Web Design
τεχνητή νοημοσύνη για το site σας

Πώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για το site τους;

Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην ικανότητα των μηχανών να μαθαίνουν και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων. Όταν χρησιμοποιείται στρατηγικά, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστια διαφορά στον τρόπο που κάνουμε τη δουλειά μας.

Όταν σκέφτεστε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις, το μυαλό σας πιθανότατα πηγαίνει στον αυτοματισμό. Ενώ ορισμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν αυτοματοποίηση διαδικασιών που ολοκληρώθηκαν αρχικά από πραγματικούς χρήστες, αυτό απλώς χαράζει την επιφάνεια του τι μπορούν να κάνουν η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε γιατί η τεχνητή νοημοσύνη είναι επωφελής για τις επιχειρήσεις και θα παρέχουμε ορισμένες περιπτώσεις χρήσης στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση ή τα μεγάλα δεδομένα.

Παραδείγματα Τεχνητής Νοημοσύνης στις Επιχειρήσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις πιο συχνά από όσο φαντάζεστε. Από το μάρκετινγκ έως τις λειτουργίες και την εξυπηρέτηση πελατών, οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης είναι σχεδόν ατελείωτες. Παρακάτω παρατίθενται μερικά παραδείγματα για το πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις.

1. Βελτιώνει την εξυπηρέτηση πελατών

Έχετε επισκεφθεί ποτέ έναν ιστότοπο και σας υποδέχτηκε ένα chatbot; Τα chatbots είναι ίσως μια από τις πιο κοινές περιπτώσεις δυνητικών πελατών που αλληλεπιδρούν απευθείας με την τεχνητή νοημοσύνη. Από επιχειρηματική σκοπιά, τα chatbot επιτρέπουν στις εταιρείες να εξορθολογήσουν τις διαδικασίες εξυπηρέτησης πελατών και να απελευθερώσουν χρόνο από τους υπαλλήλους για ζητήματα που απαιτούν πιο εξατομικευμένη προσοχή. Τα chatbot συνήθως χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για την κατανόηση των αιτημάτων των δυνητικών πελατών. Η τεχνολογία Chatbot μπορεί επίσης να βοηθήσει τους δυνητικούς πελάτες να οδηγήσουν σε έναν πραγματικό εκπρόσωπο που είναι καλύτερα εξοπλισμένος για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

2. Παρέχει συστάσεις προϊόντων

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνουν προϊόντα που θα ευθυγραμμίζονται με τα ενδιαφέροντα του κοινού και θα το κρατούν αφοσιωμένο. Παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των δυνητικών πελατών στον ιστότοπό σας, μπορείτε να παρουσιάσετε στους δυνητικούς πελάτες σας προϊόντα που είναι παρόμοια με αυτά που έχουν ήδη δει. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη τακτική για εταιρείες στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

3. Τμηματοποίηση κοινών

Με παρόμοιο τρόπο με την πρόταση προϊόντων, τα διαφημιστικά τμήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να τμηματοποιήσουν το κοινό και να δημιουργήσουν στοχευμένες καμπάνιες. Σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές βιομηχανίες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθείτε μπροστά στο σωστό κοινό. Για να κάνουν τις καμπάνιες μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικές, οι εταιρείες χρησιμοποιούν δεδομένα για να αποφασίσουν ποιοι τύποι χρηστών θα δουν ποιες διαφημίσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο παιχνίδι όσον αφορά την πρόβλεψη του πώς θα ανταποκριθούν οι δυνητικοί πελάτες σε συγκεκριμένες διαφημίσεις.

4. Ανάλυση ικανοποίησης δυνητικών πελατών

Η ανάλυση συναισθήματος - που μερικές φορές ονομάζεται τεχνητή νοημοσύνη συναισθημάτων - είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να μετρήσουν τις αντιδράσεις των δυνητικών πελατών τους. Μέσω της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, οι εταιρείες συλλέγουν δεδομένα για το πώς αντιλαμβάνονται οι δυνητικοί πελάτες την επωνυμία τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση AI για σάρωση αναρτήσεων, κριτικών και αξιολογήσεων στα Social Media που αναφέρουν την επωνυμία. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτήν την ανάλυση επιτρέπουν στις εταιρείες να εντοπίσουν ευκαιρίες για βελτίωση.

Δώστε στην επιχείρηση σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υιοθετώντας την τεχνητή νοημοσύνη στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας, καθώς πλέον η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει καθοριστικά στη ζωή μας και μπορεί να βοηθήσει αισθητά την επωνυμία σας να πετύχει.

Share on Social Media
Σας κάλυψε αυτό το άρθρο;
Συνεχίστε να ενημερώνεστε