Web Design
Συμβουλές αποτελεσματικού email marketing για εφαρμογές για κινητά

Συμβουλές αποτελεσματικού email marketing για εφαρμογές για κινητά

Εάν είστε ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι το email marketing δεν λειτουργεί, τότε σίγουρα χάνετε μια τεράστια ευκαιρία. Το email marketing είναι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μεταδώσετε τα μηνύματά σας στους πελάτες σας και να βοηθήσετε στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ σας. Ακολουθούν δέκα συμβουλές για αποτελεσματικό email marketing κατά την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

Κατασκευάστε μία λίστα email 

Το πρώτο βήμα προς μια αποτελεσματική καμπάνια email marketing για εφαρμογές για κινητά είναι η δημιουργία μίας λίστας email. Γενικά, μπορείτε να ενθαρρύνετε την εγγραφή διασφαλίζοντας ότι οι φόρμες επικοινωνίας είναι διαθέσιμες στην αρχική σας σελίδα και σε κάθε άλλη τοποθεσία στο website σας. Ορισμένα website έχουν ακόμη και φόρμες εγγραφής που "αιωρούνται" πάνω από τη σελίδα και ακολουθούν τους χρήστες καθώς κάνουν κύλιση. Δεν είναι ενοχλητικό, αλλά προσελκύει την προσοχή.

Μια άλλη αποτελεσματική μέθοδος ενθάρρυνσης της εγγραφής είναι εξηγώντας στους αναγνώστες τι έχουν να κερδίσουν με την εγγραφή όπως ένα δωρεάν ebook ή ένα σεμινάριο.

Κάντε σωστό targeting

Για να έχετε μια αποτελεσματική καμπάνια email marketing, πρέπει να μάθετε να στοχεύετε τα email σας στους σωστούς παραλήπτες. Ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους αποτυγχάνει το email marketing είναι επειδή πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν ίδια όλους τους subscribers τους, στέλνοντας τους γενικά emails. Αντίθετα, για να έχετε μια αποτελεσματική καμπάνια email marketing, πρέπει να τους διαχωρίσετε κατάλληλα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να στείλετε στους χρήστες μηνύματα που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες και το ενδιαφέρον τους. Αυτό το καθιστά πιο πιθανό για αυτούς να αποδεχτούν την προσφορά σας.

Εξατομικεύστε τα email σας

Το personalization των email σας είναι επίσης ένας άλλος αποδεδειγμένος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενισχύσετε την καμπάνια σας. Αντί να στέλνετε το ίδιο email σε όλους χρησιμοποιώντας έναν κοινότυπο και βαρετό τρόπο να τους χαιρετήσετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το όνομα του παραλήπτη. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση αμεσότητας και εμπιστοσύνης και αυξάνει την πιθανότητα ανοίγματος και ανάγνωσης του email σας.

Κρατήστε το απλό

Γίνεται αρκετά συγκεχυμένο και ενοχλητικό όταν ένα website βομβαρδίζει το χρήστη με φανταχτερά γραφικά, τεράστιες γραμματοσειρές και μερικά άλλα στοιχεία που εμποδίζουν το κύριο περιεχόμενο του. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι εγκαταλείπουν αυτές τις σελίδες και κατευθύνονται προς μια εναλλακτική. Προκειμένου να αποφευχθεί η ενόχληση του κοινού και των δυνητικών πελατών σας, πρέπει να διατηρήσετε τη διάταξή του όσο το δυνατόν πιο απλή γίνεται.

Τοποθετήστε ένα ισχυρό call-to-action

Δεν έχει νόημα να στέλνετε δεκάδες email αν δεν πείτε στους αναγνώστες σας τι θέλετε να κάνουν. Το call-to-action είναι ένα σημαντικό στοιχείο μιας επιτυχημένης καμπάνιας. Είναι η ώθηση που μερικές φορές απαιτείται για να μετατραπεί ένας αναγνώστης σε πελάτη. Ένα call- to-action κουμπί μπορεί να ζητήσει από τους πελάτες να κάνουν μια αγορά, να εγγραφούν σε ένα newsletter, να κάνουν click σε έναν σύνδεσμο, να συμπληρώσουν μια φόρμα έρευνας κ.λπ.

Βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικό προς κινητά
Βρισκόμαστε στην εποχή των smartphones, όπου η πλειονότητα των χρηστών έχουν περισσότερο πρόσβαση στον ιστό μέσω των κινητών τους παρά μέσω των υπολογιστών τους. Επομένως, για να έχετε μια επιτυχημένη καμπάνια email marketing θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα email σας είναι φιλικά προς κινητά, δηλαδή πρέπει να μπορούν να ανοίγουν σε κινητό χωρίς να λείπει κανένα από τα στοιχεία του email.

Παρακολουθήστε τα δεδομένα σας
Για μια αποτελεσματική καμπάνια email marketing προώθησης της εφαρμογής σας για κινητά, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα δεδομένα σας. Σημειώστε πόσοι από τους χρήστες άνοιξαν πραγματικά τα email τους και πόσοι πραγματοποίησαν την αναμενόμενη ενέργεια. Άλλες πληροφορίες, όπως τι ώρα της ημέρας οι άνθρωποι άνοιξαν τα μηνύματα είναι επίσης εξίσου σημαντικές.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε