Web Design
Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Pop-Up Ads

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Pop-Up Ads

Τα Pop-Up Ads λειτουργούν όταν ένας χρήστης τοποθετεί το ποντίκι του σε ένα συγκεκριμένο μέρος του website ή όταν ο χρήστης πλοηγείται απλώς στη σελίδα. Παρακάτω ακολουθούν μερικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από την αξιοποίησης των Pop-Up Ads που πρέπει να γνωρίζετε πριν τα επιλέξετε. 

Τραβάει πιο εύκολα την προσοχή των χρηστών

Σύμφωνα με μία έρευνα, τα Pop-Up Ads είναι κατά 50 τοις εκατό πιο αποτελεσματικά για να τραβήξουν την προσοχή των χρηστών σε σύγκριση με τα banners. Επομένως, αυτή η μέθοδος διαφήμισης δεν θα σας απογοητεύσει εάν ο στόχος σας είναι να τραβήξετε την προσοχή του target-audience σας και να τον οδηγήσετε στο να κάνει κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. 

Είναι σχεδόν αδύνατο οι χρήστες να αποφύγουν αυτό το είδος διαφήμισης

Ανεξάρτητα από το τι ενέργεια θα πραγματοποιήσουν οι χρήστες, τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο website ή παραμένοντας σ’ αυτό για μερικά δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί ένα Pop-Up παράθυρο. Αν οι χρήστες δεν εγκαταστήσουν κάποιο λογισμικό αποκλεισμού των Pop-Up Ads, τότε δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουν την προβολή της διαφήμισης.

Μπορεί να αυξήσει το ποσοστό μετατροπών σας

Η αναδυόμενη διαφήμιση, αν χρησιμοποιηθεί και τοποθετηθεί σωστά κατά την κατασκευή ιστοσελίδων, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό μετατροπών στο website σας. Μία αρκετά συναρπαστική και ελκυστική διαφήμιση, ενδέχεται να δελεάσει τα άτομα να κάνουν click πάνω της.

Μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τις αναδυόμενες διαφημίσεις σας

Παρόλο που τα αναδυόμενα παράθυρα είναι ενοχλητικά για πολλούς χρήστες, εξακολουθείτε να είστε τυχεροί που μπορείτε να διαχειριστείτε το περιεχόμενο των αναδυόμενων παραθύρων. Είναι στο χέρι σας να το κάνετε αποτελεσματικό ή όχι, καθώς μπορείτε να το διαμορφώσετε με όποιον τρόπο θέλετε ώστε να αντιπροσωπεύει σωστά την εταιρεία σας.

Μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο website σας

Αν και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προβολή του website που την παρουσιάζει, μία Pop-Up διαφήμιση μπορεί να λειτουργήσει θετικά για εσάς. Εάν οι χρήστες κάνουν click στη διαφήμισή σας, θα ανακατευθυνθούν στο website ή το προϊόν σας αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα και τις μετατροπές.

Μπορείτε να κάνετε τους χρήστες να παραμείνουν στο website σας περισσότερο 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Pop-Up Ads για να προειδοποιήσετε τους χρήστες ότι πρόκειται να φύγουν από το website σας. Δείξτε, τι θα χάσουν εάν εγκαταλείψουν το website σας ή ακόμα τοποθετήστε μία προειδοποίηση για τα προϊόντα με έχουν αφήσει στο καλάθι αγορών τους.

Μειονεκτήματα

Οι χρήστες μπορεί να αισθάνονται ότι πιέζονται

Παρόλο που τα Pop-Up Ads έχουν πιο αισθητή παρουσία από τα banner, οι χρήστες μπροούν να θεωρήσουν ότι τα Pop-Up Ads είναι 100% παρεμβατικά καθώς μπορεί να νιώσουν ότι η διαφήμιση τους πιέζει μειώνοντας την εμπειρία του χρήστη τους στο website.

Τα Pop-Up blockers εμποδίσουν την εμφάνισή τους 

Το να σας προσέξει το target-audience σας είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θέλετε να διαφημίσετε το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας μέσω μιας αναδυόμενης διαφήμισης. Ωστόσο, εάν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει μία εφαρμογή αποκλεισμού των Pop-Up Ads στο πρόγραμμα περιήγησης του ή στη συσκευή του χρήστη, ο στόχος της αναδυόμενης διαφήμισης θα καταστεί άχρηστος.

Οι χρήστες μπορούν να εκτιμήσουν τις διαφημίσεις. Απλώς δεν θέλουν διαφημίσεις που θα τους κάνουν να πίεση. Επίσης, δεν τους αρέσουν οι παρεμβατικές διαφημίσεις. Για το λόγο αυτό, είναι στα χέρια των επιχειρήσεων να κάνουν τα Pop-Up Ads να φαίνονται λιγότερο παρεμβατικά ή ανεπιθύμητα. 

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε