Web Design
Τι είναι το Rank στα Google Maps

Τι είναι το Rank στα Google Maps

Ένα υψηλό Rank στα Google Maps είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, το 97% των ανθρώπων μαθαίνουν περισσότερα για μια επιχείρηση online από ό,τι κάνουν οπουδήποτε αλλού. Όχι μόνο οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για τις τοπικές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, αλλά το 84% των χρηστών της Google πραγματοποιούν τοπικές αναζητήσεις σε τακτική βάση.

Δύο βασικοί τρόποι τοπικών αναζητήσεων

Ένας τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να πραγματοποιήσει τοπική αναζήτηση είναι απευθείας από τα Google Maps. Αυτός ο τύπος αναζήτησης θα εμφανίσει περίπου 20 τοποθεσίες στον χάρτη και στην αριστερή πλευρική γραμμή. Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι απαραίτητα κάποια Websites, αν και πολλά περιέχουν έναν σύνδεσμο που οδηγεί στο website της επιχείρησης. Αυτές είναι καταχωρίσεις του Google My Business, οι οποίες είναι κρίσιμες για την κατάταξη στα Maps. Τα αποτελέσματα που εμφανίζονται μετά από μία τοπική αναζήτηση περιλαμβάνουν πάντα 3 τοπικές επιχειρήσεις και κάποιες διαφημίσεις.

Τοπικές συγκεκριμένες αναζητήσεις

Φυσικά, η Google θα εμφανίσει επίσης ένα «τοπικό πακέτο» όταν καθοριστεί μια πόλη ή περιοχή στην αναζήτησή σας. Ο αλγόριθμος της Google, διαθέτει την ικανότητα να γνωρίζει πότε ψάχνουμε για ένα τοπικό αποτέλεσμα, ακόμη και όταν δεν το προσδιορίζουμε. Όταν κάνετε μία ενημερωτική αναζήτηση δεν χρειάζεστε απαραίτητα μία τοπική επιχείρηση, αλλά όταν αναζητάτε από που να αγοράσετε ή να αποκτήσετε μία συγκεκριμένη υπηρεσία, τότε η Google θα σας εμφανίσει μία αντίστοιχη επιχείρηση σχετική με την αναζήτησή σας. 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την κατάταξή σας στα Google Maps;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες ανάλογα με τον κλάδο σας. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με τους 5 κορυφαίους:

  • Προφίλ στο Google My Business
  • Backlinks
  • Κριτικές
  • Συνάφεια στη σελίδα

Τι είναι το Google My Business;

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν προφίλ που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εμφανίζονται στα Google Maps και να αλληλοεπιδρούν με τους χρήστες δωρεάν. Τα προφίλ του Google My Business παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αν εμφανίζεται κάποιος στις τοπικές αναζητήσεις.

Το προφίλ σας στο Google My Business περιέχει:

  • Όνομα της επιχείρησης
  • Κατηγορία της επιχείρησης
  • Τηλέφωνο και διεύθυνση
  • Σύνδεσμο του website
  • Κριτικές
  • Εικόνες της επιχείρησης
  • Δημοφιλείς ώρες για επίσκεψη.

Εάν ένας χρήστης κάνει click σε ένα αποτέλεσμα στο τοπικό πακέτο και όχι στο ίδιο το website μεταφέρεται στην καταχώριση Google My Business της συγκεκριμένης εταιρείας. Είναι πολύ σημαντικό για την επιχείρηση σας, είτε Online, είτε Offline, οι χρήστες να μπορούν εύκολα να σας βρουν και να σας προσεγγίσουν και αυτό με ένα καλό Google Maps Rank, αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ πιο εύκολα.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε