Web Design
Τα 5 πιο συχνά λάθη στο Video Marketing το 2021

Τα 5 πιο συχνά λάθη στο Video Marketing το 2021

Το Video σήμερα αποτελεί μία μορφή περιεχομένου που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αλληλεπίδραση από τους χρήστες, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Είναι πιο ενδιαφέρον για τον χρήστη, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο πιθανό να του τραβήξει την προσοχή από ότι μία στατική εικόνα.

Η Στρατηγική Video Marketing μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας μιας επιχείρησης καθώς και των πωλήσεών της. Επιλέον, εκτός από τα Newsletters, και τα Video βοηθούν στην αύξηση της αλληλεπίδρασης μιας επιχείρησης. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πολύ συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνετε σε αυτήν και να μην έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Aφού έχετε ξεκινήσει με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε περιεχόμενο Video γι' αυτήν αποτελεσματικά. 

Δεν έχετε ξεκάθαρους στόχους

Οι στόχοι είναι το πιο βασικό σημείο που θα κρίνει την επιτυχία μίας Στρατηγικής ή την αποτυχία της. Είναι σημαντικό να έχετε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο πριν την δημιουργία Video. Αναλόγως με το τι θέλετε τελικά να επιτύχετε μέσω της δημιουργίας Video θα καθορίσει το περιεχόμενο του Video και το ύφος του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Video περιεχόμενο στο Website σας, στα Social Media στην Στρατηγική σας Email Marketing.

Στοχεύετε σε λάθος κοινό για την επιχείρησή σας

Δεν θα μπορέσετε να έχετε αποτελέσματα για την επιχείρησή σας εάν δεν ξέρετε ποιο είναι το κοινό σας και σε ποιον απευθύνεστε. Γνωρίζοντας αναλυτικά ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται η επιχείρησή σας θα μπορέσετε να δημιουργήσετε Video που θα τους ενδιαφέρουν.

Δεν έχει νόημα να δημιουργείτε περιεχόμενο, το οποίο δεν θα ενδιαφέρει το κοινό σας και δεν θα το οδηγήσει στο να αλληλεπιδράσει περισσότερο με την επιχείρησή σας.

Δημιουργήστε Video για την ιστορία της επιχείρησής σας, για τα προϊόντα σας, για ειδικές προσφορές, για νέα trends σχετικά με την επιχείρησή σας και προωθήστε τα στο κοινό σας με σκοπό να αυξήσετε τα αποτελέσματά σας.

Δεν ακολουθείτε το σωστό Format στα Video σας

Οι χρήστες σήμερα δεν έχουν χρόνο. Είναι επομένως πολύ σημαντικό πριν την δημιουργία των Video να το θυμάστε αυτό. Κρατήστε τα Video σας συνοπτικά και αναλόγως την πλατφόρμα που τα δημοσιεύετε διατηρήστε τα λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά.

Είναι σημαντικό η αρχή κάθε Video να είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί αυτή θα καθορίσει εάν τελικά ο χρήστης θα παρακολουθήσει όλο σας το Video ή όχι. Μην συμπεριλάβετε άσχετες πληροφορίες στο Video σας με σκοπό να μην κουράσετε το κοινό σας.

Μην κάνετε πολύ προωθητικά τα Video σας

Όταν ένα Video προωθεί πολύ ένα προϊόν χωρίς όμως να έχει κάποια άλλη πληροφορία η οποία θα τραβήξει το ενδιαφέρον του χρήστη, είναι πιθανόν να μην το παρακολουθήσει. Προσπαθήστε να συνδυάσετε την προώθηση των προϊόντων σας με περιεχόμενο ενδιαφέρον για τον χρήστη.

Δεν βάζετε ένα ξεκάθαρο Call to Action

Το Call to Action είναι απαραίτητο για κάθε περιεχόμενο. Είναι σημαντικό να κάνετε ξεκάθαρο στον χρήστη ποια ενέργεια περιμένετε να κάνει.

Θέλετε να εγγραφεί στο newsletter σας, να ολοκληρώσει μία αγορά, να εγγραφεί στο κανάλι σας στο YouTube. Μία σαφή παρότρυνση δράσεις θα φέρει περισσότερα Conversions στην επιχείρησή σας και θα σας βοηθήσει να έχετε συνολικά καλύτερα αποτελέσματα.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε