. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία να συνδεθούν απευθείας με την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, εάν ο ιστότοπός σας περιλαμβάνει περιεχόμενο βίντεο, πιθανότατα θα αποκτούσε 50 φορές περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα σε σύγκριση με το παραδοσιακό περιεχόμενο.

Αν θέλετε όμως τα βέλτιστα αποτελέσματα όσον αφορά την επιχείρηση σας, θα πρέπει να επενδύσετε στην σωστή κατασκευή της ιστοσελίδων σας. 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε