Web Design
Τρόποι για να ενσωματώσετε τα social media στο website σας

Τρόποι για να ενσωματώσετε τα social media στο website σας

Διαχωρίζετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, αντιμετωπίζοντας το website σας μόνο ως online κατάστημα ενώ χρησιμοποιείτε τα social media σας αποκλειστικά για την οικοδόμηση σχέσεων με το κοινό σας; Αντί να τα αντιμετωπίζετε ξεχωριστά, χρησιμοποιήστε συνδυαστικά κάθε πλατφόρμα ώστε να ενισχύει η μία την άλλη, φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας και αυξάνοντας τόσο τις πωλήσεις όσο και την αλληλεπίδραση με το κοινό σας.

Ενσωματώστε τα social media στο website σας

Ίσως έχετε δει αυτά τα εικονίδια στα websites που εμφανίζουν πληροφορίες από τις σελίδες σας στα social media. Αυτοί είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ενθαρρύνετε το κοινό σας να αλληλοεπιδράσει περισσότερο με την εταιρεία σας. Εάν βλέπουν μια συνομιλία που θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να κάνουν click στο όνομα της επιχείρησης και να μεταφέρονται απευθείας στη σελίδα σας στο Facebook. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα περισσότερα social media όπως το Instagram, το LinkedIn. Διαλέξτε τα πιο σχετικά με το ύφος της επιχείρησής σας social media και ενσωματώστε τα στο website σας!

Ενθαρρύνετε τους χρήστες να κάνουν share στα social media

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορούν να συνεργαστούν το website και τα social media σας είναι να προσθέσετε κουμπιά share, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται εύκολα το περιεχόμενό σας με τους φίλους τους. Αν και αυτό δεν αποτελεί άμεση σύνδεση με τα social media, κάθε φορά που το περιεχόμενό σας κοινοποιείται στο δίκτυο ενός άλλου ατόμου, είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσετε νέους χρήστες και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο website σας.

Αυτή η πρόσθετη ενέργεια του χρήστη με την επιχείρησή σας, σας δίνει επίσης την ευκαιρία να εμβαθύνετε τη σχέση σας μαζί του καθώς όταν αυτό μοιραστεί τα άρθρα, τα προϊόντα ή τις πληροφορίες σας, μπορείτε να το ευχαριστήσετε ξεκινώντας μια συνομιλία μαζί του και αυξάνοντας έτσι την αλληλεπίδρασή σας μαζί του. 

Επωφεληθείτε από τα blogpost σας

Δημοσιεύστε έναν σύνδεσμο με το πιο πρόσφατο blogpost σας στα social media σας συνοδευμένο από κάποιο κείμενο για να παροτρύνετε τους χρήστες να κάνουν click σε αυτό. Κάθε website έχει διαφορετική προσέγγιση και κοινό, γι’ αυτό προσαρμόστε το κείμενό σας ανάλογα.

Τα blogpost shares προσφέρουν πολύτιμες και χρήσιμες πληροφορίες και αυξάνουν την αξιοπιστία του κοινού για εσάς. Όταν έχετε αυτήν την εμπιστοσύνη με το κοινό σας, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να θέλουν να παραμείνουν μετά την ανάγνωση στο website σας για να δoυν τι άλλο μπορείτε να τους προσφέρετε.

Προσαρμόστε τα landing pages σας στα social media

Αντί οι χρήστες να συνδέονται απευθείας στην αρχική σας σελίδα, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη σελίδα για να βοηθήσετε τον επισκέπτη να λάβει περισσότερες πληροφορίες για εσάς ή ακόμα να τον διευκολύνετε να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια. Για παράδειγμα, αντί για τη βασική διεύθυνση URL του website σας, τοποθετήστε μια σελίδα όπου κάποιος μπορεί να δει τα στοιχεία επικοινωνίας σας ή αφού εισαγάγει το e-mail του, ένα κουπόνι προσφορών.

Σύνδεση στο website σας μέσω των social

Διευκολύνετε τους πελάτες σας να παραμείνουν συνδεδεμένοι μαζί σας, επιτρέποντάς τους να συνδεθούν στο website σας με το λογαριασμό τους στα social media.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Blue Research, τρεις στους τέσσερις χρήστες του διαδικτύου εγκαταλείπουν ένα website όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εγγραφή ενός νέου λογαριασμού. Η εγγραφή μέσω του λογαριασμού των social media του στο website σας θα σας αυξήσει τη συμμετοχή και οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν ότι δεν χρειάζεται να θυμούνται άλλο username και κωδικό πρόσβασης.

Μια σαφής και συνεπής στρατηγική που ενσωματώνει τόσο το website σας όσο και τα social media σας είναι το κλειδί για μια πιο ισχυρή παρουσία online.

Εμπλέκοντας τα social media σας και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επισκεφθούν το website σας, θα αυξήσετε τις πωλήσεις και θα εμβαθύνετε τη σχέση σας μαζί τους, που είναι το κλειδί για την επιτυχία. 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε