Web Design
3 συμβουλές για το Local Online Marketing

3 συμβουλές για το Local Online Marketing

To Local Online Marketing είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσει η επιχείρησή σας πολύτιμους χρήστες, ιδιαίτερα τώρα που η Black Friday πλησιάζει. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι στη διάθεσή σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Παρακάτω παρατίθενται μερικές από αυτές.

Βελτιστοποιήστε για τοπική αναζήτηση

Το Local Search Engine Optimization (SEO) είναι μια εξαιρετική υπηρεσία τοπικού Online Marketing, που μπορεί να χρησιμοποιήσει η επιχείρησή σας για να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες. Οι τοπικές λύσεις SEO σας βοηθούν να συνδεθείτε με άτομα που αναζητούν την επιχείρησή σας.

Οι άνθρωποι πραγματοποιούν τοπικές αναζητήσεις για να βρουν σχετικές επιχειρήσεις και να μάθουν για αυτές. Εάν θέλετε να προσεγγίσετε αυτούς τους χρήστες με το κατάλληλο Local Online Marketing Strategy, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τις τοπικές καταχωρίσεις σας. Συγκεκριμένα:

  • Βελτιστοποίηση της καταχώρισής σας στο Google My Business

Όταν οι χρήστες πραγματοποιούν τοπικές αναζητήσεις, ενεργοποιείται ένα πλαίσιο που εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης , το οποίο παρουσιάζει μία λίστα με τις τοπικές επιχειρήσεις που ταιριάζουν στην αναζήτηση του χρήστη.  Συνεπώς, η καταχώρισή σας στο Google My Business είναι πολύτιμη για Το Local Marketing Strategy της επιχείρησης σας και εάν θέλετε να εμφανιστείτε στο προαναφερόμενο πλαίσιο στα αποτελέσματα αναζήτησης, γνωστό και ως local SEO 3-pack, θα πρέπει να την βελτιστοποιήσετε.

Ξεκινήστε συμπληρώνοντας πλήρως το προφίλ σας. Είναι σημαντικό να προσθέτετε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που χρειάζεται το κοινό σας κατά την εξέταση της καταχώρισής σας στο Google My Business όπως τις ώρες λειτουργίας, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Επιπλέον είναι σημαντική η προσθήκη και φωτογραφιών της επιχείρησης σας οι οποίες προσφέρουν στο κοινό σας πληροφορίες για την εταιρεία σας, καθώς και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Η ολοκλήρωση της καταχώρισής σας στο Google My Business θα σας βοηθήσει να εμφανίζεστε σε πιο σχετικά Local Searches.

  • Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους βελτιστοποίησης Local Search είναι η ενσωμάτωση των κατάλληλων keywords, τα οποία εμφανίζουν την ιστοσελίδα σας σε σχετικά αποτελέσματα αναζητήσεων. Εστιάστε στα keywords εκείνα που περιέχουν τρεις ή περισσότερες λέξεις καθώς αποφέρουν πιο Valuable Campaign Results και προσεγγίζουν περισσότερους χρήστες.

Εξίσου σημαντική είναι και η βελτίωση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας, η οποία βελτιώνει με τη σειρά της το Ad Ranking σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Με τη βελτιστοποίηση του Local SEO, βοηθάτε την επιχείρησή σας να προσεγγίσει περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

Επενδύστε στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας

Η ιστοσελίδα σας είναι η καρδιά του Local Online Marketing Campaign σας. Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, είναι απαραίτητο να σχηματίσει μια θετική πρώτη εντύπωση και να παραμείνει σε αυτήν. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να επενδύσετε στην κατασκευή ιστοσελίδας σας.

Επίσης, η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την εταιρεία σας καθώς θέλετε οι χρήστες να εξοικειωθούν με αυτή, με σκοπό την αύξηση των Conversions στην επιχείρησή σας. H κατασκευή της ιστοσελίδας θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια θετική εμπειρία στον χρήστη και να βελτιώνει το User Experience.

Αξιοποιήστε τα Social Media

Όταν διαμορφώνετε την Online Marketing Στρατηγική για την τοπική σας επιχείρηση, βεβαιωθείτε ότι το Social Media Marketing αποτελεί μέρος αυτού, καθώς βοηθά στην απόκτηση νέων πελατών και προετοιμάζει τους δυνητικούς πελάτες που ακολουθούν τη σελίδα σας.

Υπάρχουν πολλά Social Media κανάλια, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, το LinkedIn και το Pinterest, μέσα από τα οποία μπορείτε να βρείτε δυνητικούς πελάτες. Όμως, να θυμάστε πως το κοινό στο οποίο απευθύνεστε είναι εκείνο που θα καθορίσει ποιο κανάλι είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας. Μέσω των Social Media σας δίνεται η ευκαιρία να δημοσιεύσετε οργανικό περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και βίντεο, το οποίο βοηθάει στο Engagement του κοινού με τη σελίδα σας.

Επίσης, μπορείτε να προβάλλετε την ιστοσελίδα σας μέσω Paid Advertising, ώστε να προσελκύσετε νέους πελάτες που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα την επιχείρηση σας. Με το Paid Advertising, μπορείτε να στοχεύσετε το κοινό σας πιο αποτελεσματικά, ορίζοντας συγκεκριμένες παραμέτρους, με σκοπό να προσεγγίζετε τους δυνητικούς πελάτες εκείνους που είναι πιο σχετικοί με την επιχείρηση σας.

 

Συμπερασματικά, το Local Online Marketing είναι πολύτιμο για την επιχείρησή σας, επειδή σας βοηθά να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Αν εφαρμόσετε τις παραπάνω συμβουλές, αυξάνετε τις πιθανότητες να λάβετε δυνητικούς πελάτες που μπορούν να μετατραπούν σε Conversions για την επιχείρησή σας.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε